Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
вЕрно ли уча.се струва толкова пари... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение вЕрно ли уча.се струва толкова пари...
След 29-ти март уча.се станало платено, домашните искат да ползват и решаваме да платим. Очаква нещо от типа на 5лв на месец, айде 10, ама да се плаща месец за месец. Нъцки, или 6 месеца за 140 кинта, или 12 за 170, или 24 за не знам колко си.
Аз ли имам грешни очаквания, или "ще трЕбва да се плати"?

Пон Мар 30, 2020 8:37 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: вЕрно ли уча.се струва толкова пари...
че то и преди си беше платено, доколкото знам. може да са имали някаква промоция.
аз на моя второкласник му показвам някои от уроците за 5,6,7 по БНТ4, някой са интересни, други са трагични, а трети като филми на ужасите с тия учителки. но поне и толкова има.

170лв за 12 месеца, не е зле - ако имаш достъп до всичко. Незнам домашни има ли, проверява ли се нещо, някакви персонализирани неща и т.н. Все пак ако сравниш с частни уроци и т.н., си е направо безплатно.

Иначе, сега като ни остане време - и ние може да станем учители.

Пон Мар 30, 2020 8:46 pm
Профил
Аватар

"Уча се" е като винетката: плащаш годишно, че с тарикатлък ще ти излезе по-скъпо.
Дали си струва? Определено ДА :!:
Досега беше 100лв на година, ся отскочи - не помня, но определено не на 170лв.
Обаче: покрай короната си е безплатно!

ПС: Пък ако за догодина ми искат 170лв, че и повече - наистина се поуливат за БГ реалността, не че няма и повече да дам - просто си струва, ама аз не съм целокупният българин...

Пон Мар 30, 2020 9:04 pm
Профил

Докато го обсъждате и то цената се вдигнала. Сега е 179,40 лв

Пон Мар 30, 2020 9:17 pm
Профил

Жънат жътварите.

Вто Мар 31, 2020 5:26 am
Профил
Аватар

Жената го купи октомври 12м. за 100-тачка. Има вариант да се ползва от повече от 1 потребител май, ама колегата дето са купили целия клас 1 за класната на сина му каза, че като влязат 5 човека и ги блокира.

Вто Мар 31, 2020 7:34 am
Профил ICQ

Cekins написа:
Жената го купи октомври 12м. за 100-тачка. Има вариант да се ползва от повече от 1 потребител май, ама колегата дето са купили целия клас 1 за класната на сина му каза, че като влязат 5 човека и ги блокира.

- Влиза 1 и другите гледат през споделен екран

Вто Мар 31, 2020 9:21 am
Профил WWW

Не съм против да се прави бизнес и да се изкарват пари, ама всичко си има мярка. Разбирам, ако бяха инвестирали... ама те почнаха почти кауза, събраха хора и после дай със сатъра. Грозно е!

Вто Мар 31, 2020 9:31 am
Профил
Аватар

miro_atc не съм запознат с предисторията на въпросния сайт, но прави впечатление, че са голям екип. Ако добавиш това, че най-вероятно искат да се разрастват не само като база потребители (сървъри, трафик), а и като обхват на предлагането това за мен оправдава цената. Даже е похвално че са решили да растат органично от собствени приходи, а не чрез пари наляти от инвеститори, които после ще си ги връщат с дебела печалба.

Вто Мар 31, 2020 10:21 am
Профил WWW

В началото беше безплатно и търсеха кой да им разработват уроците (даскали). Не съм им правил уроци и не знам срещу какво заплащане, но предполагам даскалите, които се включиха първоначално не са го правили заради парите. Естествено след това те имат разходи по анимация, заснемане и после хостване.
Няма как да е безплатно, но печелиха и проекти и после въведоха такса левче с SMS на месец и някак си беше поносимо и се развиваха.

Сега изведнъж след като вече имат базата цената почна да се вдига и то с порядъци... Грозно е поради няколко причини, първо тръгването - ако тръгнеш с кауза е добре да запазиш поне малко от каузата. Второ разходите им не са толкова големи, освен ако не са идиоти. Познавам сходни бизнеси и разминаването е в порядъци.

