Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
nik написа:
ето ти още една гледна точка - тая сутрин ми звъни един приятел да се чуем, жена му работи в голям хранителен супермаркет
той й купил някаква малко по-висок клас маска, от тия за многократна употреба с филтри някакви, удобна за дълго носене, спирт за почистване, инструктирал я как да се пази какво да прави, и тя слуша
отива тя на работа и десетина колежки с които работи отдавна й се смеели че била с маска, никаква хигиена или дистанция, кикотят се там, минали 2 седмици и другите всичките заразени, жената на тоя приятел останала единствена не заразена

пък старците - те цял живот са си плащали, удържат ти цял живот за пенсия и накрая не си доживял да вземеш и стотинка...

Сори ама това ми звучи като някаква абсолютна измислица, кой е тоя супермаркет, дето са се разболяли всички служители и не е гръмнало по всички медии... При 10 доказани случая на ден, те тоя хипермаркет ли пълни статистиката само?

Не знам за вас, ама не познавам никой заразен. При 1000 полицаи само 12 май са маркирани, това е добра извадка, масовото заразяване би следвало да е около 1%

Пет Апр 10, 2020 10:50 pm
Профил ICQ
Аватар

nik написа:
https://dnes.dir.bg/na-fokus/mozhe-li-covid-19-da-povtarya
един на всеки трима повтарял...

Интеесно как това изследване кореспондира с факта, че в Китай епидемията спихна. Единственото обяснение, което аз намирам е, че множество хора просто не се разболяват така или иначе... без да имат антитела.

Пет Апр 10, 2020 10:57 pm
Профил ICQ

цецо, не само в БГ има магазини ;)

в китай стихна по една единствена причина - зверска карантина, няма такова нещо стой си в къщи и обещай да не излизаш, заключват ги като животни, гледах клип на един стадион стоварени фургони и заградено с ограда, никой не излиза или влиза, носят им храна и стоят докато не свърши карантината

Последна промяна nik на Пет Апр 10, 2020 11:00 pm, променена общо 1 път

Пет Апр 10, 2020 10:58 pm
Профил

Dimitar написа:
Ако не бяха го направили щеше да е страшно. Уникално е че още има хора, които не го разбират това.

Заеби... тук толкова много хора не само не го разбират, ами са твърдо убедени, че едва ли не Бойко и Мутафчиев съсипаха света и икономиката на поне половината галактика ;-)
Аз тук пиша смело, ама покрай познати не смея да си отворя устата. Само слушам каква голяма "конспирация" било всичко и кимам и си трая.

Пет Апр 10, 2020 10:59 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Обяснение защо вентилаторите не са обикновени помпи:

A Guide To Designing Low-Cost Ventilators for COVID-19

Пет Апр 10, 2020 11:20 pm
Профил WWW
Аватар

miro_atc написа:
Dimitar написа:
Ако не бяха го направили щеше да е страшно. Уникално е че още има хора, които не го разбират това.

Заеби... тук толкова много хора не само не го разбират, ами са твърдо убедени, че едва ли не Бойко и Мутафчиев съсипаха света и икономиката на поне половината галактика ;-)
Аз тук пиша смело, ама покрай познати не смея да си отворя устата. Само слушам каква голяма "конспирация" било всичко и кимам и си трая.

Ти гледай като поотмине вируса и го забравят и остане само насраната икономика какво ще се разрази...

Пет Апр 10, 2020 11:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Ти гледай като поотмине вируса и го забравят и остане само насраната икономика какво ще се разрази...

То вече се е разразило. Обезпокоително е с какви темпове се съкращава персонал, гони се в неплатен отпуск или се затварят фирми...

Пет Апр 10, 2020 11:32 pm
Профил
Аватар

Живея близо до местното бюро по труда... В 7:00 отвън има хора! А физиономиите им са такива, че на гробищата са по - приветливи...

Верно, че засега минаваме тънко, ама ги разбирам хората дето негодуват от мерките...

Пет Апр 10, 2020 11:35 pm
Профил ICQ

Ами всеки за себе си. Аз не виждам нищо притеснителни, ама да речем че моите критерии са по-различни, не ми дреме за пенсионерите па били те майка ми или баба ми, не възнамерявам да живея от пенсия, не ме вълнува нито имам голямо желание да живея до 90 години, не и ако ще седна и ще чакам да дойде края.
Гладните обаче трудно ще ги убедиш колко е лошо да умират пенсионери, а на нас ни се налага да оставяме хора без работа които в един момент може да се окажат от гладните.

Съб Апр 11, 2020 12:00 am
Профил
Аватар

Цецо написа:
здрав безработен баща на здрави и гладни деца...

