Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Всичко е много хубаво докато децата са малки и не искат нищо, не ходят никъде. При двама работещи родители и поотраснали деца трябва да имаш шофьор или ти да им стане такъв, или майка им. на училище, след това на някакви извън класни занимания, айде на кино, айде до мола ... казвам ти го от опит. Голямата щерка като взе книжка стана малко по-добре, ама малко, щото започна тя сама да се разхожда, чат пат кара/взема малкото ама основно си ходи с приятели, просто пътуването намаля с малко над 1/2, да ама в БГ не вземат на 15 и няма как да се възползваш от тая екстра.
С пазаруването също е дърво, мен не ми тежи да карам напред назад, ама губя време, особено като взема да правя ремонт айде до хом дипо, айде до лоис ... това си забравил, онова си забравил .. а ан мен са ми на 10 мин с колата, ако си някъде около софето нещата стават различни. Ама то и със шофьор пак не става, един не стига, трябват двама .. абе .. да може да го пуснеш с градският ама и там си има други кусури, особено за малки деца.

Пон Мар 30, 2020 1:57 pm
Профил
Аватар

Ми който не го кефи големия град може да отиде в малък. Сега е момента фирмите да се разпръснат из България. Хем и на Цецо малко ще му се облекчи трафика :) Тука всичко е на 10 минути пеш. Голямата е на 12 и вече бази бази я пускаме сама да щъка. Ни кола и трябва ни градски транспорт - центъра е на 3 минути от вкъщи. Била на 1, т-макс на 2.

Пон Мар 30, 2020 3:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Ми който не го кефи големия град може да отиде в малък......

:supz: :supz: :supz:
Ха сега, покрай короната, пак кажете, че е ъпсурд...

Пон Мар 30, 2020 10:30 pm
Профил

Cekins написа:
Ми който не го кефи големия град може да отиде в малък. Сега е момента фирмите да се разпръснат из България. Хем и на Цецо малко ще му се облекчи трафика :) Тука всичко е на 10 минути пеш. Голямата е на 12 и вече бази бази я пускаме сама да щъка. Ни кола и трябва ни градски транспорт - центъра е на 3 минути от вкъщи. Била на 1, т-макс на 2.

Проблемът (в "мирно" време) е че на село нямаш условия за младо семейство примерно - нито медицински грижи има, нито аптека наблизо. Като падне "изненадващ" сняг ни линейка може да дойде - цветно помня как докторката спряха с линейката на няколко км и каза "наШта линейка не може по-нататък, единствената 4х4 в града е заета някъде, ако ме закараш някак до болния ще дойда". Да не говорим за циганските набези, селския магазин, училище и т.н.
Животът на село, според мен, е когато децата ти са поотраснали, студенти или вече самостоятелни нанякъде, и си ходиш само на работа. Вечер и в 8 ако трябва се прибираш, хем по-спокойно си вършиш работата.

Вто Мар 31, 2020 9:38 am
Профил
Аватар

Той Разград може да е село, ама голямо!
И образУванието им е наред, и болница си имат, и Марешки :)
И у мойто голямо село е така, виж в малкото прогресивно се смарангясва, ама то е заради шуробаджанащината в политиката още от комунистическо.

Вто Мар 31, 2020 12:23 pm
Профил
Аватар

Именно - нямах предвид село, като село, а по градовете дето всички софиянци им викат село. Не сме умрели - линейки има. Като я извикаш, до 5 минути идва. Училища има не лоши. В детските градини места има - че даже може и да избираш. За училищата пак така - може да си избереш в кое. Даже за малката, понеже се включихме навреме и класа в който да е (учителя от 1 до 4 клас) си избрахме. Само път свестен нямаме. Вече 40 години чакаме Хемус и се радваме на всяка нова отсечка. Реално ще мине на 15км. от града.

Да не говорим че ако си мераклия има 4-5 села в непосредствена близост (които едно време даже се водеха квартали), където можеш да си купиш хубава къща и си на 10 минути от града.

Вто Мар 31, 2020 6:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Ей ся по БНТ новините пуснаха кореспондент от Брюксел: как там ни издърпали ушите за правата на човека, ромите, жените, Стамбулската конвеКция и т.н.
БАМААМУЙ!!!

Вто Мар 31, 2020 8:42 pm
Профил
Аватар

Ами предлагам ритуално да си го преместим от левия в десния крачол по случая.

Вто Мар 31, 2020 11:14 pm
Профил ICQ

Ако пък много искат мога и да им го подам.

Вто Мар 31, 2020 11:48 pm
Профил
Аватар

Огладняха нещо... :evil:
Днес ходих до бившето ТКЗС да си купя син камък за лозето. След мен в двора се намърда цивилна кола, от нея излезе няк'в с надпис "ПОЛИЦИЯ" на якето, монтира тринога за скорост на добре замаскирано място и се прибра в колата.
То убу, ама пътят е между два областни града (как му се викаше), прав като свещ и минава край селото, не се ползва от пешеходци или колоездачи щото няма накъде да ходят. Естествено е да не караш с 50км/ч.
Пидерунгели, сър!

Сря Апр 01, 2020 1:53 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
bongo_x2 написа:
Огладняха нещо... :evil:
Д...Естествено е да не караш с 50км/ч.
Пидерунгели, сър!

В смисъл батБонго се възмущава защо като има таблека с ограничение на скоростта 50км/ч той не може да си кара с колкото си иска.....
по-добре се полачи да махнат знака или да променят ограничението , отколкото да се оплакваш че трябвало са се спазва.....
питай някой в западна европа или в сащ дали като пише 50 си позволява да кара със 100 и какво му се случва - яка глоба, която много трудно се обжалва даже в съда.

та дали ще се оправим зависи най-вече от нас :!:

Сря Апр 01, 2020 3:27 pm
Профил

Мрънкалници да искаш... А дефакто всичко за което мрънкат е следствие на неадекватно действие или бездействие на същите такива мрънкалници... За това никога няма да мръднем и на милиметър от дъното.

Сря Апр 01, 2020 3:34 pm
Профил

Това последното не е ли и то мрънкане ...

Сря Апр 01, 2020 3:43 pm
Профил

Тролев... Пардон. Палавров, Подсъдимо е да взема правилните мерки. Тъй че живей.... :D

Сря Апр 01, 2020 3:48 pm
Профил

Мрън, мрън ... все другите са ми криви, пък аз съм толкова прав и знам какво трябва да се направи - от другите де ... то не беше Тръмп, китай, русия, вируси, икономика, геополитика - не е лесно човек да е такъв голям разбирач, поклон :prayer: :prayer: :prayer:

Сря Апр 01, 2020 4:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735 ... 1080  Следваща