Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
интересна статия ама не виждам да има някакви значими разлики между въпросните държави
всякакви разлики в различните държави до сега са само във времето, съпоставени с еднаква начална точка данните се припокриват
например едните графики които чертаят са с начална точка хиляда заразени, или 100 смъртни случая, от там нататък графиките не се различават особено, малките отклонения се дължат повече на специфични за държавата и начина на живот особености

Вто Мар 31, 2020 7:53 pm
Профил
Аватар

При мен се върна животното. Същите симптоми въпреки че засега малко по-леки, две седмици по-късно. Сигурно ще да е алтернативния щам :-k
Абе ще се борим докато можем пък после ще лежим. Това за целия свят важи де :D

Вто Мар 31, 2020 8:00 pm
Профил
Аватар

Ако дойдат да ми връчат пакетче маски и после ме хванат да не ги нося - да глобяват.
Аз искам да си купя, ама няма.
Имам едни боксерки със страшен октопод за на гза, още днес се канех да ги надяна, но ще отложа до задължителното :)
Преди време исках да ги обувам наобратно (с октопода отпред), но жената се развика...

Вто Мар 31, 2020 8:08 pm
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
При мен се върна животното.

Не си поставяй диагнозите сам, ами се обади на доктор или там каквото имате!

и остави на ингилизите да си спасяват NHS-a, ти просто им звънни...

Вто Мар 31, 2020 8:20 pm
Профил

Около 27 000 са починалите от глад по света, днес.

https://www.worldometers.info/bg/

Колко са починалите от корона вирус днес и как борбата срещу него ще се отрази на горното?

Вто Мар 31, 2020 9:16 pm
Профил

lcr написа:
Колко са починалите от корона вирус днес и как борбата срещу него ще се отрази на горното?

Днес ще са около 4-5к и не, че няма връзка но още е прекалено рано за всякакви прогнози. Особено за косвени ефекти каквито намекваш.
Днес със сигурност има умрели от преяждане и свързаните с това медицински проблеми. И на тази група хора карантините също не се отразяват добре.
И още на 100 неща не се отразяват добре. Но има едно нещо, което би им се отразило много по-зле и това липсата на борба с вирусите.

Вто Мар 31, 2020 9:53 pm
Профил

Далеч съм от мисълта, че не трябва да се води борба срещу вируса. Това, което мисля е, че тази борба е крайно неадекватна.
Последиците от тази неадекватна борба ще са много по-сериозни от тези, които би причинил самият вирус.

Ако нещата продължат в същия дух още няколко месеца, година или повече, ще колабират държави. Ще настане анархия.....

Кой знае - може пък това да е камъчето, което ще сложи край на порочния управленчески модел.

Вто Мар 31, 2020 10:10 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Россия направит США еще один самолет с помощью для борьбы с COVID-19

https://iz.ru/994014/2020-03-31/rossiia ... .ru%2Fnews

Вто Мар 31, 2020 10:23 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Не си поставяй диагнозите сам, ами се обади на доктор или там каквото имате!
и остави на ингилизите да си спасяват NHS-a, ти просто им звънни...

Ами ти сигурно не знаеш ама концепцията дето се промотира тука е ако са ти леки или поносими симптомите да си седиш вкъщи и да не ги занимаваш излишно. Те по принцип за вирус няма и какво повече да помогнат в болницата, човек трябва да го пребори сам, а температура се сваля с лекарства дето ги има навсякъде по магазините

Вто Мар 31, 2020 10:56 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
Далеч съм от мисълта, че не трябва да се води борба срещу вируса. Това, което мисля е, че тази борба е крайно неадекватна.
Последиците от тази неадекватна борба ще са много по-сериозни от тези, които би причинил самият вирус.

Ако нещата продължат в същия дух още няколко месеца, година или повече, ще колабират държави. Ще настане анархия.....

Кой знае - може пък това да е камъчето, което ще сложи край на порочния управленчески модел.

Каква година, бе, вие луди ли сте? Ако тая карантина не падне до юли, аз си слагам маската, взимам една кофа камъни и отивам пред министерски съвет. Не може за да спасиш 0.01% от населението да опропастиш живота на 99% от същото.

