|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 4:35 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
В Китай се пробуди и размърда първия починал от коронавирус... Може и да е по зле де, това имам предвид 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Мар 25, 2020 10:55 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Аз го обяснвах вече, ама пак да повторя - единствено Китай се опита да направи анализ на реално заразените, а не само бройката доказани тестове. По тоя повод имаше много коментари, ама аз смятам че така е по-правилно, защото дава по-реална картинка (стига анализите да са направени коректно). Нашите западни управници първо решиха, че изобщо няма да тестват. Сега всички, включая ингилизи и американци решиха, че ще тестват. Ако го направят се предполага, че бройката заразени рязко ще скочи. Засега подобни скокове аз не съм забелязал. Не искам да спекулирам защо. Второто, което може би било добре е да се опитат като китайците да определят реалния брой заразени. Това също ще вдигне рязко бройката. Пак казвам не знам защо не се вижда едното и не се прави другото. Да и в двата случая цифрите ще скочат яко и това може да стресира някои хора. Но тъй като и смъртността ще падне рязко аз мисля, че в крайна сметка няма да доведе до паника. Даже аз лично ще съм по-спокоен като знам истината, а не само част от нея.
|
| Сря Мар 25, 2020 11:05 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Притеснява ги големия брой болни, които ще искат да бъдат хоспитализирани вероятно. Няма къде да ги сложат. Само така си мисля де, друга причина да се опъват за тестване и аз не се сещам.
То във БГ вече се случи, от щаба мрънкаха, че частна лаборатория правела тестове, ама положителните резултати ги съобщавала не на щаба, а на клиентите директно и ВМА била обсадена от желаещи да ги хоспитализират коронаджии...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Сря Мар 25, 2020 11:11 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Мар 25, 2020 11:10 pm |
|
 |
|
nik
|
за сега прогнозите са "оптимистични" ще измре бая народ, и тежка криза, но и много ще останат, зле ще стане ако тая напаст започне да мутира и се пръкне нещо още по-страшно и коварно например най страшния от предишни вируси - свинския грип има инкубационен период около 2 дни, т.е. бързо си заминава, докато тая гадина живее 14 дни и нагоре, има повече време за мутации, освен това ще зарази и многократно повече хора, повече вероятности за мутация... гадна работа, дано не се случва
|
| Сря Мар 25, 2020 11:11 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Само плитък политик може да се притеснява, че има нещо нередно, ако здравната система сгъне при подобни обстоятелства. Не съществува такава (както и болшинството от останалите системи за обществено ползване), която да издържи. Не са планирани за такава ситуация.
|
| Сря Мар 25, 2020 11:15 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е ако гледаме тренда, много скоро новите болни ще получават просто сгъваемо легло в палатка и одеало - тогава предполагам хипохондричните прояви рязко ще намалеят.
|
| Сря Мар 25, 2020 11:18 pm |
|
 |
|
lcr
|
Цецо, тези за които говориш ще са Богоизбранниците 
|
| Сря Мар 25, 2020 11:21 pm |
|
 |
|
nik
|
https://dnes.dir.bg/krimi/dve-obvineniy ... ronavirusaдемонстративното малоумие среща закона дали ще си получи заслуженото тоя път или пак ще се измъкне аз ако съм никаква гаранция, дирекно да си лежи и да се прави на голям във фейса от затвора
|
| Сря Мар 25, 2020 11:22 pm |
|
 |
|
lcr
|
И аз се надявам че ще съди страната в Страсбург. Поне да налее някой лев в хазната.
Btw - докато си говорим, онзи % стана 16.
|
| Сря Мар 25, 2020 11:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
айде чак пък затвор, нали не е с положителен резултат, 50к са добре. За старистиката тук Ник е съвсем прав, грешката в смъртността е много голяма, първо защото в момента тя расте само въз основа мъртвите в Италия, които са много частен случай, и второ заради липсата на реално болните, бабане дали го има в статистиката, а колко хиляди или милиони са като него ? Дори грешката да е само 1 порядък, това е много, а тя може и да е доста повече. За 70% загинали никой никога не е говорил, ставаше въпрос че до 70 % може да го,преболедуват.
|
| Сря Мар 25, 2020 11:33 pm |
|
 |
|
lcr
|
Тони, говоря за 15% от 70% разболяли се. Откакто гръмнаха оня в с. Корея, там вирус, няма 
Последна промяна lcr на Сря Мар 25, 2020 11:45 pm, променена общо 2 пъти
|
| Сря Мар 25, 2020 11:35 pm |
|
 |
|
nik
|
тия 15% не ги гледай изобщо, след няколко седмици ще стане страшно, в пика ще има по 100 милиона нови заразени на ден, а толкова тестове няма, тестовете ще изостанат много, но смъртните случаи ще продължат, тогава тоя % ще стане още по-грешен реално ще бъде някъде около 3%, или близо, нядявам се в щатите също ще е голяма смъртност заради затлъстяването там, както и други държави със специфични особености, в БГ също - масово младите са избягали навън, много пенсионери останаха
|
| Сря Мар 25, 2020 11:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ясно, но това е нереално длеч, предимиталия смъртността беше 3-4% отново неотчитйки всички болни, които нак-вероятно и тогава са били около порядък повече, т.е реалната най-вероятно е 0.3-0.4% но и 1% да е не е толкова страшно. Вкитй статистиката също не е точна, не е вярно че там са правени масови тестове, не само това ами тм съвсем официално,изключиха положителните без симптоматика. п.с. ник 100 млн на ден няма как да станат, това е математически невъзможно, няма толкова хора на планетата за да има подобна прогресия.
|
| Сря Мар 25, 2020 11:45 pm |
|
 |
|
nik
|
може би си прав, образно го казах без да се замисля
пък относно такива като каролев, и ония младежи дето ги писаха че си правели корона партита и кашляли срещу стари хора - по тоя повод оня ден четох че някакъв съдия в щатите направил изявление че корона вируса отговаря на критериите "терористична атака с биологично оръжие" или нещо подобно беше а там такива тарикати ако ги хванат заразени и ги подкарат по тоя параграф... слънце няма да видят до края на живота си...
|
| Чет Мар 26, 2020 12:06 am |
|
 |
|
ToHu
|
значи до момента поне Корея предприе най-разумните мерки, без затваряне на бизнеси като тук, но всъщото време минимизирайки социалните контакти, излизанията ...но там хората са дисциплинирани, не ги е страх от вируса, май по-ги е страх да не си прецакат икономиката, и въпреки че няма много ограничения хората се самоограничават. Интересно на тайван как му се разминава , въпрекиче последните дни и там леко мърдат на горе.
|
| Чет Мар 26, 2020 12:20 am |
|
|