|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 9:02 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Че аз ако имам достатъчни джобни малкият го пращам в Шанхай без да се замисля. Димитър, Тони, благодаря за информацията. Не очаквах толкова голяма разлика между Щатите. Нищо чудно че толкова народ се установява в Чикаго. 900$ за тричленно семейство е много изгодно. Тони, имах предвид 1500 само за здравната застраховка. Иначе за всичко излиза че ще ти трябват едни 30-40к за 6 месеца ако не си изплатил къщата. Което при годишна заплата над 100к трябва да е по силите на всеки във бранша.
|
| Пон Мар 30, 2020 10:10 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30858 Местоположение: София
|
Е с 1500 би трябвало да може, по принцип ако консолидира повече застраховки при един застраховател може да получи по-добри условия, примерно къща и здравна, то и кола може ама започва да става по-малко избора. 100к годишна заплата зависи от щата могат доста да варират като приход, за калифорния са много малко, за NY също, за midwest по биват. Много зависи каква му е ипотеката, какво още изплаща, дали детето е в частно училище, само за частно училище може да отиват едни 15-20 на семестър и то не в най-скъпите, всъщност се оказва че частните училища са доста по-сериозен разход от университетите. В университетa ако си инстейт студент таксата е доста по-приемлива от колкото в някои части училища. Абе САЩ има много лица и много пътища, има много хора които живеят с по 30-40 на година, им има и не малко с по 300-400. Средната класа я делят де на 3 де на 4 ... тия с по 300 пак са средна класа, както и тия с по 60 ....
|
| Пон Мар 30, 2020 10:19 am |
|
 |
|
HCL
|
Ясно, има логика. При нас застрашените колеги са в Остин и Сан Диего. Тези в долината не се тревожат, от тях надалк някой ще остане без работа. Иначе аз като гледам тук как върви положението скоро ще ходим да берем реколтата по комсомолско че иначе лошо
Иначе и тук са се усетили че най лесно се сучи от децата. Ония ден ми прати педиатърката 100€ сметка за 5 минути телефонна консултация. Ако беше за нас щяхме да я отсвирим на момента
|
| Пон Мар 30, 2020 10:25 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Застраховката на свободния пазар в Чикаго за тричленно семейство не е $950 а по-скоро около $1500-1700. $950 е моята от фирмата, където имаме частна застраховка, т.е. самата фирма има застрахователен пул и не ползва типичните застрахователни компании. Разликите са огромни - това са 1000-то Америки 
|
| Пон Мар 30, 2020 2:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Нашата в Инди е по-ниска, сега ще те излъжа колко, нещо около 800 ми се върти ама може и да греша, но при нас може би има доста ... облекчаващи фактори, в смисъл чисто цено определящи, същото е и със застраховката в ААА.
|
| Пон Мар 30, 2020 3:05 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Илиной както и Калифорния са яко социалистически щати и плащаме безплатно задравеопазване (и не само него) на една камара нелегални. Та някой трябва да плаща сметката  .
|
| Пон Мар 30, 2020 3:15 pm |
|
 |
|
nik
|
явно не са чак толкова социалистически щом умират заради отказ в болницата щото нямало застраховка тъй че най вероятно парите отиват по нечии джобове, а не за лечение на нелегалните https://www.independent.co.uk/news/worl ... 29946.html
|
| Пон Мар 30, 2020 3:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Естествено, щом ти го казваш базирано на един случай, дето кой знае какви са фактите - няма начин да не е точно така. Ти знаеш всичко и за всеки, кой какви пари краде, точи, какви са далаверите и т.н.
|
| Пон Мар 30, 2020 3:25 pm |
|
 |
|
nik
|
това не го казвам аз, това го казват хора живеещи там цитирам хамерикански доктор от хамериканска болница "обама кеър не ми харесва, не бих ги ползвал за себе си като пациент, не ми харесва и да работя с тях като доктор, но това което сътвориха сега републиканците е още по-зле" пък къде отиват парите е ясно и на децата от детската градина.... ама като има толкова много овце някой трябва да ги стриже.... ето още нещо което не казвам аз, казват го хора живеещи там https://www.youtube.com/watch?v=ZjeZ8r7yWOk
|
| Пон Мар 30, 2020 4:14 pm |
|
 |
|
HCL
|
Да, така вече се припокрива с това което знам. Това си е сумичка. Ясно как мотивират хората да работят. Сега схващам защо там е по на почит да работиш за корпоративен мастит отколкото да си freelancer. Има логика, 100к служителя и нагоре са си сериозен leverage, дори в застрахователния бизнес. Преди години ми направи впечатление като почнах работа за интел, че едно от първите неща които направиха на немска земя беше да договорят сделки с автомобилостроителите за 20% отстъпка. Аз оттогава си знам и съм инструктирал приятели и познати да не взимат нови без поне 17% отстъпка и минава винаги. Само в София се гледахме в Мазда като от друга планета ама както и да е.
|
| Пон Мар 30, 2020 5:29 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ами честно да ти кажа не знам дали корпоративните мастити предлагат много по-добри застраховки илки поне не е такава логиката. Жена ми работи в корпорация, дето имат дейност по цял свят и са над 10000 човека и застраховката ако я ползваме от нйната фирма е с много по-лоши условия и по-скъпа от тази в мойта фирма, дето сме сравнително малка фамилна фирма с около 450 човека. Та пак - всичко е сппоред зависи  .
|
| Пон Мар 30, 2020 9:13 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Там не е ясно дали не използвате някакви бенефити свързани с това че работите за дифенс, не вие лично, фирмата, а може и да са се пазарили по-добре. Всичко е толкова относително, реално между две фирми в едно каунти може да има разлика от небето до земята,та така е трудно да се каже.
|
| Пон Мар 30, 2020 9:47 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Мар 31, 2020 3:49 am |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
И да реват и да не реват хамериканците искат да вдигнат цената на петрола и следователно и на газа ама нема как да им се получи  .
|
| Вто Мар 31, 2020 4:04 am |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
Трамп утверждает, что Россия прислала в США "большой самолет с медицинскими принадлежностями https://ria.ru/20200331/1569375301.html ... .ru%2Fnews
|
| Вто Мар 31, 2020 7:32 am |
|
|