Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Аз пък малко съм доволен от вируса:
Заради него хората като гледам по форума почнаха да разбират не само от политика и фурбол, но и от микробиология и вирусология - това си е качествен напредък :)
е има някои хардлайнери дето още държат фланга Тръмп/Мелания/Китай/Путин :)

Сря Мар 25, 2020 3:48 pm
Профил

Оптимизмът на Тръмп ще е много полезен след като се обърне палачинката. Просто в момента е по-добре да избягва да прави оценки и прогнози, щото видимо не му се отдават а и не са полезни никому.

Сря Мар 25, 2020 3:51 pm
Профил
Аватар

Тръмп и оптимизъм? Ти май не си го гледал в последните 2-3 дни... Сега е на фраза - мирише, търси се кой ми сра в гащите.

Сря Мар 25, 2020 4:03 pm
Профил ICQ

Ми гледах в снощното му изявление как обяснява, че светлината в тунела вече се виждала... Не разбрах трябва ли да отваряме шампанското само ;-)

Сря Мар 25, 2020 4:13 pm
Профил
Аватар

Е и при най - смелите прогнози до пика има поне още седмица, по реалистично 2-3 седмици, песимистично 5... Ама щом вижда светлина...

Сря Мар 25, 2020 4:37 pm
Профил ICQ

тръмп изначало си беше тотално изтрещял, ден след ден ненормалщините му стават все по очевадни, само не разбирам колко малоумен трябва да е човек да му се радва... такива низини на човешката природа не познавам, винаги съм странял от такива малоумници и ми е непонятно, ама не ме и интересува, щом са толкоз изглупели там, това е добре за европа и останалия свят, дано малоумниците не се изплашат от тоя вирус че да изкара още един мандат

Сря Мар 25, 2020 4:47 pm
Профил

Ник не разбираш ли че не е важно колко е изкукал или колко изкукал изглежда, важно е какво прави, а той прави това което е казал, тези които са го избрали това им харесва затова го одобряват, и между другото досега резултата от всичко което е направил е силно положително, а това как изглежда от вън на теб няма никакво значение, не ти го избираш и не ти живееш там.

Сря Мар 25, 2020 5:06 pm
Профил

тони, нали знаеш че всяка монета има 2 страни? т.е. едно и също направено/ненаправено нещо може да се изтълкува по 2 различни начина (минимум) според това колко ти е багажа в камбанарията?
дефакто нищо полезно не е направил, само е навредил, но предвид че говорим за масово от малоумник надолу те не могат да го осъзнаят, и си го тълкуват по техен си начин според техния си багаж (има и много умни хора там които виждат реално какво се е случило но както вече стана ясно са малцинство), всичко това на мен ми изглежда добре, дори много добре - както бях против тръмп, сега искам и втори че и трети мандат да изкара ако може :) ще е много полезно и оздравително за останалия свят

Сря Мар 25, 2020 5:13 pm
Профил

От твоя гледна точка не е направил, американците не мислят и не го приемат така, и реално е направил и то доста полезни неща, икономиката от началото на мандата е само във възход, безработица практиески няма, фирмите започнаха да диверсифицрат доставките си и производствата си, всичко това е много добре за САЩ. Първата 1-2 години минаваше че това е инерция от обонго, ама егати тая инерция ...в момента САЩ са много по добре и икономически и геополитически от преди 4 години.

Сря Мар 25, 2020 5:22 pm
Профил

инерция е, не само от обонго, а и от много преди него, учудващо здрава система имаха щом тромпета не успя да съсипе всичко за 4 години
възхода на икономиката е единствено от изкуствени балони (точно ти трябва да си най наясно с това, как говориш тия глупости още не знам)
от тия балони идва и ниската безработица, а въпросната диверсификация не само че няма да помогне, ами допълнително ще оскъпи и без това проблемната икономика, която на всички беше ясно че още преди вируса си водеше към поредната криза

НЯМА такова нещо като хубава или здрава икономика щом води към ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ към криза

Сря Мар 25, 2020 5:36 pm
Профил

Няма такова нещо, като развиваща се икономика, която да не търпи периодични кризи. При комунизма може и да има, но в настоящия реален свят - не.

Сря Мар 25, 2020 5:42 pm
Профил

аз нямам проблем с развитието и растежа, но много зависи какво се развива - икономиката или изкуствените балони, докато има балони ще има и кризи
това си е типично за финансовите пирамиди - върви добре докато има постоянен растеж, спре ли растежа всичко рухва, реалната икономика не рухва при спиране на растежа, просто си остава на едно положение

edit: и не съм само аз на това мнение, ето какво пишат по света
https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-52012049
Цитат:
Nations, like individuals, reveal themselves at times of crisis......... Of the three questions, the last one is the least interesting, largely because Donald Trump's response has been so predictable. He has not changed. He has not grown. He has not admitted errors. He has shown little humility.

докато той се има за голямата работа, други го виждат като недорасъл

Последна промяна nik на Сря Мар 25, 2020 5:57 pm, променена общо 1 път

Сря Мар 25, 2020 5:46 pm
Профил

Значи казваш, че ако имам процъфтяващ ресторант и се наложи да го затворя, той просто спира да процъфтява, временно. :D

Сря Мар 25, 2020 5:56 pm
Профил

не, казвам, че ако имаш процъфтяващ ресторант, то той ще продължи да си процъфтява и без поредния кредит. но ако фалира без поредния кредит - това означава че не е чак толкова процъфтяващ колкото си мислиш

Сря Мар 25, 2020 5:57 pm
Профил

Тц, казва, че колкото по бързо се развива икономиката (което се предполага да е нещо хубаво), толкова по бързо се отива към неизбежна криза (което се предполага да е нещо лошо) - според фазите на луната се натъртва на хубавото или лошото - но на нас ни е ясно, че всъщност е едно и също :D

Т.е. за да се избегнат кризите най добре да се спре икономиката да се развива, което пък само по себе си е криза. Т.е. говорят се глупости на търкалета ...

Сря Мар 25, 2020 6:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702 ... 1197  Следваща