Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
имам бизнес идея: на 100м от парка да опъна една палатка и да давам кучета под наем за по час.
поне трима приятели са навити да си починат от обгрижването им, дори са навити да дават и храната, при това напълно безплатно.
чудя се тарифата 20лв/час или 50 да е :roll:

Сря Апр 15, 2020 2:29 pm
Профил

Grubi написа:
@Cekins - защо психиатри? Нямат ли какво да правят - спорт някакъв, да се упражняват да пеят или свирят, да хванат някой онлайн курс (дори платен) или пък да правят нещо практично - знам ли аз - малкия обича да прави обеци например - накичил е всички учителки в училището. Казах му, че ще му купя каквито материали иска и ако почне да ги продава в ebay, ще си изкара сам парите за компютъра, а още няма 9. Дай им някакви практични задачи, срещу заплащане дори - вместо да даваш пари на психари след това.

бил съм много малък, баща ми как ме прекара веднъж... още по бай тошово време, време за компоти, на двора майка и татко редят буркани, много, пълнят плодове, сипват захар, аз с брат ми ритаме топка до тях... майка вряка, няма ли парк за вас, защо стоите тук, детска му работа... баща ми обаче намери решение, елате тук момчета, имам една много важна работа за вас, и извади една торба стари капачки за буркани които са за изхвърляне, искам сега да изправите ръбовете на тия капачки, и даде едни малки чукчета, и ние щастливи че сме полезни за нещо, стараем се даже... :D а баща ми още ги помни тия 2 часа мир и спокойствие :D

Сря Апр 15, 2020 2:31 pm
Профил
Аватар

Дедо - тва вече си е чиста кражба от Италиянците.
имаше някакъв пост как кучетата вече се дърпат да излизат и се влачат по земята - щото ги разхождали по 10 пъти на ден. А последния хит беше, че някой го глобили за разходка на костенурка.

Вместо всичко това - що не разрешат на доброволци да разхождат леко пострадали от короната, за да взимат свеж въздух пред болницата - хем адреналин, хем движение?

Последна промяна Grubi на Сря Апр 15, 2020 2:40 pm, променена общо 1 път

Сря Апр 15, 2020 2:38 pm
Профил
Аватар

nik написа:
цецо, вече писах за тия сметки - грешни са защото не е включен фактора време, масово платените тролове ги разпространяват в момента, включително и тия дето се бият в гърдите като вирусолози които са съвсем наясно че са подвеждащи и грешни сметки. по този начин се смята когато всичко приключи, тогава нямаш фактор време, ако искаш сега да смяташ трябва да вземеш 2 седмици отклонение в едните данни, за толкова някъде умират, 1 седмица докато се проявят симптоми и още 1 седмица докато умрат, вземаш сегашната смърност и смяташ спрямо зараените преди 2 седмици.

Е хубаво де, аз затова докато смятах взех "най-лошите" за крайния резултат данни. Освен това, с времето нищо не се променя, защото сметките са относителни, а не абсолютни. Да след 2 седмици броя умрели ще е нараснал, ама и броя заразени/прекарали го също ще е нараснал. А не виждам никаква логика, смъртноста да се качва с времето, ако се абстрахираме от претоварването на здравната система естествено. Напротив с времето смъртноста трябва да спада - трупа се опит в лечението, имунитета се вдига след края на зимата, а и най-крехките се предават първи, следващите са по-корави.

Сря Апр 15, 2020 2:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Да ви... инджинерите! :)
Графиката вече не е експонента, а върхът на синусоида.

И като спрем сега короната - догодина пак ли?! Твърдо нье!

Edit: Връщам се от кметството, ходих за декларации, че искам да пътувам - баси бошлафа. Отпред бяха събрани ченгета, от енергото, 20-на по чистотата и... никой с маска!!! А иначе глобяват.

