Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Абе явно не навсякъде глобяват - вчера по улиците 50% от хората си ходеха без маски. И аз сега си търся маска с дупка за цигара - че то не може едно кафе с цигара като хората...

Вто Апр 14, 2020 11:58 am
Профил ICQ

разгеле...

Вто Апр 14, 2020 12:11 pm
Профил
Аватар

Разгеле - продават макетни ножчета.

Вто Апр 14, 2020 12:14 pm
Профил

тва е ясно... "а всякому мерамът е развала..." както е казал Славейков ;-)

Вто Апр 14, 2020 12:26 pm
Профил

Бай ганьо не обича някой да му казва какво да прави. Като например - отивай да гласуваш или стой под карантина, за сметка на това обаче нещо като се обърка в резултат на малоумието му мрънка за 100. Също мрънкането е и предварително с превантивна мярка, да не би нещо да му заплаши малоумното действие/бездействие. Та общо взето лъснаха всичките безполезни мрънкачи в тая държава. Тая бележка трябва да върви и със закон - който роптае глоба, който я махне, карантината се прекратява и към екарисажа, и без това такива малоумници само вредят.

Вто Апр 14, 2020 1:02 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
тва е ясно... "а всякому мерамът е развала..." както е казал Славейков ;-)

Ама така е. Всек'ви шматки да ти лепят каквото си наумят по вратата ти. Бива ли такива работи. Требе да има ред!

Редакция:
Цялата работа наистина започва да прилича на някакъв странен социален експеримент. Да се било докладвало за завърнали се от чужбина.
Ами на баба ви дрона! Те тия хора да не се телепортират? Нали влизат в страната през граничните пунктове. Ще не ги знаете кои са те? :D

Вто Апр 14, 2020 1:35 pm
Профил
Аватар

Аз се чудя дали да не взема да си лепна една такава бележка... Гарантирано ще гони инкасатори, касиера на блока и предполагам даже апаши :)

Вто Апр 14, 2020 1:40 pm
Профил ICQ

itso.t написа:
Редакция:
Цялата работа наистина започва да прилича на някакъв странен социален експеримент. Да се било докладвало за завърнали се от чужбина.
Ами на баба ви дрона! Те тия хора да не се телепортират? Нали влизат в страната през граничните пунктове. Ще не ги знаете кои са те? :D

Хора, проверявайте си източниците си... Ей на Цецо WHO са му били виновни. Още малко и Сталин и Хитлер ще изкараме виновни за всичко.

Да, някои общини поискаха да им се докладват тия от чужденеция. Но не го искат от населението, а от гранична полиция и другите служби, които имат тая информация.
Наясно сте предполагам, че досега не е имало такава практика да се уведомява всеки чиновник за всеки гражданин къде е бил и с кого е спал...
Както и това с лепенките също е инициатива на общинари. Дали е редно или не... ми всеки носи глава на раменете си. Доколкото това е препоръка от СЗО, която ние не спазваме е повод да се замислим. В някои страни примерно съветват самите карантирани да си слагат цветен лист - ако е зелен, значи са ОК и нямат нужда от нищо. Ако е жълт, значи имат нужда от някаква помощ, която не е спешна. Ако е червен, значи са я закъсали...
Наистина сме мърша!

Вто Апр 14, 2020 2:04 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Аз се чудя дали да не взема да си лепна една такава бележка... Гарантирано ще гони инкасатори, касиера на блока и предполагам даже апаши :)

:prayer: Евалла за идеята! Тъкмо си оправям портичката на село, че ми писна да отварям голямата, но нали по празниците ще ме няма...

miro_atc, по-кротко с определенията! Тук сме повече от месец на курамувирус, спазваме си к'вото трябва, а те тръгнаха да ни глобяват. Мърша е който ги изтрае до средата на май, края на юни или до догодина!

Вто Апр 14, 2020 2:09 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Хора, проверявайте си източниците си... Ей на Цецо WHO са му били виновни. Още малко и Сталин и Хитлер ще изкараме виновни за всичко.

Да, някои общини поискаха да им се докладват тия от чужденеция. Но не го искат от населението, а от гранична полиция и другите служби, които имат тая информация.

Проверяваме бре. Тая информация е от линка който ти си публикувал:
Цитат:
От общината призовават и гражданите да подават сигнали за завръщащи се от рискови страни лица, които са на територията на общината, но не са се самоизолирали.

Аз разбирам цитирания текст така: призовават гражданите да клюкарят. Което значи, че приканват гражданите да споделят с шефо. Последното пък иде да покаже, че гражданите трябва да изокат на властта.
Така по-ясно ли е? :D

miro_atc написа:
...Наистина сме мърша!

Сори че така, в прав текст...
Демокрация е. Всеки може да се самоопределя както намери за добре.
Не знам кои сте вие, но аз категорично не съм част от групата ви от мърша.

Вто Апр 14, 2020 2:15 pm
Профил

itso.t написа:
Цитат:
От общината призовават и гражданите да подават сигнали за завръщащи се от рискови страни лица, които са на територията на общината, но не са се самоизолирали.

Аз разбирам цитирания текст така: призовават гражданите да клюкарят. Което значи, че приканват гражданите да споделят с шефо. Последното пък иде да покаже, че гражданите трябва да изокат на властта.
Така по-ясно ли е? :D

itso.t написа:
Ами на баба ви дрона! Те тия хора да не се телепортират? Нали влизат в страната през граничните пунктове.

Ице, умен човек си.... ще намериш разликите.

Вто Апр 14, 2020 2:26 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Това със знаците по вратата е гениално. Сигурен съм, че голяма част от хората няма да са ок да имат клеймо. От там дори да са болни/носители най-вероятно ще го прикрият от властите (поне докато не стане късно) и накрая всички губят.

Има си хора които вземат заплати за този контрол. Не е работа на "гражданите" с вилите (за сено):

German village rehabilitates witch trial victims centuries later

Малко ли бяха примерите, че когато грубо натиснеш обществото нещата не отиват на добре? Явно сме на принципа "първо режем, после мерим".

Вто Апр 14, 2020 2:38 pm
Профил WWW

Мрънкачите няма да спрат да мрънкат ако ще и господ да слезе на земята. Ако нищо не се прави - защо нищо не се прави, никига няма да се оправим така. Ако нещо трябва да се направи - ама защо и аз трябва да го правя, те като искат сами да си го правят. Няма такова малоумие... Утре същите тия мрънкачи като започнат да се задушават в собствените си лиги и доктора не смогне да им помага ще мрънкат и от докторите...

Вто Апр 14, 2020 2:42 pm
Профил
Аватар

мрънкача отрицателен герой ли е?

Вто Апр 14, 2020 2:46 pm
Профил ICQ
Аватар

То трябва първо пИдерунгелите да си харесат пол :idea:

Вто Апр 14, 2020 2:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 403  Следваща