|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 10:32 am
| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2767 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Е щом нямат никъв контрол и на кораба тия са отекли яко. Експеримента излезе от контрол.
|
| Чет Апр 02, 2020 2:40 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1382 Местоположение: Phoenix AZ
|
Ами миналия вторник ударих поне 3-4 бири от ладилника и на другия ден се прокашлях. Нищо дето да си изплюя дробовете но кашляне и то тук там - рекох си я да спра със студената бира. Да ама в петъка нещо ме натисна в гърдите,нищо от сорта дет разправят за седнал слон на гърдите и от сорта но се чувства нещо. В неделя никакви проблеми вече -викам си всичко е Ок. Ама вчера пак прокашлях а днес спрях но за сметка на това тва усештането в гърдите пак доиде. Засега никава температура ,мерих 36,8 ,нито сини устни или задух ,вкуса си е супер ,огладнявам си .. Направих си селф чек -и естествено онова ми вика - седи си в къщи ако стане зле ходи на доктор. Аз като бях хлапе -дет се вика каде що има болести ги отнасях - настинки , грипове,плевмонии,даже жъленица.... Та в тия смутни времна то само при мисълта и почваш да си мислиш какви ли не тъпотии. И лично пробвано от мене- кат глътна 50г коняче (намерих си тука Слънчев Брияг) и за 1час е вряло ..... па после да разправят че алкохола това и онова.
|
| Чет Апр 02, 2020 4:58 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
казАх аз, във първия си пост че зомбитата идват - ама вие не вярвате имаме късмет, че е това е вирус (относително стабилен както казва Кантартжиев), а не някоя спора или паразит (като онези които правят мравките на истински зомбита и после им поникват от главата), или те морят със жажда, за да излязат в някоя рекичка през крака ти. наръчника по тропически билести е много приятно четиво преди заспиване, ама тази болест не е такава
@Нбабане и @HSB - ами нещата са долу горе такива, и продължават седмица-две-три малко на приливи и отливи. Не съм пил ракии и коняци, но мисля че се отървах по-лесния начин. Ако излезе добър антиген тест, ще си направя - само за да знам че съм го изкарал или да разбера, че е бил поредния училищен грип
Тия симптоми с бодежи, студенина, суха кашлица, температура, обща отпадналост, замайване - чист грип. Надявам се, че не съм стигнал до пневмония, която да съм изкарал на крак - защото такава почти винаги има последвия - на дъното на дробовете по чисто гравитационен принцип инфекцията е най-зле, и ако прецакаш някокои алвеоли - остава срастване, т.е. намален белодробен капацитет. Случи ми се последната година в гимназията, 1993-1994 лежах в болница за месец. Нямах температура изобщо, само кашлях все едно съм на Арда и Слънце от 10 години. Бая инжекции изядох тогава с гентамицин май, но в отделението имаше хора които стояха с месеци и имаха по 100 и повече инфекции, та разбиваха тия твърдини / топки по мускулите с нагревки, защото по някое време нямаше къде да се забие иглата. Никой не вливаше венозно тогава, може би освен ако тръгнеш да мреш.
Вчера носих един кашон и се задъхах здраво - но не може да е критериий, вече три седмици съм обездвижен и си стоя предимно вкъщи, с кратки посещения на офиса.
|
| Чет Апр 02, 2020 7:57 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
Проекта за вентилатора вече има три зио файла, и може да ги свалите от видеото на Дейв без регистрация - има поне какво да се научи, ако няма да правим вентилатори https://www.youtube.com/watch?v=TltM74rNasMКакто и списък на всички отворени проекти досега.
|
| Чет Апр 02, 2020 8:24 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Добре де - ако няма никой от симптомите само лека болка в гърдите и то от време на време - ко праим. Аз съм така от 2-3 седмици като усещам нещо 2-3 дена и минава - слон не ми е сядал на гърдите. И нито се задъхвам по стъпалата, нито ми се е случвало да не ми стига въздух. Най вероятно си фантазирам. То сега всички си фантазират. Преди две седмици беше почнало да ми пари в трахеята и дробовете, ама само за два дена - докато надигнем вой да спрат да пръскат по 3 пъти на ден с няква хлорна гадост. То преди вируса да ни убие, от глупост щяха да ни изтровят тука.