Сря Апр 15, 2020 2:56 pm
Профил
Аватар

На ви малко Шведски графики от днес - може да намерите нещо полезно или интересно, превода не е нужен - мисля че са го направили очевидно, или поне по-голямата част

https://www.dn.se/nyheter/grafik-det-ny ... i-varlden/

Сря Апр 15, 2020 3:23 pm
Профил
Аватар

Начи Grubi, прати няколко шведки насам на "селски" туризъм! Щото с местните каки короната ми е последния проблем.
Обещавам, че ще видят мотика само окачена на стената! :)

Сря Апр 15, 2020 3:47 pm
Профил
Аватар

Мога да ти пратя няколко селянки - но ще те вкарат под строй веднага, даже може на кон да дойдат. Стига с офтипика, това беше за почивка.

Сря Апр 15, 2020 3:53 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Едно птиченце ми каза, че няма млади няма стари, всички падат и е до организъм кой как ще му се отрази. Здрави, прави негови колеги в активна възраст, всички минали медицински прегледи и без торба странични проблеми паднали като круши. Някои от първите вече има с подобрение и от тях се дочуло, че 2-3дни не си в състояние да станеш от леглото. "Толкова тежък грип до сега не съм карал" споделят негови колеги между 25-40 години дето ги броят за леки до средни случаи. По тежките случаи изискващи реанимация се извозват с линейки. Няколко пъти вече линейките идвали. Когато се качил на кораба нямало никой със симптоми, той бил изолиран евентуално да не внася зараза. Когато свършила карантината от две седмици, кораба вече беше пламнал и вместо останалия екипаж да се пази от новодошлия...той се пазел от тях. Та регистрирани 5ма, само здравните власти са уведомени за тях, официално съобщение от компанията няма, така че в статистиката има 5 анонимни. Колко са реално...303 включая и тия без симптоми дето само разнасят заразата? На кораба 2ма доктори, ама пак греда, единия също светнал със симптоми, една от мед. сестрите също...пълна карантина. Леки мерки за социално дистанциране и повишена хигиена били въведени доста преди кораба официално да пламне и въпреки това резултата е ясен. А короната НЕ е нещо дето искаш да го лепнеш. От една страна няма достатъчно количество ефективни лекарства, ваксина няма, няма яснота по мерките за предпазване от вируса, тестовете също не са сигурни в ранен стадии на заболяването. От друга страна пък седи липсата на дългосрочен имунитет или възможността от "реактивация" А от съвсем другата страна е скриването на информация, която може да навреди на бизнеса, да всее паника и т.н. За да е още по-шарено и медиите бълват чиста дезинформация и глупости, от 5G до това как нямало проблем за младите от короната. Проблем има, а решение скоро не се очаква. Напротив, действията в посока ограничаване като цяло са хаотични и изглежда към момента със сигурност работи само изолацията. Така че, гледайте да не го лепнете това, с останалото ще се нагодим някак.
Това съм чул да се говори, кой защо не го познавам...за протокола.
За тези с числата дето обичат да си вадят изводи...ами 870 души, различни националности, всички в активна възраст и добро здраве стартови данни. От тях 5ма към момента в болница (т.е. в реанимация), над 100 със средни симптоми, още поне толкова с леки. Изминато време от първия със симптоми до сега ...около седмица. В общи линии кривата върви по следния начин: първия ден в който са се оплакали хора със симптоми няколко, следващия вече 30, следващия 70, следващия още с по-нисък темп. Средните случаи се влошават до тежки в рамките на часове. От леки до средни също се стигало за часове...
Друга интересна статистика, казали че се предавало само директно от човек на човек...може и така да е, но е добре да се спомене и друго. Климатичната система отговаряща за сектора с хората под карантина е била почиствана и дезинфекцирана от двама души носещи маски, ръкавици и хартиени костюми за еднократна употреба. И двамата са в средно до тежко състояние, останалите от него отдел нямат или с много леки симптоми. Случайност...как казала Айшето, а дано, ама надали.
https://www.maritime.bg/65650-2/
Много добре е обяснена причината защо тръмпчо е отрязал пасажерските компании от финансиране.
Друго в тази статия е "силно намалените оперативни разходи", което трябва да се чете като уволнен екипаж, а остатъка с намалени заплати.
Заиграването с короната е като играта на руска рулетка, някой им харесва, други не :)

