|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 8:23 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Коронавирус 2019
Новоактивиран трол?
|
| Сря Апр 15, 2020 6:16 pm |
|
 |
|
nik
|
аз пък не виждам никакво преминаване на пика, за нито една държава, виждам само резултат от лок дауна, за спадане на пика може да се говори само след отпадане на лок даун и всякакви ограничения, и то поне месец след това
дори за шведите за които все изглежда че аха ще спрат умрелите, да ама не, оказа се че уикендите не отчитали, и след всеки уикенд тръгва отново нагоре тъй че пак се връщаме до фактора време - дългия инкубационен период не трябва да се игнорира в прогнозите
|
| Сря Апр 15, 2020 6:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30857 Местоположение: София
|
Естествено че има спад, и то спада също както и нарастването отразява забавянето, т.е. спада който виждаме днес е резултат от действия от преди седмици може би, а заразените в днешният ден ще са още по-малко. Не можеш да кажеш че няма спад след пика след като пиковата бройка заразени на ден е била достигната и има трайна тенденция в нейното намаляване, т.е. имаш пик, имаш и спад. Това какво ще стане след това, как ти го интерпретираш, и някой друг няма никакво значение, към момента и в Италия, и в Испания, и Германия, и САЩ вече се наблюдава спад, пика е преминат. Това е чисто математическо понятие и то е факт.
|
| Сря Апр 15, 2020 6:43 pm |
|
 |
|
nik
|
ти говориш за спад, моментен спад, флуктуация ако щеш, който няма нищо общо с пика, ако утре падне лок дауна всичко ще литне пак нагоре, тогава ще се плеснеш по челото и ще кажеш "а, още един пик" 
|
| Сря Апр 15, 2020 6:56 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
За държавите, които говорих има спад в активните случаи. Това частично може да се обясни с локдауна, но не и само с локдаун. Сега доколкото те усещам ти намекваш, че тоя пик няма да е най-тежък и само да го вдигнат и нещата ще отидат в киреча. По принцип това е напълно възможно, обаче говорим за немци и австрийци... не за някоя разюздана нация. Не вярвам да си го причинят просто. Локдауна няма да го вдигнат изведнъж и няма да е точно вдигане, а по-скоро ще я замяна на едни мерки с други. Точно както препоръчва СЗО. Така че според мен няма да допуснат да се върнат на предишните нива.
|
| Сря Апр 15, 2020 6:59 pm |
|
 |
|
nik
|
няма да допуснат, просто дадох като пример, ще се пазят, но това не значи че вече му се вижда края евенутално края на май може да се говори отново до къде сме.... поне за европата, в БГ ще е много повече
|
| Сря Апр 15, 2020 7:03 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това е което мен ме притеснява. Сега в ще се юрнат офцете по църквите и за какво мазало става на въпрос ще разберем след 2 седмици. Patient 31: https://www.aljazeera.com/news/2020/03/ ... 53841.html
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Апр 15, 2020 7:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
|
| Сря Апр 15, 2020 7:09 pm |
|
 |
|
quad
Ранг: Новодошъл
|
 |  |  |  | ToHu написа: Естествено че има спад, и то спада също както и нарастването отразява забавянето, т.е. спада който виждаме днес е резултат от действия от преди седмици може би, а заразените в днешният ден ще са още по-малко. Не можеш да кажеш че няма спад след пика след като пиковата бройка заразени на ден е била достигната и има трайна тенденция в нейното намаляване, т.е. имаш пик, имаш и спад. Това какво ще стане след това, как ти го интерпретираш, и някой друг няма никакво значение, към момента и в Италия, и в Испания, и Германия, и САЩ вече се наблюдава спад, пика е преминат. Това е чисто математическо понятие и то е факт. |  |  |  |  |
Математиката рязко губи смисъл, когато на пангара са твои близки и приятели. На статистика и графика лесно, брой хора, брой заразени, брой умрели...и щом не са се гътнали поне половината, значи ще се живее и проблем няма. Как би обяснил на майка си примерно, че според статистиката тя изглежда се пада в червената графа и няма ко да се занимаваш повече с това, да приема факта че ще се мре и да не се замотва, че само ще си удължи мъките. Може да си решил и да го играеш ербап и в болницата да цакаш всичко коз с въздебели зелени пачки. Ама греда, на доктора бабата също се разболяла и няма сила на света дето да го накара да закачи твоя човек пред неговия. А на другия апарат закачен човека на другия доктор, на третия пък на сестрата и някак не върви да откачиш техните хора, едно че ще ги изгубиш в едно с уважението на колегите си, друго и като се разприказва и ще довтасат рязко едни прокурори дето не искаш да ги виждаш. Само карантината към момента удържа този сценарий рязко да се развие. Щото докторите и те не са богове нали, не искат те да решават кой да закачат на апарата и евентуално да живее и кой да умре като куче. п.с. В занзибар само спамери ли виреят, питам щото единствения дето пише от там има към 8500 мнения, а полезните не съставляват и 1% от тях...според статистиката в раздел общи приказки при която критерия за определяне на мнение за полезно е силно занижен.
