Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
докато умните се наумуват, лудите се налудуват :D
https://www.bbc.co.uk/news/technology-52021757
и какво вече предположих:
Цитат:
It is less advanced than existing commercial models, but benefits from being relatively quick to construct......
"Creating new designs which can complement existing models might help meet demand,"

Чет Мар 26, 2020 12:33 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Изключително интересно (и актуално?):

"Accepting the 2006 TED Prize, Dr. Larry Brilliant talks about how smallpox was eradicated from the planet, and calls for a new global system that can identify and contain pandemics before they spread."

П.П: Към днешна дата:

The Doctor Who Helped Defeat Smallpox Explains What's Coming - превод

Чет Мар 26, 2020 12:39 am
Профил WWW
Аватар

miro_atc написа:
lcr написа:
Къде видя грешка?

Аз го обяснвах вече, ама пак да повторя - единствено Китай се опита да направи анализ на реално заразените, а не само бройката доказани тестове. По тоя повод имаше много коментари, ама аз смятам че така е по-правилно, защото дава по-реална картинка (стига анализите да са направени коректно).
Нашите западни управници първо решиха, че изобщо няма да тестват. Сега всички, включая ингилизи и американци решиха, че ще тестват. Ако го направят се предполага, че бройката заразени рязко ще скочи. Засега подобни скокове аз не съм забелязал. Не искам да спекулирам защо.
Второто, което може би било добре е да се опитат като китайците да определят реалния брой заразени. Това също ще вдигне рязко бройката.
Пак казвам не знам защо не се вижда едното и не се прави другото. Да и в двата случая цифрите ще скочат яко и това може да стресира някои хора. Но тъй като и смъртността ще падне рязко аз мисля, че в крайна сметка няма да доведе до паника. Даже аз лично ще съм по-спокоен като знам истината, а не само част от нея.

Миро, Струва ми се не е коректно да използваш термина "реален" брой заразени.
В случая не е ли по-коректно да се каже, че е направен модел на разпространението на заразата. И този модел е използван за изчисляване на прогнозните резултати от едни перфектно проведени тестове. Перфектно проведени тестове ще рече - тествано е цялото население с тест който дава нула грешни резултати.
Термина реален, риъл е прекалено натоварен с лакардии и градски легенди. Аз поне внимавам много, когато го използвам.

Чет Мар 26, 2020 1:29 am
Профил
Аватар

https://m.dnevnik.bg/intervju/2020/03/2 ... jno_da_si/

Интервюто дава интересна представа, как е там в белия свят... всъщност май е 1:1. Телефона дава заето, личния лекар го няма, а тест да се доредиш.... сложна работа.

За мен лично най - интересното беше маркера здрав - нямаш симптоми два дни - здрав си, аре бегай. Няма тестове, няма нищо... Прагматични хора са немците.

Чет Мар 26, 2020 8:39 am
Профил ICQ
Аватар

ти да видиш колко са практични шведите - телефона ти затваря автоматично, "натоварени сме", личен лекар няма
не можеш да отидеш в болница без предварително записване, или поне в повечето - иначе може да чакаш примерно няколко часа до 48 часа, според това колко народ е по-зле от теб
изходни тестове... съмнявам се - ако изглеждаш добре, бягаш колкото може по-бързо или пък ако сестринското тяло те прецени като добре изглеждащ, може и да те изритат любезно

понеже в "белият свят" всичко е пари..., но пък частни болници няма, или и те са на същото състояние. е има прегледи по телефона...

иначе, колкото си по-зле, и изглеждаш по-зле - толкова по-добре за теб, може и хеликоптер да извикат

Направо си е 1:1, в БГ поне ще намериш някой да ти вземе проба, пари и да ти каже два лафа. Тука може и да не стане.

Чет Мар 26, 2020 9:34 am
Профил
Аватар

АРДУИНО .... яката реклама :)
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo

забележка: не съм фен на Ардуино, просто съм работил по няколко проекта за GSM-и...

Чет Мар 26, 2020 9:48 am
Профил ICQ

Zdrav написа:
Миро, Струва ми се не е коректно да използваш термина "реален" брой заразени.

Ами това е терминът... съгласен съм, че е малко подвеждащ. Може би по-правилно е да се каже "предполагаем" брой, но не съм аз човека да определям термини.
Затова уточних само факт (ако е факт де), че китайците обявяват малко повече бройки, отколкото са тествали. Между другото и у нас РЗИ-тата имат методологии по които за всеки заразен се проучва броя на контактните лица и се прави предположение за "реалната" картинка... Но тази картинка не се обявява, ако не броим твърдението на генерала, че от 11 заразени сме откривали средно 2.

