|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 12:40 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Коронавирус 2019
Сега говорих с един приятел и ми каза, че на братовчедка му семейството - майката, бащата и 4 деца на 13, 15, 17 и 19 години са в интензивно отделение в Ню Йорк на вентилатори и прогнозите са че нито един от тях няма да оживее  . Някъде казаха по новините, че болшинството пациенти в Ню Йорк, дето са в интензивното са все млади хора под 30 год. Чудя се дали няма връзка с вейпването и електронните цигари. Като знам моя син какъв зор видя в спешното преди месец и без да е болен от вируси въобще не го изключвам това. Вчера Тръмпи каза, че са отделили $100 млрд и никой американец без значение дали има или няма застраховка няма да плати и 1 стотинка от джоба си за тестване и последващо лечение на COVID-19. Икономиката вече е ясно, че ще е яко в киреча и кой знае колко време ще отнеме после да се възстанови, те и затова изсипват яко пари от "хеликоптера"  .
|
| Съб Апр 04, 2020 2:01 am |
|
 |
|
nik
|
кой каза че щяло да пресече графиката на свинския грип при това данните са стари в клипа - короната спира на 47к, а вече са 57к https://www.youtube.com/watch?v=sz1bGzYdRdkможем да приемем че вече започва, да видим до къде ще стигне... вейпването че имаше проблем с ароматизаторите, имаше, ама там много по-големи проблеми си имат - масовото затлъстяване не е само от много ядене, тъпчат всичко с ГМО-та, сол и захар и куп други дивотии предозирани умишлено за да огладняват по-бързо, никой не го е грижа какво причинява на хората, важното е само да има по-големи печалби и да огладняват по-бързо за да купуват още, въобще каквото се решава от лобисти а не от специалисти - батака е гарантиран, сега ще разберат защо в европа не им искат ГМО-тата и другите боклуци които не влизат в никакви норми за човешка храна А да не говорим и за тълпите малоумници начело с тромпета, като ей тоя, току що бил разбрал... https://youtu.be/MF7gfFZfTBo
|
| Съб Апр 04, 2020 2:05 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
@Dimitar - това вече е трагедия..., чисто човешко - цяло семейство ей така. Не е за икономисти, статистици, политици и циници - на тях всичко им я ясно и допустимо. Ей така, като избираме такива хубавци, който с "тежко сърце" ни оставят на пангара
|
| Съб Апр 04, 2020 8:02 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Груби, както е казал чичко Сталин - един човек мъртъв е трагедия, 10 млн мъртви е статистика. Ако управляващите почнат да вземат решения базирани на човешката трагедия ни е яко спукана работата. Тия неща се преценяват на бистра глава и с цел нещата да се оптимизират/минимизират. Човешки трагедии винаги ще има. Не можеш да построиш болници и накупиш вентилатори за всеки потенциално болен при пандемия, щото е разсипия на ресурси и тия дето квичат сега че нищо не било достатъчно ще са първите, дето щяха да квичат че се разсипват ресурси, ако не се беше случила пандемия. Никой не може да е перфектно подготвен за такова нещо и е много лесно да се погледне назад и са се дават акъли кое как е могло да стане, ама да се вземат решения в реално време е "малко" по-различно 
|
| Съб Апр 04, 2020 8:47 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Сина ми е 6 фута и 3 инча и е 170 паунда - смятай в сантиметри и кила сам, че сега не ми се смята и колко е затлъстял. Спортува активно и винаги е внимавал какво яде и никога не е вейпвал ароматизирани истории. Също така не те знам от къде черпиш данни кой колко е затлъстял, но само ще ти дам следния пример - Ню Йорк е може би единствения американски град, дето можеш да съществуваш без кола заради гъстотата и добрия градски транспорт. В следствие на това много се ходи и е супер рядко да видиш дебел нюйоркчанин. Дебелите са обикновено в сабърбите, кънтрисайда и по бедните райони, дето купуват храната, за която говориш. Така че средните статистики за Америка са доста различни от средните статистики за НЙ и поне за мен е загадка що толкова млади хора там са в интензивните. Единсрвеното ми обяснение е вейпването,което тук заради яките забрани за пушене на обикновени цигари е доста разпространено.
|
| Съб Апр 04, 2020 8:56 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
Димитре, погледнах го от човешка точка, ти пак взе да ми обясняваш това и онова.
Ей сега ходих до морето за сутрешна разходка - да ти кажа на тоя красив свят няма да му липсват човеците, ама изобщо.
Не съм човекомразец, но ако всички решения се взимат САМО заради ШИБАНАТА икономика, по-добре да ни няма.
|
| Съб Апр 04, 2020 9:40 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Това защо? Аха ясно. Защото не сме социалисти. Виж да беше в Швеция... ама то в САЩ. Май трябва да уточним в коя точно от 1000-та Америки се случва това. Рейгън сигурно се обръща в гроба.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Апр 04, 2020 9:41 am |
|
 |
|
Grubi
|
Ахъм, и умрелите, които можеше да са живи при проста изолация и те няма да дадат една стотинка. Нито пък тия на опашките пред болниците.
Виж в Швеция също не е по-добре - американците поне експериментират. А тук може да ти изпратят фактура за погребението, няколко седмици по-късно. Щото сме соц. страна... Или да те налазят данъчните, нищо че си умрял. Егати и света, и управниците, и службите.
|
| Съб Апр 04, 2020 9:54 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе Груби, само се оплакваш от тая Швеция. Като и шведската тройка била мит, ти уби всякакви идеалистични представи у мен.  Айде стига си се оплаквал, на фона на цяла Европа се справяте относително добре. Защо и как и дали ще се задържите така е друга тема.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Апр 04, 2020 10:17 am |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
https://youtu.be/8zakCOohBWoВидеото съм го копирал от друг форум. Малко като че ли е дълго но мисля че има практически полезни неща.
|
| Съб Апр 04, 2020 10:23 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Груби, нищо не ти обяснявам - просто отбелязвам 
Последна промяна Dimitar на Съб Апр 04, 2020 10:50 am, променена общо 1 път
|
| Съб Апр 04, 2020 10:46 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Случва се в тая Америка, където политиците искат да бъдат преизбрани. Ако зависеше от мен нямаше да се случват такива неща, ама не зависи  . Споменах го щото пък някои други обясняваха как оставяли хората да умират щото не могли да плащат, пък това не било хубаво. Рейгън, лека у пръст верно се обръща в гроба.
|
| Съб Апр 04, 2020 10:49 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Напоследък има всякакви теории, както казах май само астролозите още не са казали за зодиите. Обаче има една, която може би си струва да се знае в случай, че недай си Боже се наложи. Значи някои учени твърдят, че има значение дозата с която се заразяваш. Аз не мога да си го обясня, защото той бацила нали се размножава много и не би трябвало да е толкова важно колко бацила си гепал първоначално. Но казват, че имало значение... и с това обясняват по-тежките случаи при фамилии, където 1-2 ги удря и останалите получават яки дози първоначално. Не знам, но сякаш си струва ако един се тръшне в семейството останалите да внимават. И донякъде има просташко обяснение, примерно жената като заквасва мляко ако не сложи достатъчно закваска не става така добре. Малко по бонговски, ама нямам по-добро обяснение 
|
| Съб Апр 04, 2020 11:07 am |
|
 |
|
TheWizard
|
все пак имунната система работи... може да се неутрализират малките "дози"
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Апр 04, 2020 11:12 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Миро, вика му се viral load, затова и има доста млади и здрави медици, дето умират щото са изложени на голям вайръл лоад.
|
| Съб Апр 04, 2020 11:15 am |
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл
|
|