_________________ Ти не си някаква атракция на пътя, ти си част от него!
|
| Сря Апр 15, 2020 7:15 pm |
|
 |
|
ToHu
|
математиката си е математика, а ако ти не можеш д я отнасяш към твои близки и приятели е лично твой проблем, аз мога.
|
| Сря Апр 15, 2020 7:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
с тоя вирус -икове ще има от тук нататък това мисля вече е ясно, ако някой живее с мисълт ще вируса ще изчезне е наивник. Вземай обаче в предвид факта, че пикът на заразени на ден към момента е функция най-вече на зараза настъпила преди да са взети мерки, т.е.извън карантина, в едва ли не стерилна обстановка, стерилна в смисъл нокой никога не го е боледувал. Всички следващи пикове ще са първо при хора имащи едно на ум, и второ в общество в което вече има -реболедували, и всеки следващ пик ще е по-малък от предходния, докто не се достигне някаква стабилна картина, при което ще си стане сезонно заболяване като всеки грип, ще си боледуват, умират и на никой няма да му пука.
|
| Сря Апр 15, 2020 8:10 pm |
|
 |
|
quad
|
прав си, не мога. Ако имам дъщеря или син и се окаже светнал ярко червено, не виждам начин да обясня че точно той/тя трябва да изгори, щото се е паднал в процента на тия, дето няма да видят изгрева отново. Това че вероятността баш тях да уцели и събори тежко била малка, ама видиш ли дръпнали късата клечка от живота вероятно ще им внесе огромно облекение, и на тях и на теб  Щото ти можеш да им го обясниш, пък аз няма да мога. Малко ще им е трудно да им обясня, че това е основно защото големите не са ебавали да си спазват карантината и са допуснали математиката да влезе през задния двор. Но ти щом можеш да го обясниш това...поне не пречи на хората, дето не могат.
|
| Сря Апр 15, 2020 8:15 pm |
|
 |
|
ToHu
|
тогава не ги качвай в кола, самолет, заключи се в къщи и никога никъде не излизайте ....аман от паникьори, затова се нарича вероятност. На теб кой ти пречи да си стоиш в къщи ? Стой си карантинирй се, какъв ти е проблема ? Ей като видя някой така вкопчил се в живота че да е готов да се заключи в пещера само и само да сведе риск да го удари гръмотевица ....
|
| Сря Апр 15, 2020 8:23 pm |
|
 |
|
quad
|
Хаха, на мен ли го казваш? Аз съм буквално в окото на бурята, около мен хората... доволно много болни хора...и познати и непознати. Всички до преди седмица здрави, повечето мислещи си че това е ала бала и само скапва бизнеса и работата. Сега са приели че работата се е скапала, те са се заразили, ама са малко късметлии, щото навън още не е станало мазало и лекарства и медицинска помощ има при това платена от компанията в страна където нивото на медицински услуги е много високо. Ама нали до скоро премиера на същата тази страна каза, че трябвало да го прекарат всички за да се изгради стадния имунитет и не се налагат специални ограничаващи мерки и всички по неговата свирка... премиера им обаче рязко запя друга песен, когато лично той падна и после благодари на докторите че му спасили живота. Премиер с цялата държавна машина зад гърба си, тези дето не могат да ползват такива благинки...м? Пиша това не защото съм се насрал, а защото ако това нещо пламне у нас и картоните няма да стигнат за погребения...ще стане като в ню йорк в общата дупка но с далеч по-големи мащаби. Дошъл съм тук доброволно, защото по-добре карантина със заплата, отколкото карантина вкъщи без заплата с ясната идея къде точно се качвам и какво ще стане. Семейството ми може да стоят почти само вкъщи, контакти почти никакви, риск да прихванат нещо към момента малък, а в същото време осигурени и без да се налага да мислят дали утре ще могат да си купят храна, щото са без работа. Когато поне лекарстово за короната стане общодостъпно, тогава може да има отпускане. Няма смисъл от безсмислени жертви, нали? Не всички са пълни егойсти да пресмятат човешкия живот в процент неизбежена фира...
|
| Сря Апр 15, 2020 8:49 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ласточка пой! Пък ей ся по БНТ1 върви втора серия как няк'ва гад преди сума ти години приватизирала "Балкан" - напълно случайно за момента! (Не ни отвличат вниманието). Който не си взема поука от историята - рискува да я повтори. Предната криза толкова се хареса на Шефовете, че нямаха търпение да я повторят днес. И платиха стотинки на разни троло-овци да се праят на по-умни от мен. Кривите на световната статистика се кривят, само тъпите не разбират накъде... Edit: Цялата тема е като един подслушан разговор в селската кръчма: - Ти леля имаш ли? - Нямам. - Д*ба леля ти!!! - Ааа, я недей така!
|
| Сря Апр 15, 2020 9:34 pm |
|
|