|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 4:59 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Само дето в Корея и Тайван всичко работи, вчера пак говорих с мойте корейци, няма абсолютно нищо затворено, просто тестове и бързо локализиране и изолация на заразените. Преди 4 седмици ги натисках да наваксат със забавата, сега е безмислено да си вземаме стоката.... Помощите са хубаво нещо, не за хората за бизнеса, стига да могат да има ресурс. САЩ има и дава, щото си ги печата сам, ЕЦБ има и ще дава, евентуално, пак щото си ги печатат сами, ние нямаме и ще си го поемем. Бойко сега откри топлата вода, естествено че ще спаднат, не само осигуровките, ДДС-то ще спадне, авансово внасяният данък ще спадне, акцизите ще спаднат. Цялата икономика се крепи на ДДС и акцизи всъщност, а здравната и социалната система разчита на осигуровки и отново дотация от акцизите. Както във всяка друга криза, който е влязъл беден ще излезе още по-беден, който е влязъл богат ще излезе още по-богат ... нека да са раздута икономика, балон и каквото още ви харесва, но отново САЩ ще са първата възстановила се икономика, и все така ще са си най-голямата икономика. Интересно някой забелязва ли какво се случва с Китай, първо индустрията им все още няма капацитет, говорим ежедневно с няколко семейства в различни региони на Китай, все още всички си стоят в къщи и не искат да излизат, не че някой ги държи, те сами не искат. Тоя вирус разказа играта на всички, някои китайци започнаха да свалят цените, все още са малко, 2-3 фирми вече ми писаха, че имат нови цени а ако поръчам този месец щяло да има и допълнителна отстъпка, много изкушяващо само дето сме в пълен блокаж неясно до кога.
|
| Пет Мар 27, 2020 11:05 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Слушам икономисти... засега положението е шах с пешката. Никой не иска да прави прогнози, докато големите още се ослушват. Притесненията са най-вече в отношенията САЩ-Европа. При предишната криза някои казват, че щатите са подкрепили европа, други че сме минали и без тяхната помощ. Но според мен въпросът е, че нямаше конфликт. И ФЕД тогава предлагаше услугите си неограничено. Сега всички казват, че Тръмп няма да позволи други удавници да се доближават до лодката му и няма да спасява никого. Реално Европа може и да се справи и сама икономически, но политически не сме много наясно какво правим и далеч не сме толкова организирани, колкото е необходимо. И ако САЩ ни отсвирят, а това се очаква... то положението няма да е никак розово пред европейците. От там нататък всичко става доста непредсказуемо. Китайците в момента се ослушват. Да, тях ще ги удари икономически и те имат най-голям интерес света да не изпада в криза. И ако има начин да помогнат ще помогнат. Партията им ако трябва ще накара половината китайци да работят безплатно за тоя дето духа. Но няма да тръгнат да го правят, преди да са видели накъде духа вятъра.
|
| Пет Мар 27, 2020 11:28 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 |  |  |  | TheWizard написа: :) https://twitter.com/realDonaldTrump/sta ... wsrc%5EtfwDonald J. Trump @realDonaldTrump Just finished a very good conversation with President Xi of China. Discussed in great detail the CoronaVirus that is ravaging large parts of our Planet. China has been through much & has developed a strong understanding of the Virus. We are working closely together. Much respect! |  |  |  |  |
При тоя шизофреник, няма да е чудно, следващия пост в клюкарника да е пак на 180 градуса... Днес е пил от розовите хапчета, като мине на жълти, ще обърне плочата. Тони, не съм убеден, че САЩ ще излезнат първи от кризата... Засега математиката сочи друго... а като се има предвид, че в момента все още пърдят, преди да почне голямото осиране...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 27, 2020 11:55 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
Доста гадно https://edition.cnn.com/2020/03/26/heal ... index.htmlБих си останал вкъщи до края на годината, и да ям картофи - но не искам да пипвам нещо подобно и никой да не може да помогне. Или поне да имам използвам нужните предпзани мерки, и да помагам за нещо съществено, а не да се опитвам да спася нечии бизнес.
|
| Пет Мар 27, 2020 12:04 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да ама вашите са решили да борят вируса фронтално... Останахте единствени май.... Интересен експеримент ще сте.... Всичко или нищо.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 27, 2020 12:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз пък съм точно на обратно, бих предпочел да го хвана и да пукясам от колкото да стоя в къщи, да не правя нищо и да рупам картофи .... ако ми се стоеше затворен на едно място вместо с фабрика щях да се занимавам с лаборатория в Мексико  Всеки ден се караме с жената защо пак съм в офиса на кой каквото му е писано, ако е писано да ме мори корона ще ме умори и у нас, няма да си променя навиците и разбиранията и на мм заради това че може би ще хвана нещо и ще пукясам.
|
| Пет Мар 27, 2020 12:22 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ще го хванем де... не бързай, всеки по реда си 
|
| Пет Мар 27, 2020 12:29 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
И аз така си мисля - ясно че няма да се крия в бункер и да ям картофи (нищо че ми се иска), но да пукясам ей така при положение че знам че може да се предпазя относително елементарно, е много агро изпълнение.
