|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 6:06 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Коронавирус 2019
Бонго, икономиката е циклична и има кризи. Никой не трябва да те плаши с тях. Обикновено се случват на цикъл 8-10 год и тая последната беше доста закъсняла. Така че тия конспирации вървят само за пред хора, дето си нямат понятие как работи икономиката. Кой е тоя малоумник според теб, дето ще има интерес да затворят целия свят и да ебат мамата на икономиката?
|
| Пон Апр 13, 2020 3:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30853 Местоположение: София
|
За Китай изобщо не е ясно какво се случва, има ли ли е изобщо край първата вълна, какви са тия .. новопристигнали, как пък всички новопристигнали заразени, и ще кажеш че само това са чакали да се върнат ... нищо не е приключвало в Китай поне според информация от ктайците с които контактуваме. ККП е било много настоятелно производството да тръгне, но въпреки настояването няма много резултати, хората упорито са се заключили не искат да мърдат навън, само по себе си доста значещ факт.
|
| Пон Апр 13, 2020 4:21 pm |
|
 |
|
nik
|
Тромпетчо пък не се вижда колко е калпав ама за сметка на това пък уволнява всеки който се опитва да му помага. Същия като боко тиквата - явно малоумниците си приличат - не търпят на критика https://m.dir.bg/dnes/svyat/tramp-retui ... asht-video
|
| Пон Апр 13, 2020 4:32 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз пък подозирам, че след месец, ще имаш доста по-различно виждане по темата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 13, 2020 4:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30853 Местоположение: София
|
Абе широко му е на него около врата, НАП и МФ се грижат да има работа, утре ще искат касовите апарати и кръвна проба да вземат 
|
| Пон Апр 13, 2020 4:48 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Иронията, е че всеки който мрази китайците е много "наясно" какво се случава... Аз от любопитство цъкнах няколко такива канала в тубата и после се накъса да ми препоръчва подобни. Ще се изненадаш до какви изумителни подробности са "наясно". Неща като кои урни били сменени по заповед на КПП. Далеч съм от мисълта да защитавам комунистите, но да очакваш примерно че КПП ще се издаде заповед да се разменят тленни останки (за чий им е) и че ти ще имаш доказателства за тая заповед... извинявай, ама това е над възможностите на ЦРУ, надявам се и над целите им. Та не е като да няма никаква информация. Фактът който е известен и в който едва ли може да има съмнение е, че са прибирали всички със симптоми. Ходели са от врата на врата. И това е нещо, което е доста добре документирано от всички. От тук нататък и сам може да си направиш извод колко са били заразените. Ако си мислиш, че могат да изведат милиони извън домовете им и да ги скрият. Не ти говоря за милионите заключени по домовете. Говоря ти, че са изнасяни всички със симптоми извън домовете им. Просто имаш два взаимно изключващи се ситуации. Едната е това с изолацията да парлама. Но ако беше парлама то труповете сега щяха да са навсякъде. И обратно, ако успееш да изолираш всички или поне достатъчно голям процент от бацилите далеко от здравите хора, то съвсем естествено се стига до овладяване на заразата. Даже няма средно положение... или е едното, или другото. И то е очевАдно кое е... Иначе - да, самите китайци се оплакват че КПП искат да се освободи икономиката, обаче местните командири по провинции го играят контра от страх да не им хвръкне главата, ако случайно провинцийката им пламне. Но това са техни проблеми, аз от кокошкарски истории не се вълнувам  Всъщност даже не е проблем това де, нормално си е. И навсякъде ще го има тоя филм. Реалният проблем на китайците е, че в момента износът им е невъзможен. И не само в момента, ами може да е доста дълго време. Като някои неща ще са и за по-дълго от дълго време, ако ме разбираш... Съответно трябва да си пренастроят икономиката и това обикновено е болезнено. Но едва ли тук някой се вълнува от техните болежки.
|
| Пон Апр 13, 2020 5:07 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Е не точно НАП, но да... широко ми е  Нямам борчове, имам работа засега... а в краен случай ще садя домати, аз си обичам агрофитнеса и хич не съм притеснен 
|
| Пон Апр 13, 2020 5:12 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
нормално е при истинска карантина... оня с математиката също го показа
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Апр 13, 2020 5:25 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Проблемът е, че масово не се осъзнава тоя дребен но съществен факт. Включително и особено у нас, щото ние все още имаме тоя шанс...
|
| Пон Апр 13, 2020 5:46 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Всъщност средно положение има - вируса не се разпространява, защото не може да намери среда. Било защото доста голяма част са развили имунитет, било защото голяма част така или иначе не го прихващат. Или комбинация от двете + все още действащата карантина. Затова казах, че може просто вируса да си е взел свойто и да се покрие... до следващия път. А това е нещо, което по принцип вирусите имат навика да правят - не е да не се е случвало ... почти всеки път. Иначе цяла Африка щеше да е измряла от ебола или СПИН ... примерно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 13, 2020 6:01 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Нямам нищо против да изчезне тоя бацил  Въпросът е, че очевАдно прави големи поразии и не е много разумно да разчитаме на чудеса. Много държави се пробваха, уж да не затварят икономиката си пък кво стана - затвориха с гръм и трясък. И като изключим вариантите с чудесата остават два - на пангара или го издирваме активно и го ликвидираме. Само ние се опитваме по трети вариант - без пангар и без да изолираме всички болни. Но така си играем пак на чудеса. Това с пангара според мен си беше чиста глупост. Да, може да стане. Ама цената е мноо солена. Сега всички точат зъби как ще отварят плавно, ама колкото и плавно да отварят иска си време. Пък и какво като ги отворят? Голям праз. Нали ако имаш ресторант и той е празен и не можеш да си избиваш надниците на персонала ще затвориш пак. То не е въпроса в държавните мерки само. Възстановяване ще има едва след като мине известно време *след* отшумяване на бацила. И хората се успокоят и бизнеса зацепи отново. Няма как и бацила да е тук и бизнеса да цъфти. ЪпсурТ! Да не говорим данните за повторно заболелите в южна корея. Засега го отдават на проблем с тестването, ама ако се окаже истина даже и да е само за определени хора пак ще е грозен филм... А и за чий цялата работа? Като всичко може кротко и бързо да свърши ние ще ходим да ловим дивото...
|
| Пон Апр 13, 2020 6:34 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
при силна карантина стаден имунитет няма да получиш или след мноооого време второ: има проблем с имунитета - не е доказан... та вариантите са два: превенция и ваксина ... тук се чука на камък за сега ... но пък стимула е огромен 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Апр 13, 2020 6:39 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Като пуснат ваксината, май ще стана антиваксър.... Нема начин да ме набодат с нещо създадено толкова набързо и под зор първия да гепи кинтите.
Който иска да е опитна мишка да се боде.
Те и вентилаторите бяха панацея.... аре нема нужда.
|
| Пон Апр 13, 2020 8:12 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Освен, че съсипа световната икономика, какво друго? ПС: Като се цитира някой, напр. мен, в добрият тон е да се слагат многоточия на "съкратените" места!
|
| Пон Апр 13, 2020 8:30 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
Развалиха ми рахатлъка ся! И ми объркаха сметките с тез пазари и църкви.  За утре годжито ше каже 701 до 707 заразени. Щото днес двама ми се губят (трябваше да са 687), не бях на работа днес, утре съм на работа и съм на 20 бири до момента... Мамка му, Иван Костов е виновен за несгодите ми! 
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Пон Апр 13, 2020 9:03 pm |
|
|