Аз по-горе бях дал пример за едно цяло здраво семейство, дето всички са на вентилатори и не им дават дълго да живеят.
Отделно това че има държави, дето не правят нищо за тези, дето са останали без работа съвсем не значи, че всички държави са така. Никой не е толкова тъп да затвори цялата икономика за няма нищо. Това е и причината сега демократите да подскачат около Тръмп, защото той искаше затварянето да е последна мярка. Първо като спря полетите от Китай го обвиниха в расизъм, после пък го обвиниха че късно ги е спрял и че въобще късно е почнал да прави каквото и да било. Нещата с тоя вирус са си съвсем сериозни - ти виждаш сам какви са числата тук в щатите и то при само около 2 млн тествани до сега. А сега си престави какво е било в Китай и дали тия смешни данни, дето ги изкараха са верни - до сега само едно пикливо Ню Джърси има по-големи бройки от цял Китай. Та не ги мисли експертите на държавно ниво за тъпи да не знаят какво правят. Много е лесно да се коментира от страни, ама я застани там и се опитай да вземаш правилните решения, дето ще се харесат на всички малоумници в страната и заради които пък после всички медии направо ще те разкъсат.

Последна промяна Dimitar на Съб Апр 11, 2020 12:17 am, променена общо 1 път

Съб Апр 11, 2020 12:10 am
Профил
Аватар

Митко, местната драматургия си е за ваша консумация. Не я лансирай тука, няма смисъл.

Какво е било в Китай, незнам, а и като цяло дали са умрели 30к или 300к, също не променя нещата. По-скоро ме интересува какво е в момента и защо в момента е така. Аз не вярвам, че това може да стане с карантина. За придобит имунитет няма достатъчно време. Значи има нещо друго, нещо съществено...

Съб Апр 11, 2020 12:21 am
Профил ICQ
Аватар

Същата драматургия е като гледам по всички държави. Все някой е недоволен от нещо - един че късно са почнали карантината и че не е по-затегната, друг пък че защо въобще има карантина. Един е недовоелн, че не всичко е затворено, друг пък че икономиката щяла да се скапе от тия затваряния. Едни пък тук (дето въобще не плащат данъци) взеха да квичат като невидяли, че не трябвало да се печатат пари, а да се конфискуват парите на милиардерите и да се раздадат на бедните. Едни други пък се разквичаха, че вируса бил расистки, след като експерта на Тръмпи, Д-р Фучи каза, че според статистиката черните се заразяват 4-5 повече от белите :D . С две думи угода няма на никой :) .

В момента китайците едвам престъпят, щото вече взеха да почват да се заразяват от втората вълна от асимптоматични китайци или от други идващи от вън. Скоро това нещо няма да се кротне и само по-зле ще става.

Съб Апр 11, 2020 12:25 am
Профил
Аватар

Другото смешно нещо е, че в нашата фирма от преди 4-5 месеца (още преди вируса) агитирам да разрешим да се работи от вкъщи и една камара народ скочиха като незнам си какво как това не можело да стане и как трябва да се ходи в офиса. От как ни поставиха под карантина тия дето бяха против вече трета седмица не са стъпили в офиса и взеха да разправят колко супер било да се работи от вкъщи, а аз с моя късмет трябва да тествам една камара неща за EMI/EMC и абсолютно всеки ден съм в офиса и лабораторията, един ден не съм работил от вкъщи :D . Та много бързо се научиха какво е телеконференция, какво е zoom, какс е работи с него и т.н. Отделно пък никога не сме имали толкова поръчки, колкото сега. Предишната криза беше същото и винаги съм казвал, че ние като почнем да работим на 120-130% заетост и се задава яката криза - сега взеха да ми вярват. Та на всичкия тоя хуй едно 60% от хората решиха да си вземат или отпуска или направо лиив ъф абсънс и ни са разказва играта още повече. Обаче пък ползата е, че видяхме че можем да се оправи и с 50% от хората и сега след вируса ще има големи изненади за някои хора :D .

Съб Апр 11, 2020 12:35 am
Профил

драматургията е най вече в "демократичните" държави дето "белите" глезаци са толкова разглезени че сами не могат да се понасят
някой беше пуснал по-рано едно клипче с главния доктор на южна корея - човека каза, че там сега им е 4та подобна зараза и хората вече знаят, сами си слагат маските, сами си пазят дистанция, от работа в къщи и не руптаят, има вирус трябва да се пазим, точка

та явно "белия" човек дълго време не имал истински проблеми, и за това е загубил напълно способността си да асимилира адекватно реални проблеми

Съб Апр 11, 2020 12:41 am
Профил

Корейците, а и не само те са друго нещо, ако поживеят и те още 100-на год в демокрация може да станат като белите, но пак не ми се вярва.
Много преиграва бялото племе, сакън да не му свърши живптеца, че как иначе за какво е внасял за пенсия... Но това уви няма да промени нагласата.
Драма няма, хора умират всеки ден, повече по-малко все тая, драмата си я правим ние.

Съб Апр 11, 2020 1:17 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 403  Следваща