Сря Апр 15, 2020 4:18 pm
Профил
Аватар

по сметките
https://masterok.livejournal.com/6126179.html
излиза че сме баш на пика (оранджево)
https://coronavirussia.online/country/Bulgaria

Сря Апр 15, 2020 4:38 pm
Профил ICQ

е то това което даваш ако е така нещата са много добре, тия и 5-тмата да дадат фира нищо не е, не че може да се каже че е много надеждно след като още е в развитие, ама излиза че около 20% са се разболели от тях да речем 2.5% ще дадат фира, или 0.5% от общата бройка,и за това да седне някой да го мисли .... леко тежко, тия определения са без никакво значение, особено като каже някой това е най-лошото до момента .. и мен като ме боли зъб всеки път е най-зле, но ако погледна обективно изобщо не е така :)

за пика, ами ако погледнеш статистиката на одометъра и там ясно може да видиш, не на общата, гледай болните за ден на държавите. Към момента повечето с много болни вече са преминали пика на нови случаи на ден, за да започне да спада общата бройка ще са нужни 1-2 седмици може би, зависи колко тежко и дълго го боледуват. Обаче все още има доста страни в които все още не е започнало експоненциалното нарастване, и то такива с голямо население, Мексико, Индия, Бразилия, като при последните две може да е липса на данни защото ежедневните статистики са доста странни,или няма данни или там не се разболяват като другите.

Сря Апр 15, 2020 4:47 pm
Профил

Засега в Европа само 3 държави виждам да слизат надолу - Германия, Австрия и донякъде Чехия. Ако държат така до към края на май ще си пият биричката свободно ;-)
Има и доста, които спряха катеренето... но трябва още време да се види и слизането им.

Сря Апр 15, 2020 5:10 pm
Профил
Аватар

TheWizard написа:
......

Ти сериозно ли цитираш рашъните?! Те са в друга звездна система!
Аз вярвам на Worldometers.

Сря Апр 15, 2020 5:50 pm
Профил
Аватар

КГБ разпитваха :axe: Гаус докато си признае кога ще е пика

Сря Апр 15, 2020 5:55 pm
Профил ICQ

ToHu написа:
е то това което даваш ако е така нещата са много добре, тия и 5-тмата да дадат фира нищо не е, не че може да се каже че е много надеждно след като още е в развитие, ама излиза че около 20% са се разболели от тях да речем 2.5% ще дадат фира, или 0.5% от общата бройка,и за това да седне някой да го мисли .... леко тежко, тия определения са без никакво значение, особено като каже някой това е най-лошото до момента .. и мен като ме боли зъб всеки път е най-зле, но ако погледна обективно изобщо не е така :)

Ако се случи в свободна среда, средните и тежките рязко стават критични при липса на медикаменти и болнична дейност, а такава ще липсва за почти всички. От леките колко ще се влошат още не е ясно. А болнична дейност почти ще липсва, защото медицинските лица или ще са болни, или ще се направят на болни или ще обслужват само техни си хора. Нищожния процент останали да се борят за ползу народу ще са залети от работа без никакъв шанс да огреят дори малка част от настъпващите орди...особено без медикаменти. Незнам какви лекарства им дават, но и болниците работят и аптеките, нещо дето няма да го има ако пламне в свободна среда.
Тази извадка е от групата, която не е "рискова". Когато това влезе в рисковите групи какво мазало ще стане? Ти дали ще си ок да кажем, майка, баща, баба са рискови щом са се разболели са 50:50. Половината фира, много ли ще е готино, м?

Сря Апр 15, 2020 6:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 403  Следваща