Пак казвам, ако бяха си разработели продуктите сами, да си им сложат каквато искат цена и да продават. Между другото в момента има покрай дистанционното се вкарват много такива продукти и на Майкрософт и на други компании. Също с дебели цени, ама това им е офертата и аз не мога да я коментирам.
Подразни ме и друго, щото нали беше безплатно... Звучи прекрасно - българска (предполагам) компания в момент на криза решава да помага. Да, ама пускаш урока и на 30-та секунда тръгва реклама. Ами вбесих се. Аз знам как се махат рекламите, ама госпожите на малкия не знаят. Направо му казах да затваря лаптопа и да сяда да си чете по хартиения учебник.

Вто Мар 31, 2020 10:58 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

никога не е било безплатно.
сеп. 2019 подаръка на племенника беше 1г абонамент (120лв или нещо такова) - той си го избра

сиренето винаги е било с пари ... дори и при (любимия на някои) социтализЪма!

Вто Мар 31, 2020 11:02 am
Профил

Беше безплатно, сигурен съм... щерката ползваше навремето и мога да я питам в кой клас е било. После детето ме пита за SMS-a - разреших й да пуска.

Иначе за сиренето - естествено, че е с пари!
Но това сирене си го яжте, аз не разрешавам на сина да ходи на тоя сайт. Не че не мога да си го позволя, просто не смятам че е редно. Ако госпожите в училище искат, да му пускат каквито сайтове искат. Аз вкъщи не разрешавам.

Вто Мар 31, 2020 11:11 am
Профил
Аватар

Значи, в интернет-картата ми останаха 140лв - беше около Нова година, банката си бърникаше из сървърите и се наложи да платя с пейпал-бюро.

Историята на сайта е малко като Ейпъл и гаража: правил пичът уроци за дъщеря си, харесало се на другите и го пуснал в интернет. :-({|=
Безплатно е било съвсем в началото, когато просто е нямало за какво да се искат пари. Аз сварих само определени уроци джамба и понеже се хареса на малкия - платих 100лв.
Иначе сега сървърите се задръстиха и пичът обеща да купува нови, т.е. донякъде има причина за поскъпването. Ама до наесен би трябвало уроците да са изпонаписани и сървърите бачкащи, ще видим. От там нататък си е доилка.

Предимството на сайта е, че пише оценки и води статистика - нема лабаво. Занимателността нас вече не ни интересува толкова.

Вто Мар 31, 2020 11:50 am
Профил

Едва ли има по добре изхарчени пари от тези за доброто образование на децата ни - ако избора ми дали да изкарам фамилията два пъти на кръчма или да купя едногодишен абонамент за уча.се нямам абсолютно никакви колебания. За мен е важно човек да си отговори на въпроса - аз ли помагам на училището да ми образова детето или училището ми помага на мен - и според отговора да си определи и приоритетите. От на Миро позицията си правя извода, че той не смята за редно да помага на госпожите в училище - за мен бъдещето на моето дете е моя отговорност и това, че държавата ме облага с данъци не ме освобождава от тази ми отговорност.

Вто Мар 31, 2020 12:01 pm
Профил

palavrov написа:
От на Миро позицията си правя извода, че той не смята за редно да помага на госпожите в училище

Не става въпрос за госпожите... въпросът е, че и родителите понякога имаме на какво да научим децата си. Всеки както го разбира.
Примерно преди карантината връща се синковеца и ми вика "а пък Сашко си изгуби самсунга и му купиха нов айфон, вие кога ще ми купите?". Обясних му, че не е случил на родители... и ако някои могат да си позволят глезотии, аз не мога. Ако си изгуби телефона, ще стои без телефон достатъчно време, за да разбере че е по-добре да внимава с губене, чупене и т.н.
Да има неща, които мога да си позволя. Но не мисля, че е редно да уча децата си, че всичко пада от небето. Като почнат да печелят да си харчат парите както намерят за добре. В случая с "уча се" съм изгледал няколко урока и знам какво предлагат. Не е лошо, но не е и без алтернатива и не мисля, че синът ми ще остане неграмотен, само защото не съм платил на тоя сайт.

Вто Мар 31, 2020 12:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща