Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Относно IR ламбата: да лъчи срещу кофти мястото и на вируса му се отщява да е там. С повечко ламби може и цяло помещение да оправиш. Пък и топличко държат.
За вътрешна употреба съм казал: греяна ракийка :)

Съб Мар 28, 2020 10:51 pm
Профил

Цецо написа:
Ама каква е идеята?

Май говореха че ползват тия данни да издирят евентуални контактни - като намерят болен взимат данни за локацията му пред последните дни и съставят маршрут къде е бил. Трупат база от всички такива и предлагат приложние, с което другите (здравите) могат да видят около тях примерно къде и кога е имало болен. Така хората могат да разберат дали като са ходили в бирарията петък 7:00 до 11:00 часа там не е имало някой инфектиран. Ако да могат да си самоналожат карантина или каквото там искат - вкл. и тест ако държавата го насърчава (май в Южна Корея).

Съб Мар 28, 2020 11:03 pm
Профил
Аватар

Това има смисъл, ако има 100 болни в цялата държава... Не мисля, че някъде по белия свят вече има такова място....

Нед Мар 29, 2020 1:04 am
Профил ICQ
Аватар

нещо интересно... не е конспирация :) просто филм
сериала е излъчен месец преди "темата".... :)

https://www.facebook.com/epidemieTVA/?_ ... f=mentions

на руски:
https://filmix.co/triller/140899-epidemiya-2020.html

Нед Мар 29, 2020 1:11 am
Профил ICQ

Тва дали го гледахте вече, мяза на истина, има и патент с номер.
http://youtu.be/pK-YpOoRMd4?t=25
Некой дали ще се навие да погледне тоя патент за тоя вирус и да каже в резюме за кво иде реч.

Нед Мар 29, 2020 1:33 am
Профил

Dimitar написа:
Не знам за IR лампи. Аз има инсталирани две ултравиолетови във въздуховодите на климатичната инсталация. Едната се слага пред филтъра във въздуховода за обратния въздух, активира се автоматично като тръгне големия вентилатор на климатика и трепе микроби и бактерии:
https://www.alpinehomeair.com/viewprodu ... ductID=225
А другата се слага над изпарителя на климатика, където се образува конденза и 3 часа работи, 3 часа почива и убива мухъла, дето расте във влажните части:
https://www.alpinehomeair.com/viewprodu ... =453057364

Не знам дали помагат точно за корона вируса, ама за други неща помагат доста. Подобни лампи се ползват и в инсталациите на болниците.

Принципно тия UV лампи трепят всичко и вируси и бактерии и спори на мухъл, само дето за различните неща трябва различно време да се споминат, та ако скороста на въздуха в тръбата е голяма мое и да не ги утрепе на 100%. И друго ми направи впечатление, пишат че лампата не прави озон, как точно става номера като самите UV лъчи го правят от кислорода. Имам такава бактерицидна 30W и след 10 минути така мирише на озон че чак ти се доповръща. Та в тоя ред на мисли твоята лампа не е чак толкова смъртоносна за разните зарази дето фъркат из тръбите.

Нед Мар 29, 2020 1:53 am
Профил
Аватар

Нищо не може да изтрепе 100% от гадините във въздуха, но е по-добре от нищо. Та понеже нищо не предлага 100% защита ти какво точно казваш - да не го ползвам въобще ли :) ?
За мен всичко е контрол на риска - ако нещо което правя ми намалява риска, за мен е Ок. Тия лампи са със специално покритие, което казват че елеминира или поне намалява генерирането на озон. Във всеки случай аз до сега (за 10 години от как съм ги сложил) не съм усетил озон около тях или във въздуха по принцип.

Относно патентоването на вируси и по принцип на ДНК- никой не патентова самия вирус или самата ДНК както е в природата, това даже до колкото съм запознат е забранено. Винаги се патентова ДНК, която е модифицирана или пък разни ДНК маркери, които се ползват за детектване на разни неща и т.н.

