|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 12:07 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Ще видим кой от коя страна на тезгяха е, защото аз няма да плащам заплати на хора които стоят и нищо не правят само защото на държавата така и е по-добре, така че не знам кой ще отнесе плувката, собственика който така или иначе има все някакви активи или служителите с по 2 кредита останали на улицата, ти как мислиш ? Тук е голямото неразбиране на служителите, никой не е длъжен да го държи на работа ако няма възможност да работи, това не го разбира и държавата. Ако иска бизнеса да държи хората, да им осигури помощ, ако не бизнеса действа по най-добрият начин за него а работниците да се спасяват, това е което и ще се случи. Миро нищо не е пробвано, аз не съм видял някъде да са загинали 1 млн души ... колко млн са UK , колко млн е Италия ? Къде са 1% смъртни случаи от населението, а и това не е кой знае какво, появиха се малко болни умряха няколко хиляди и край карантина, ще видим накрая. Предполагам всеки е на ясно до къде са задълженията на всеки голям бизнес, като фалира, фалира и 200 млрд да има да дава като няма от къде да го даде все тая, но тези които са го притежавали имат собственост която е неприкосновена, и след кризата те ще се оправят, най-малкото няма да останат на улицата и умрат гладни, поне толкова има всеки, това не важи за хилядите безработни които ще останат. Чудно как хората не разбират простата истина, по добре е да загинат и 10% от населението сравнено с това да страдат 100% години наред, всеки сам си решава, за няма да остана нито гладен нито жаден, нито аз нито децата ми, не бих казал същото за някои хора които се налага да освобождаваме. Има нещо много хубаво, след година ще са готови да си плащат за да ги назначиш на работа, ако днес правя едно тогава ще правя друго както казах да му мислят тия същите които казваш били от другата страна, знаеш кой плаща сметките накрая.
|
| Пет Апр 03, 2020 3:49 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
не говоря за "харесване" ... лъжата също носи информация, зависи как ще я "обработиш" то и Чомски е същия трол, зависи какво искаш да чуеш...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Апр 03, 2020 3:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ник това за кризата, това сега ще е оправдание на много, тук си съвсем прав но и размера на кризата изобщо нямаше да е такъв ако не беше вируса, и това трябва да се отчете. Нямаше дори да се доближи до тази от 2007-ма, а тази сега ще я задмине в пъти, отчасти заради факта че има добро оправдание.
|
| Пет Апр 03, 2020 3:54 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Ами казах още, че никой не знае от коя страна на границата здраво-болно се намира. Но да, мисля че тези които никога не са мислили че едно "дребно" хронично заболяване ги слага с единия крак в гроба, трябва да си поемат отговорността. Да я поемат лично. От тук нататък така ще бъде.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Апр 03, 2020 3:58 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Това което твърдиш е тотална демагогия. Ако искаш да избиеш 10% - ОК, както казах очертава се такава възможност... Но да вярваш, че вируса се интересува от това е пълна глупост. Той ще избие толкова, колкото му позволим. С един бацил не можеш да сключиш сделка "дай ще ти дадем толкова жертви и ти ще ни оставиш на мира". Теориите с жертвоприношенията са били актуални преди доста векове, сега би трябвало хората да разпознават подобни абсурди... Уви, май не всички 
|
| Пет Апр 03, 2020 4:02 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами колко ще избие вируса според теб ? Стига с тая паника, колкото избие толкова. Лошо е че то вече май е много късно, колата тръгна по нанадолнището, въпросът сега е колко още ще я засилим, щото той баира по принцип си е бая стръмен. каква е смъртността ясно се вижда, и определено е далеч под 10% но да речем че дори е 10%, та дори и 20 ... ще видим какво ще излезе накрая.
|
| Пет Апр 03, 2020 4:06 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ако имам избор бих предпочел игра на руска рулетка с вируса, вместо следващите 10г. да се чудя к'вошиям - мии той половината ми живот в чудене мина, аман! Но както казах в съседна тема: да изчакаме още някоя седмица, иначе ще сме като власите, дето се давят на края на Дунава (искат да се върнат обратно).
Между другото и мен ме заболяха гърдите, отдадох го на цигарите, по едно време и за инфаркт взех да се плаша, но взе да отминава. А вирусът доказано не обича топлото, пък иде лято. Друг е въпросът за следващата зима.
Последна промяна bongo_x2 на Пет Апр 03, 2020 4:23 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Апр 03, 2020 4:19 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Ха-ха  За това ли ти затрябваха пушки по едно време.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Апр 03, 2020 4:20 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
.... Той ще избие толкова, колкото му позволим.... нищо подобно докато не се унищожи, което си е бая трудно щото ще мутира или не го излъжем да живеем в "съжителство" така или иначе каквото има да взима ще си го вземе
|
| Пет Апр 03, 2020 4:26 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз ти казах - колкото му позволим. Това не е космическа наука, елементарно е - най-обикновена зараза. Ако не вземаме мерки тя си се разпространява. И да, историята познава много случаи с много зарази. И при всички случаи при които е имало такава зараза резултатът е бил винаги един и същ - пълна катастрофа. И като казвам пълна катастрофа имам предвид всички измерения.
|
| Пет Апр 03, 2020 4:30 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Цената на унищожаването му от ден на ден расте.... Още в самото начало ви казах, че тоя бацил по един или друг начин някои ще го преживеят. Можем да се спъваме в подобни камъни още много пъти. Но това показва само колко ни е акълът. Камъните пред нас изобщо не са свършели, няма и да свършат.
|
| Пет Апр 03, 2020 4:36 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
колкото му позволим... тук пускаме девойките във вулкана, която оцелее - оцелее там е работата че ние избираме само "девойките" до които се е докопал като се свършат те, свършва битката... дали ама надали ко правим с новия сезонен грип? пием чай... и чакаме и гледаме скоковете във "вулкана" медицина 21-ви век
|
| Пет Апр 03, 2020 4:40 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Както казах, тоя бацил няма да ни е последния проблем. Ако на всеки камък стадото оставя една част зад себе си, то е въпрос на брой камъни или на малко по-голям камък това стадо да го няма. Има стада, които показват, че могат да прескачат камъните по пътя си, вместо да се спъват. Изобщо теориите за еволюциите са хубаво нещо, ама за никое стадо не са гарантирани. Особено, за тия които седят и чакат еволюцията да си свърши сама работата... тя ще е свърши, ама резултатът може и да не ни хареса.
|
| Пет Апр 03, 2020 4:54 pm |
|
 |
|
nik
|
ето ти еволюция - твърдоглави и тъпоглави не спазват социално дистанциране, измират 90% и оредяват - ето ти достатъчна дистанция природата си знае работата... няма да изчезне планетата земя, саморегулира се, въпроса е кой ще остане да види резултата...
|
| Пет Апр 03, 2020 5:00 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Ако болният иска да живее, лекарите са безсилни 
|