Вто Мар 31, 2020 11:13 pm
Профил ICQ

2-3 години щяла да трае карантинта - днес го мернах някъде ... в криза пророци да търсиш.

Вто Мар 31, 2020 11:44 pm
Профил

Е те тогава вече може да се пробвам за цар :D

Вто Мар 31, 2020 11:55 pm
Профил
Аватар

palavrov написа:
2-3 години щяла да трае карантинта - днес го мернах някъде ... в криза пророци да търсиш.

Хм, не е ли прекалено кратък тоя срок? :D

Сря Апр 01, 2020 12:23 am
Профил

Те така се прави https://youtu.be/cF5JedknFGU

Сря Апр 01, 2020 1:15 am
Профил

Малко инфо от мен от Аризона.
Имам един колега дето живее в съседното блокче и на гости по принуда му е една китаика дето не може да се върне в Китаиско по понятни причини.
Обаче китаиката си държи връзка с домашните и инфото е от там.
Та кат почнало карантината ,полицията затворила техните блокове ,званят и ти питат колко човека живеят в жилището.след това слагат няква маимунка дето ако ако
Изленеш от вкъщи и полицаите търчат да видат какво става.
Неиния апартамет понеже никои не отваря ,е запечатан отвън.
Аз я питах кат те запечатат и как си купуваш храна и това онова- назначили некакви комитети и даваш заявка и ония ти доставят поръчката.
Ако се прибереш в Китаи сега ,те пращат на карантина за 2 седмици ама не е безплатно – все едно си на някакв крив хотел и ти си плащаш за това и сумата не била някаква незначителна - каз ми ама аз забравих.
Тя каза че даже и без КОВИД доста народ си ходи с маски що въздуха е помия – на 100% бе съм сигурен ама тя май беше от Бенджинг.

Сега за тука- при мене у Финикс- вчера трябваше да ида до Нармага (Walmart) що ми свърши зарзавата – домати ,краставици и т.н
Инак ходя до други магазини за тия неща ама тва беше що годе в дестинация дето до него е е алкохолния магазин дето има коняк Слънчев Бряг.
Та в нармага нямаше тълпи и бяха написали да спазваме дистанция 6 фита -около 1,8-2м – зарзават имаше макар и тук там нещо липсваше ,липсваха доста консерви и даже и кенефна хартия имаше
Само дето даваха по едно топче вътре с 12 ролки май.И даже и вода в шишета имаше ама по 1 пакетче 40 бутилки даваха.
Общо взето почти нормално само дето цените бяха по нагоре или пък продаваха пакет картофи големина Б на цена дето обикновено е големина А.
Тука при мене в края на март е готино време ,вече по обяд удря 28-30 ,народа е по фанелки и джапанки ,маски носеха на 100 човека може би 3.
Продавачите навсякъде са с ръкавизи и маски ама пазаруващия народ – йок.

От днеска в нашия щат е също OFF – всички несъществени бизеси трбвало да затворят.
Оказа се че моита фирма е значителен бизнес та по идея мога да ходя на работа но нащо HR рече – кои може да копа от в къщи – да диства.
Инак града е доста с поопразнени улици ,ама не е мъртвило.
Гледах едно видео – един руснак си сложил камера в колата и върти по Ню Йорк -и там е пооразнено ама в един парк си имаше хора ,уж седят на отдалечено разтояние ама имаше хора.
Въобще като гледам хората много не го взимат на сериозно тва с ограничаването а докаде ще го докараме – ще се види .

То тука и без това по статистика – 48 мил нямат заравна застраховка а други 38 мил имат inadequate health insurance.
Та бая народ от тия при доста от случаите няма и да иде на доктор щото ще им навъртят сметка и въри се оправяй.
Преди 2 дена даваха по ТВ как някъв актьор от някъкъв сериял дет живее в Атланта званял на 20 места -все го ритат,накрая се набутал в някакво емърджаси .
Замерили му температурата и му казали – отиваи си в къщи и го ритнали. С няколко думи.
След незнам коло дена му връчили 9116 УСД сметка.

https://www.cbsnews.com/news/coronaviru ... el-newman/

Сря Апр 01, 2020 5:54 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 403  Следваща