|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 9:02 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Коронавирус 2019
Ако до 10 дни от днес, няма някакво рязко покачване, няма и да има. Казвам го, защото Великден-а тук мина и въпреки всичко народа мина по един куп километри по пазари, роднини и къмпинги - т.е. омешаха се, въпреки всичко.
Волво коли отвориха фабриката, според мен и някои други ограничения скоро ще паднат - до месец.
|
| Чет Апр 16, 2020 9:23 am |
|
 |
|
nik
|
И пак се връщаме на английския модел. Както преди време писах - волно или неволно всички ще минат по него. По бързо или по бавно пак по същия път вървят всички. Аз лично не вярвам че в БГ може да се стопира въпреки че за сега цифрите изглеждат малки. Колегата по горе се сърди че се отклоняваме в политика и икономика ама вируса си води и сериозен икономически проблем. В някои държави яко се политизира - тромпетчо забави чековете за да се изпишело неговото име. Което звучи като боко тиквата - нищо не вади от джоба си а вика аз давам парите. А ето и протестите на малоумниците до какво водят. Ако някой не се досеща. https://youtu.be/VWcajDiGAq0
|
| Чет Апр 16, 2020 9:30 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Що му викаш английския модел? Всъщност това е масовия модел. Отначало го раздаваме айляк, кат ни припари, карантина, кротва се и после леко, полеко пак към айляка. Италия и Германия бяха първи, после и другите. Нюанса е само на нивото "кат ни припари", просто някой си докараха по-големи мехури докато се усетят, че котлона пари. Сега всички го чакат да изстине и пипат на прибежки с наплюнчено пръстче.  А, че повечето ще трябва да го изкарат, незнам кой още е останал да се съмнява... Единствения вариант да се разминем с масовото изкарване е ако вируса вземе та сам си бие камшика. Случвало се е много пъти преди, интересното е, че никой и не търси обяснение, що аджеба се случва. Тая гад обаче изглежда и харесва и не ще да си ходи... засега.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 16, 2020 9:43 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30858 Местоположение: София
|
Ник честно от писанията не мога да разбера ти какви идеи подкрепяш, в един ред пишеш нещо с което мога да се съглася напълно, а в друг даваш линк с който искаш да кажеш ето който не го е страх какво става ... всички ще се разболеем, карантината няма да помогне с нищо ама ето един се разболял и умрял. Ами да някои ще умрат, ако всички тия които толкова се страхуват, имаха и такъв страх и респект от автомобила загиналите по пътищата щяха да са 10 пъти по-малко.....
|
| Чет Апр 16, 2020 10:12 am |
|
 |
|
nik
|
Извинявам се пуснал съм стар линк В последния ми пост трябваше да е този https://youtu.be/1t-GzuZukQsМисълта ми беше че идиотизма на малоумниците драстично влошава и затруднява справянето с проблема.
|
| Чет Апр 16, 2020 10:25 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Мангъров си говори глупости, не знам защо си правите труда да го слушате. Само като чуете доктор да използва икономически аргументи трябва да ви светне камбанката. Не можело да си стоят хората вкъщи щото нямало да издържат. Дрън, дрън че пляс. Тоя човек за толкова време така и не разбра, че това не е обикновен грип, а заразна болест. Цял свят се насра, той още не може да го проумее. Грип се третира по един начин, сериозните зарази по друг. И няма нито една зараза в историята ни при която човечеството да си е казало "природата си знае работата". Нито една. И то още от средновековието, въпреки че тогава нивото на медицината е било никакво. Дори тогава не са си казвали подобни глупости като тоя идиот. Може би точно заради напредването на медицината, която някакси си сама се справяше с повечето зарази, откриваше ги, изолираше ги и т.н. и масово хората спряха да обръщат внимание на заразите. Досега не се налагало да затварят цели държави и континенти. Но уви, тоя път изтърваха положението. Затова сега си плащаме. Естествено, че тая цена е висока и не е добра идея да продължаваме да плащаме по тоя начин безкрайно. Но докато тоя бацил е сред нас ще плащаме. И да оставим нещата на природата е тъпо, тъпо, та чак дрънка. Пак ще повторя, никога досега не сме оставяли нещата така на съдбата. Преборвали сме заразите с по-голям или по-малък успех. Ще преборим и тая. Просто на някои хора им трябва малко повечко време да проумеят, че това е зараза и че трябва да се бори като такава. СЗО отдавна го е направило, остана отделните държави да го проумеят по един или друг начин... И да ще има пикчета може би, но не е нужно да се насираме, нито да чакаме неволята.
|
| Чет Апр 16, 2020 10:26 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Доцент педиатър-инфекционист срещу генерал коремен хирург. На кого ли да вярваш?
|
| Чет Апр 16, 2020 10:41 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Имаш глава бе Бонго... Аз ли да трябва да ти казвам? Очевидно човекът не смята тоя бацил за сериозна инфекция, защото ако я смяташе едва ли щеше да говори тия приказки. Най-малко други неща пише в учебниците за сериозните инфекции. Също като теб... и ти не вярваш, щото във ваше село няма нито един бацил, а тва дето го дават по телевизията е снимано в Холивуд и теб не те касае... Ти си над тия неща 
|
| Чет Апр 16, 2020 10:59 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30858 Местоположение: София
|
Добре де Миро, какво дават по телевизията, кое е толкова страшното не разбирам ?