Аз друго си мисля от доста време, явно и други си го мислят ама сякаш още няма решение. Говоря за софтуер, демек приложение което да оценява симптомите. Ясно е, че сега телефоните ще почервеният, ясно е че докторите не могат да обслужват всеки... Така че колкото и да не може един софтуер да замести доктор, като няма доктори. А и тук много пъти сме дъвкали изкуствения интелект... е сега е момента да се направи нещо, тъкмо ще има много мераклии да го обучават ;-)

Чет Мар 26, 2020 10:50 am
Профил

Това ползва въздух под налягане за натиска ръчния уред? Има някакво клапанче за да пуска компресирания въздух от време не време?

Чет Мар 26, 2020 10:53 am
Профил

miro_atc написа:
Сега всички, включая ингилизи и американци решиха, че ще тестват.

В последните два дни в щатите има известен скок в данните. Нямам идея как на терен, но промяната в данните съответства на промяната в приказките. Това дава надежда, че могат да овладеят положението. За съжаление допуснаха няколко епицентъра, но ако не допуснат цялата им държава да избухне ще го минат много по-добре от Европа.

Относно имуно тестовете... май съм се подвел. Явно има такива. Подвеждането ми идва от англичаните, снощи пак ги слушах, ама по-внимателно. Те също като нашите отказват да ползват съществуващите, заради неточните резултати и т.н. Но пак повториха това, което ми е останалото в главата, че като се появи надежден имуно тест ще го приложат масово. И че полезността от тия тестове ще е след пика. Притеснителното обаче е, че от другите тестове нямали достатъчно. А те са производител и ако те нямат, не знам нашите откъде ще намерят.

Чет Мар 26, 2020 12:05 pm
Профил
Аватар

Поне Digi продължават да работят
https://www.digikey.com/en/help/coronavirus

При нас поради тоталното отсъствие на бизнес, съкратихме работното време на половина, държавата (уж) ще плаща компенсации така, че работодателя да си намали разходите, а работника да получава почти 90% от заплатата си. Шефовете си намалиха заплатите с 20%.
Да видим докога.

Чет Мар 26, 2020 12:28 pm
Профил

В БГ нищо не с еправи от правителството, ще спасят 1 млн мъртъвци щото реално тия пенсионери са поне с единия крак в гроба но за бизнеса не се прави нищо.Предложението да поемат 60% ако работодателя заплаща 100%, демек ти продължавай да внасяш осигуровки в бюджета пък ние така или иначе тия 60% ще ги платим ако не като заплата то като обезщетения мда .... кой бизнес ще задържа хора при такива условия.
Дори тъпото Мексико предприе по-рационални мерки, всички които са с някакво хронично заболяване остават в къщи и държавата поема 100% от заплатата, така хем не спират бизнеса хем рисковите групи си остават в къщи. Вярно там това едва ли ще работи, в една къща живеят по 10 човека и това че двама си стоят в къщи не ги предпазва много ама ...
Не знам как я мислят, явно е разбират че то не е до желание на работодателя а до възможност, като нямаш с какво да плащаш освобождаваш, с това правителство ще го отнесат работниците. В крайна сметка бизнеса и да фалира собствениците след време сигурно ще започнат нещо друго, но ще го отнесат работниците, а от там и банковата система. като знам при нас колко хора са със заеми ....

Чет Мар 26, 2020 12:44 pm
Профил

Combating the coronavirus pandemic: Bosch develops rapid test for COVID-19

Coronavirus: Government orders 10,000 ventilators from Dyson

Чет Мар 26, 2020 12:46 pm
Профил
Аватар

Ами случва се нещо, има организация. Говорят и за отлагане на данъците.
Вчера сутринта ни обясниха положението, следобяд дойде ТРЗ-то до нас и подписах на коляно.
Луксозно обслужване по домовете :)

Държавната служба, институтът - още нищо не казват. Т.е. промени няма, но и там ще стигне.

За вентилаторите - не са някаква панацея, сутринта нашия каза че 80% от тия поставеени на вентилатори - умират.
Да не говорим, ако объркат нещо с настройките, на колко народ може да "помогнат" или да ги оставят в някаква инвалидност.

Чет Мар 26, 2020 12:49 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Борисов бе попитан и какво ще се прави за осигуровките: "Ще правим това ето това, което правим в момента - да успокояваме бизнеса; да им даваме да работят, да могат те да си плащат данъците и осигуровките. За да има и за тези, които поради една или друга причина не могат да работят в момента. Това е шанса - само заедно да осигуряваме там, къдет` може да се работи - тея, коит` взимат заплати да си плащат, за да може да остане за тези, които не работят."

ъъъ... ко речи?

Чет Мар 26, 2020 1:15 pm
Профил
Аватар

Приземяване, Дедо - приземяване. И стабилност.

Чет Мар 26, 2020 1:31 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 403  Следваща