|
| Чет Апр 02, 2020 8:28 am |
|
 |
|
TheWizard
|
симптомите са същите като грип ... до пневнония в най-голям процент лекарства няма, нито за грип, нито за вируса, нито за пневмония... лекуват се пораженията на вируса... и имунната система отива на кино всички лекари се "подчиняват" на протоколи спуснати "отгоре" ... стари лекари с опит - няма Джи-Пи дава парацетамол, който е бла-бла спрямо Амидофена !?! освен с витамини, силна храна, сън и старите бабини лекове - решение до болницата и пневмонията НЯМА пийте Джин с Тоник ... алкохол + хинин 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Апр 02, 2020 8:57 am |
|
 |
|
ps662
Ранг: Минаващ
|
за руснаци хинина може да се пропусне 
|
| Чет Апр 02, 2020 9:12 am |
|
 |
|
Stoi
Ранг: Професионалист
|
 |  |  |  | TheWizard написа: симптомите са същите като грип ... до пневнония в най-голям процент лекарства няма, нито за грип, нито за вируса, нито за пневмония... лекуват се пораженията на вируса... и имунната система отива на кино всички лекари се "подчиняват" на протоколи спуснати "отгоре" ... стари лекари с опит - няма Джи-Пи дава парацетамол, който е бла-бла спрямо Амидофена !?! освен с витамини, силна храна, сън и старите бабини лекове - решение до болницата и пневмонията НЯМА пийте Джин с Тоник ... алкохол + хинин  |  |  |  |  |
Това са лекарсто за грип че няма не съм съгласен. Препаратите са два - озелтамивир и занамивир. В апткеките в България познати като ТАМИФЛУ. Като особеното е че трябва да се пият първите 48 часа след симптомите. После ифект нямат. https://nauka.offnews.bg/news/Meditcina_21/Samo-dve-lekarstva-dejstvat-na-gripniia-virus-ostanaloto-e-psihoterap_96267.html
_________________www.ev-bg.com
|
| Чет Апр 02, 2020 9:17 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Преди седмица един лекар спомена нещо важно - вентилаторите са до едно време, след това, ако пациентът се влошава, има уреди за изкуствено сърце и бял дроб. Доколко се ползват такива, дали действат и дали ги има изобщо, в количество различно от пръстите на едната ръка за цяла България? Или пък ако се стигне дотам няма шанс за подобряване този пациент? Кой го решава това и кой казва дали трябва да е в "процедурата" тая стъпка? В БГ починали 10 човека, лека им пръст. Даже не всичките едновременно са били в толкова критично състояние, т.е. би трябвало да има достъп до такава апаратура като брой уреди/болници.
|
| Чет Апр 02, 2020 9:43 am |
|
 |
|
TheWizard
|
използва се когато вече си на крачка от пневмонията ROCHE, слаб инхибитор ... тук става въпрос за МНОГО пари а как се легализира инхибитор си е е.бало мамата и нал разбираш че дори статистически това не може да се докаже
|
| Чет Апр 02, 2020 9:52 am |
|
 |
|
TheWizard
|
Производителят на Tamiflu т.е. Rosche е спонсорирал абсолютно всички тестове на лекарството. Не е имало клинични тестове или тестове с плацебо, направени от независим източник. Според Cochrane group 60% от проучванията на Tamiflu върху хора със симптоми на грип не са публикувани от Rosche, включително и най-голямото проучване, проведено в САЩ. https://www.actualno.com/interest/lekar ... 15168.htmlROCHE ?!?! та така...
|
| Чет Апр 02, 2020 9:57 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
еее ако не са Германци ще са Французи .. после само американците били мафия 
|
| Чет Апр 02, 2020 9:59 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Ако лекарство няма странични ефекти значи говорим за хомеопатично лекарство 
|
| Чет Апр 02, 2020 10:08 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Провери си кръвното. Паренето в хранопровода прилича на киселини. Пак може да е от кръвно или просто рефлукс. Но нищо от това, което казваш не мяза на коронавирус, по - скоро на нервно пренапрежение.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 02, 2020 10:30 am |
|
 |
|
Grubi
|
Roche не са ли швейцарци - то с тия концерни никога не знаеш, въртят се едни милиярди и няма никакво значение къде е HQ, развой или каквото е там. Но само в Щатско и Англия може да ги осъдиш да ти платят здраво ако са ти омазали здравето, по другите държави (включително и Швеция) е по-скоро мисия невъзможна.
Последна промяна Grubi на Чет Апр 02, 2020 11:33 am, променена общо 1 път
|
| Чет Апр 02, 2020 10:55 am |
|
|