Малко инфо от мен от Аризона.
Имам един колега дето живее в съседното блокче и на гости по принуда му е една китаика дето не може да се върне в Китаиско по понятни причини.
Обаче китаиката си държи връзка с домашните и инфото е от там.
Та кат почнало карантината ,полицията затворила техните блокове ,званят и ти питат колко човека живеят в жилището.след това слагат няква маимунка дето ако ако
Изленеш от вкъщи и полицаите търчат да видат какво става.
Неиния апартамет понеже никои не отваря ,е запечатан отвън.
Аз я питах кат те запечатат и как си купуваш храна и това онова- назначили некакви комитети и даваш заявка и ония ти доставят поръчката.
Ако се прибереш в Китаи сега ,те пращат на карантина за 2 седмици ама не е безплатно – все едно си на някакв крив хотел и ти си плащаш за това и сумата не била някаква незначителна - каз ми ама аз забравих.
Тя каза че даже и без КОВИД доста народ си ходи с маски що въздуха е помия – на 100% бе съм сигурен ама тя май беше от Бенджинг.
Сега за тука- при мене у Финикс- вчера трябваше да ида до Нармага (Walmart) що ми свърши зарзавата – домати ,краставици и т.н
Инак ходя до други магазини за тия неща ама тва беше що годе в дестинация дето до него е е алкохолния магазин дето има коняк Слънчев Бряг.
Та в нармага нямаше тълпи и бяха написали да спазваме дистанция 6 фита -около 1,8-2м – зарзават имаше макар и тук там нещо липсваше ,липсваха доста консерви и даже и кенефна хартия имаше
Само дето даваха по едно топче вътре с 12 ролки май.И даже и вода в шишета имаше ама по 1 пакетче 40 бутилки даваха.
Общо взето почти нормално само дето цените бяха по нагоре или пък продаваха пакет картофи големина Б на цена дето обикновено е големина А.
Тука при мене в края на март е готино време ,вече по обяд удря 28-30 ,народа е по фанелки и джапанки ,маски носеха на 100 човека може би 3.
Продавачите навсякъде са с ръкавизи и маски ама пазаруващия народ – йок.
От днеска в нашия щат е също OFF – всички несъществени бизеси трбвало да затворят.
Оказа се че моита фирма е значителен бизнес та по идея мога да ходя на работа но нащо HR рече – кои може да копа от в къщи – да диства.
Инак града е доста с поопразнени улици ,ама не е мъртвило.
Гледах едно видео – един руснак си сложил камера в колата и върти по Ню Йорк -и там е пооразнено ама в един парк си имаше хора ,уж седят на отдалечено разтояние ама имаше хора.
Въобще като гледам хората много не го взимат на сериозно тва с ограничаването а докаде ще го докараме – ще се види .
То тука и без това по статистика – 48 мил нямат заравна застраховка а други 38 мил имат inadequate health insurance.
Та бая народ от тия при доста от случаите няма и да иде на доктор щото ще им навъртят сметка и въри се оправяй.
Преди 2 дена даваха по ТВ как някъв актьор от някъкъв сериял дет живее в Атланта званял на 20 места -все го ритат,накрая се набутал в някакво емърджаси .
Замерили му температурата и му казали – отиваи си в къщи и го ритнали. С няколко думи.
След незнам коло дена му връчили 9116 УСД сметка.
https://www.cbsnews.com/news/coronaviru ... el-newman/