Избор на име за AD домейн - Server 2016
Сдобих се вчера с едно сървърче - Lenovo ST50 и почвам да сменям стария който е на 2003, новия с 2016 щото за него имам лиценз. Известно време ще вървят и двата докато прехвърля потребителите. Голямото ми чудене е какво име да избера за домейна, старото е FIRMAX, Новото трябва да е ххххх.yyyy както го искат новите сървъри. Наясно съм че ще мина по всички потребители за да ги прехвърля в новия домейн + нещата от локаните РС-та.
Сървъра ще работи само в локалната мрежа, Интернет на него само за акуализации, инсталации и евентуално дистанционнен достъп инцидентно.
-> Нещата с които трябва да се съобразя - да е максимално защитен от външни хакерски атаки.
-> Имаме сайт - FIRMAX.BG в суперхостинг.
-> Оня ден казаха че всички трябва да имат служебна поща от вида -
ivan.petrov@firmax.bg. Как ще стане хич не знам и засега не е моя работа. Ама може да стане.
-> Името за влизане да бъде ivan.petrov а не vankata както е досега.
-> Сървъра се ползва за една - две програмки с FireBurd и споделена папка да си обменят и пазят потребителите документи.
Ако за име на AD домейна избера FIRMAX.BG какви ще са плюсовете и минусите? Ще има ли някакъв келепир с оглед за електронните пощи и някаква интекрация. Удачно ли е или да слагам FIRMAX.LOCAL и да приключвам мача?