|
| Чет Апр 16, 2020 11:09 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ако у наше село се появи един бацил - ще го пипнем всички в рамките на няколко дена, вкл. най-дъртите. Щото мерките са тъпи и неадекватни.
|
| Чет Апр 16, 2020 11:12 am |
|
 |
|
HCL
|
 |  |  |  | pipilica написа:  |  |  |  | ToHu написа: quad, всеки се прежалва, има приоритет, майката и всички роднини са далеч надолу в приоритетите, за момента при мен най-високият приоритет са децата, все още са малки и имат нужда от помощ, след няколко години ще трябва да се оправят и сами, , тук няма да говорим за ценностна систем, разбирания , морал, не е това темата, но силно неодобрявам българската ценностна система, нито в посока родител-дете, нито в посока дете-родител, от един момент нататък това са различни хора, с различни животи и пътища. |  |  |  |  |
Знаеш ли Тони принципно ти се кефя на писаниците и с някои съм съгласен с теб, ама тука много прекали с писаниците. Ся не те познавам дали верно така мислиш или ся се правиш на жесток тиранин да не би някой тука да си помисли че си се размекнал покрай родата ти и бацило. |  |  |  |  |
Че това си е много логичен начин на мислене. Още Хитлер е казал, че децата трябва да се отделят рано от семейството понеже последните само обременяват качествения материал. И това извън контекста на национал-социализма.
|
| Чет Апр 16, 2020 11:24 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Страшното е субективно нещо... За някои е страшно, че няма ни една кръчма отворена, за други мерките са страшни  А ти кога мислиш, че ще може да отидеш пак при децата или у мехико?
|
| Чет Апр 16, 2020 11:28 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Нищо лично Миро, но повече вярвам на лекар инфекционист, отколкото на програмист що се касае за човешките бацили. Все пак човека това е учил и работил. Всяка година гледа грипните епидемии, едва ли имаш по-свежи впечатления от него. Апропо имам вече от няколко места отзиви за този човек като лекар и всичките са положителни. Това, че не споделя паник атаката на масовката и работи с числа, а не с драматизми е само в плюс. Абсолютно бих се доверил на циник в случая, защото само той може да има трезва преценка на ситуацията. Тия дето ми плачат пред камерите, снимат драматизми по фейсбука, ръкопляскат и прочие простотии тях не ги броя за достоверни източници на информация. Относно това дали заразата е страшна или не - цифрите определят дали е страшна. Колко са умрели, колко са трайно увредени. Само те. Нищо друго. Действията на политиците най-вече истерията, която насаждат не определят страшността на заразата, а само формират илюзията за нея. Нека видим Швеция. Ако устискат до края и теглят чертата - ще се види, колко точно по-страшно е. Ако смъртността не се е променила с поне 1 порядък за тоя период - всякакви приказки за страшност издишат. Защото на мен това ми е критерия - 10 пъти по-смъртоносно от обичайните гадинки. Ето един такъв пример - някаква женица описва драматизма на болестта. https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/16 ... _NaiNovotoМного добре се е справила - чума най-страшна, пу-пу... Искала да помогне на другите, да разберат за болеста, бла-бла... Ама що ли никой не казва, какво е станало с мъжа и, да не се окаже, че го изкарал без да разбере... или пък въобще не се е заразил, нищо че спят в едно легло.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 16, 2020 11:30 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Добър пример и добро настроение на 98 години. Даж Боже всекиму така! https://dnes.dir.bg/svyat/98-godishniya ... a-s-virusa
|
| Чет Апр 16, 2020 12:18 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Доколкото разбирам още не си си направил труда да провериш какво казва СЗО. Направи го, изслушай и тях внимателно, както и други мнения, но важното е да е наистина да вникнеш в това, което казват. Не така по диагонал... аз ще ти ги цитирам тук, но само защото са кратки. Пак ще повторя, добре е да се изслушат целите им изявления... Аз мога само да те уверя, че никой не те кара непременно да стоиш заключен, даже и маски не те задължават. Но това е защото препоръките са за цял свят и условията навсякъде са различни и спецификата трябва да се съобразява с конкретната държава. Очевадно твоя Мангъров и СЗО се разминават ТОТАЛНО. Защото аз не виждам Мангъра да казва как ще се контролира заразата, напротив говори че трябва да се разпространява, защото така ни било писано... Извинявай ама ако някой индженер тръгне да спори с NIST примерно няма ли да ти светне ламбичка? Или ще си кажеш "абе тоя е много голям гений" заеби ония организации с бюрократите. Пак ще ти повторя, всички медицински институти и медицински организации пеят едно и също. И то е РАЗЛИЧНО от това, което пее Мангъров. Ring the bell? Мангъра не според с програмисти като мен, той спори с медицинската и научна общност...
|
| Чет Апр 16, 2020 12:22 pm |
|
|