|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 9:30 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Коронавирус 2019
Кво стана с вентилатора - сътворихте ли го 
|
| Сря Апр 01, 2020 1:35 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Сря Апр 01, 2020 1:42 pm |
|
 |
|
HCL
|
Ясно, значи при всеки е различно. Въпрос на нагласа. Гледам един приятел, който никога не бих и предположил, че ще му хареса, вика че върти по цял ден компа, стената за катерене и пияното и откарва и той по 12 часа без да ги усети. Миро, малкият е на 3 месеца и аз така се развличам, я сменя памперс, я го поразходя наляво надясно, но един колега е с две красавици на по 4 и буквално му разказват играта. Явно е въпрос на възраст, характер и донякъде възпитателен подход. Да видим какво ще излезе при нас. Аз съм фен на северните либерални подходи във възпитанието, майка му обаче не е ли дряновицата не признава 
|
| Сря Апр 01, 2020 2:19 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Митко - има и по зле от нас  Ние поне не се хвалим че сме направили нещо, а има и такива дето показват "нещо" и твърдят че вече са готови да произвеждат - само да има кой да им отпусне 1М финансова помощ - един ярък пример : https://www.corovent.com/На мене ми е ясно че не стават така тия работи, ама пък нищо не пречи да се опитам. Поне до някъде да е нещо работещо. Ясно ми е също така че шанса да стане използваемо е далеч под 1%. И докато всички DIY ентусиасти се натуткат, тези които знаят и могат ще започнат масовото производство. За мене остава само опита. едит : шефа и той се опитва да изпроси някакво финансиране, щото така реално 20 човека уж правят нещо, обаче само ние харчим пари за чаркове и човекочасове на 3-ма човека, пък има няколко неща дето трябва да ги има и са далеч от понятието "евтини", дори и за нашата сфера.
Последна промяна Cekins на Сря Апр 01, 2020 2:36 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Апр 01, 2020 2:31 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Относно вентилаторите, аз като гледам основния тренд е кой ще направи по-шарен интерфейс с много тъч бутони. Една помпа с две клапи е да му се не види, ама нали сме в 21-ви век...  Не би ме учудило ако се окаже че им слагат по някой линукс вътре
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Апр 01, 2020 2:36 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Бабане - не е толкова просто - докторите искат да се мерят 20-30 параметъра и да се регулират още толкова. Има неща без които не може. Само фазата на луната още не са ми искали да включа в управлението...
|
| Сря Апр 01, 2020 2:38 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
Хората ви дадоха готов дизайн, със всички спецификации и лиценз до 2024. Ако искате и платка и hex, може и сорс даже да ви дадат, нали пуснах линка. Може да ви направят и под-доставчици - защо ще откривате топлата вода питам аз?
@HCL - като стане на 8 да видиш какъв фън ще е. Имало една такава картинка във Фейса - 3ма тинейджъри завързани на пода, със запушени усти и свински опашки на ръцете и краката, а майката работи на лаптоп-а
|
| Сря Апр 01, 2020 2:41 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами я пусни пълния списък с какво ти искат... да вземем да спретнем един 'форумен' проект за раздел безумни 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Апр 01, 2020 2:48 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Груби - ние сме железари - дали ще може да го вкараме в производство близките 2 години? И освен това онлайн магазините не са чували за тоя процесор дето го има сложен там във схемата. Не че се вижда кой знае какво на А2 схема сканирана на 30dpi и смалена до А4...
Няма чертежи, няма нищо. Само служебната документация - много щедро подаяние.... Дейв оня ден яко ги оплю. Медийна бомба - вижте ни колко сме щедри - даваме всичко...
На 8 нищо не е. Като стане на 12-13 тогава е големия фън.
|
| Сря Апр 01, 2020 2:53 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Абе до човек си е. Аз предпочитам да работя в офис, защото така поне имам работно време. Последните два дни работих до 5 сутринта, а трябваше 5 вечерта да съм затворил кепенците. https://drive.google.com/open?id=1duThv ... rnkrzSBguj
_________________ Хайде де!
|
| Сря Апр 01, 2020 2:57 pm |
|
 |
|
Grubi
|
A мерси за това за Дейв - тук има ъпдейт на това на Дейв, и каквото и да е - все пак хората да пуснали поне част от проекта, което не е малко. Медтроник са пуснали и втора част, ама като са се хванали на хорото ще трябва да пуснат и повечко https://www.youtube.com/watch?v=TltM74rNasM
|
| Сря Апр 01, 2020 3:21 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Ахъм - ела вълчо изяж ме  Достатъчни ми бяха първите 4 минути - тотално ме отказа дори и да се заглеждам там 
|
| Сря Апр 01, 2020 3:32 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ми то всеки може да сглоби нещо - фатката е като туриш тръбата на човеко дето е много зле и не може да си каже нищо да не го доумориш. Всеки може да направи нещо като машина за вентилиране(или изкуствено/асистирано обдишване) ама кой ще го сертифицира 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Апр 01, 2020 3:34 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Ами хората няма да го дават безплатно - но това ще бъде копирано в Китай, или на друго място и ще го използват за вътрешни нужди и на никой няма да му пука, нито пък ще се заеме да ги съди. Ако пък решиш да им станеш под-доставчик, може и да е добър бизнес в тая суша.
Дейв казва в края на видеото - Шепки долу за Медтроник, но все пак имайте едно на ум. Т.е. разни тарикати ако решат да правят състояние, да не се изненадат какво може да им се случи. Безплатни обяди няма, дори и метеорити да почнат да падат.
|
| Сря Апр 01, 2020 3:35 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Те Китайците са го копирали още преди 10 години... То силно вероятно и за това го дават дизайна - щото е стар и в нормална обстановка няма на кого да го продадат. Ноу - хау някакво сериозно вътре няма. А и като цяло проекта е неизползваем с това "дарение". Общо взето правят си реклама... е може и да си вярват, че правят добро, ама реално само си правят реклама.
Обаче подозирам, че след 1 година, ще се чудят къде да складират изхвърлените поради негодност/ненужност вентилатори.
Може би някой трябваше да седне и да провери научно дали не е по-смислено на по ранен етап да се слагат болните в кислородонаситена среда и тогава може би няма да се стига до интубиране, което в голяма част от случаите пак е с летален изход, да не казвам, че според някой доктори, точно интубирането е виновно за смъртта.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 01, 2020 3:45 pm |
|
|