Нед Мар 29, 2020 4:30 am
Профил

Не казвам да ги махнеш, поне ги смени щото имат гарантиран брой часове работа пък твоите на 10 години сигурно са си изпяли песента. Те да прочетеш, ма и ти мое си намериш за UV-C лампи http://www.valerus-bg.com/pdf/baktericidni-lampi.pdf
тва в табличката последния бацил е плесен. Не знам тая мерна еденица Ws/m какво е ма виж колко е за 99% изтребление и колко е за 50%, та си прецени колко свети тая ламба в кюнеца и как фърка въздуха вътре и колко бацил избива.
А относно патента какво излиза че може и истина да е и да са го пуснали за пробата и ся си *ба мамата, нещо се прецакаха нещата яко.

Нед Мар 29, 2020 5:04 am
Профил
Аватар

Ти как точно установи че не съм ги сменял 10 г? Лампите си говорят с термостата и винаги можеш да видя колко процента живот им остава. Тая пред филтъра е 18 вата и и сменям крушката обикновено веднъж на 14 месеца (точно оня ден каза че е за смяна и вчера си поръчах нова крушка) а тая над изпарителя е 36 вата и обикновено кара около 3 години. Много е забавно като почнат хората по форумите да допускат разни неща, без да си имат ни най-малка идея какво точно става в реалността :) .

Относно патентите - не те знам ти в какви конспирационни филми искаш да се вкараш, но аз нямам абсолютно никакво желание да те следвам там.

Нед Мар 29, 2020 7:33 am
Профил

Цитат:
Във всеки случай аз до сега (за 10 години от как съм ги сложил) не съм усетил

От това.
Ааа никой не карам да вярва в нищо, просто пуснах клипче, който иска да гледа и да мисли, и да чете патенти, аз с моя английски не мога да го разбера добре за това помолих който знае добре да пише какъв бацил са патентовали. Всеки си вярва в каквото иска, повечето вярват на ТВ-то и вестниците.

Нед Мар 29, 2020 7:46 am
Профил
Аватар

Whatever

Нед Мар 29, 2020 8:00 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Dimitar написа:
Ти как точно установи че не съм ги сменял 10 г? Лампите си говорят с термостата и винаги можеш да видя колко процента живот им остава. Тая пред филтъра е 18 вата и и сменям крушката обикновено веднъж на 14 месеца (точно оня ден каза че е за смяна и вчера си поръчах нова крушка) а тая над изпарителя е 36 вата и обикновено кара около 3 години. Много е забавно като почнат хората по форумите да допускат разни неща, без да си имат ни най-малка идея какво точно става в реалността :) .

Мисля, че pipilica, е съвсем прав, на UV-лъчите им трябва време да изтрепат бацилите. По-бързо става с озониране, но за помещения не се прилага. Та, тая система ти ли си си я правил, или е фабрична? Защото не съм чул да има такава маркова. И няма как да има, щото озонираният въздух е сред една от причините за рак на белите дробове, например.

Все пак с кондиционерите някакъв изход има - слагат се просто месингови мрежи. Има стотици патенти по въпроса за бактерицидните свойства на различни месингови състави, действат така, както сребърните йони във вода. Та патентите по въпроса са толкова много, че може да си сигурен, каквато и месингова мрежа да поставиш ще действа, е ако се чисти от залепващият се по повърхността и прах редовно.

Нед Мар 29, 2020 8:07 am
Профил
Аватар

https://habr.com/ru/post/494604/

Нед Мар 29, 2020 10:40 am
Профил ICQ
Аватар

връщам се към темата пушене
https://www.yaplakal.com/forum7/topic2090472.html

китайска статистика от 17.02.2020
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf ... /all.14238
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/all.14238

от 140 пациента - двама пушачи...

Нед Мар 29, 2020 11:29 am
Профил ICQ
Аватар

Вероятно пушачите по-трудно прихващат. Ама после ....

Нед Мар 29, 2020 12:21 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 403  Следваща