Ами да видим - според мен вече подготвят почвата да затворят Стокхолм и наоколо, защото взе да им припарва. После и останалата част от страната. Но засега всичко е отворено. Времето е относително с нас - грее здраво слънце и е относително топло за сезона. ако това помага. Много зависи как ще се развият нещата в Италия, Испания, и т.н. , на острова и в Щатско.
|
| Пет Мар 27, 2020 12:37 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Щях да те ошамаря на мястото на жена ти. Едва ли на нея й се умира, щото ти така си решил.
|
| Пет Мар 27, 2020 12:43 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Свиркайте си, и да видим с какво може да помогнем - на съседи, колеги, познати и непознати. Другото е ясно - Everything is dust in the wind...
|
| Пет Мар 27, 2020 12:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Тя е на 10к км 
|
| Пет Мар 27, 2020 12:50 pm |
|
 |
|
nik
|
ето тук ти е грешката в разсъжденията - тръгваш от там че всичко подлежи на стриктен контрол, а това не е така, явно не подозираш до какви мащаби стига глезотията на "белия" човек, не си ли чувал израза "не могат всички да ни вкарат в затвора" ? реално няма толкова затвори колкото са глезаците, а дори съвсем на скоро казаха че освобождавали някакви затворници защото вируса не подбира, тръгнал е и в затворите, ще кажеш глоба? че те много от тия глезаци отдавна бягат в чужбина заради глоби, как ще глобиш някой който няма нищо? да не говорим че в някои държави нарочно правят престъпления за да ги вкарат на топло - храна, покрив, легло, без да работи... и властите отдавна са се видяли в чудо, и не вкарват в затвор за леки престъпления въпреки че по закон трябва, просто защото нямат толкова затвори пък ако щатите отсвирят европа - това ще е много полезно за оздравителния процес, да се събудят малко тия тикви и да разберат кой е приятел и кой враг. така и така вече всичко е в стопор, сега е момента за една преорганизация на всички бизнеси и икономики без участието на хамериканските паразити за да се осигури едно по-добро бъдеще. а дали те ще го изкарат най бързо - под въпрос е все още, заради затлъстяването там може да си отидат и много млади хора, да не говорим какво ги чака ако тромпета започне втори мандат и продължи да осира навсякъде...
|
| Пет Мар 27, 2020 1:03 pm |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
Всички в Русия ги пуснаха в едноседмична домашна ваканция, а на възрастните хора доброволци носят храни и лекарства по домовете в найлонови пликове. Тука като гледам всичко е точно наопаки - пенсионери, непенсионери са се юрнали в лидл, щото въпреки слънчевото време, някой си ги е пускал всички вътре без да се прави опашка навън. То май си гледат повече клиенти да им се излъжат да им влезнат в магазина. Бизнеси - кво да ги правиш?
|
| Пет Мар 27, 2020 1:16 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
моя личен опит е, че разстоянието слабо влияе на коефициента на мърморене. въпрос: картофите помагат ли? и как? прогноза: никой по високите етажи няма да се замисли, еле пък да се осъзнае. за каквото и да е. --- боцко не го слушайте, особено, когато реди монолог в милиони. паднали осигуровките... кои точно осигуровки? здравните, пенсионните, доброволно/задължителните, за работника, за работодателя или ... на държавните служители? да кажеш на 27 март, че паднали осигуровките означава, че не знаеш кога се превеждат. или на 'финансистчето', дето един наем не може да си плати, му трябват 13 дена да се усети, че нещо не е наред с осигуровките за миналия месец?
|
| Пет Мар 27, 2020 1:18 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Не знам къде го видя това. Аз тръгвам от това, че има причинно следствена връзка между действия и резултат. Връзката може да не е 100%, но я има и е сериозна. И най-стриктните или най-правилните мерки не гарантират 100% успех. Но в случая трябваше да се вземат мерки, независимо от липсата на 100% шанс. Защото е очвАдно, че сриването на цялата икономика има много висока цена и пренебрегването на тази опасност е престъпление. Твоята теория е грешна - че едва ли не трябва да се настъпят всички възможни мотики, за да ни дойде акъла. Очевидно е, че е грешна тъй като има мотики, които очевидно не можем да си позволим да настъпим. Примерно ядрена война. Затова приеми, факта че някои уроци няма как да ги изпитаме на живо. Или поне не е добра идея да ги изпитваме.
|
| Пет Мар 27, 2020 1:26 pm |
|
|