Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
Ето какво казва човекът със стадата и най-добрите научни съвети... да ви звучи като обикновен грип?

Вто Мар 24, 2020 11:36 am
Профил
Аватар

имаше интервю с българка в Италия... накратко каза - лекарите незнаят как да реагират - карантирай се и чакай да мине...

Вто Мар 24, 2020 11:38 am
Профил ICQ

Различното в италия са 2 неща - прекалено закъсняла реакция, вируса вече в заразил много хора. И другото че там млади и стари масово големи семейства живеят заедно. Младите през деня ходят на работа по големите градове и се заразяват. Вечер се прибират на село при старите и предават. Така застаряващото население много бързо е било заразено за кратко време. Сега избива като пик в смъртността.

Последна промяна nik на Вто Мар 24, 2020 11:43 am, променена общо 1 път

Вто Мар 24, 2020 11:39 am
Профил

У нас - починали 3, в Русия 1. Как става тая работа?

Вто Мар 24, 2020 11:41 am
Профил

Казва му се статистическа грешка - при недостатъчно данни грешката е голяма
Същите коментари имаше и преди да се появи първия случай - в италия умират в бг няма нито един, сигурно ще има нещо.... Не, няма нищо. Просто е въпрос на време.

Вто Мар 24, 2020 11:45 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
Ице, аз не виждам нищо лошо в такава КОМЕРСИАЛНА кореспонденция. Няма какво да търся някакви задни мисли и т.н.

Не съм казвал че съм против такъв тип комуникация. Споменах единствено, че не трябва да си правим илюзия за тяхната загриженост. Поне не и в нещо различно от контекста "има клиент, има пари".
А мислите са ясни и го споменах по-нагоре, а именно: "има клиент, има пари". Ако няма клиенти, ще има дудуци.

Както и да е. Предлагам да приключим с тоя офтопик.
Всеки е свободен да възприема заобикалящият го свят както му харесва.

Вто Мар 24, 2020 11:48 am
Профил
Аватар

Малко конкретика около тестовете...

За мен най-интересни са тия с антитела. Въобще не знаех, че ги има... ако мисирката не си съчинява де.

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/2 ... _sa_i_kak/

Вто Мар 24, 2020 12:09 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

ToHu написа:
Тутив ... ясно е че в момента агитацията е по оста Пекин-Москва и зомбиране на хората с опасността от корона вируса, ама не ти ли се струва че скоро спонсорите ще останат без пари, 80 рубли за долар и почти 400% спад в прихода от петрол ... изобщо се чудя какво правиш с тия рубли...

ToHu, моят съвет е да си обърнеш доларите точно в рубли. Знаеш, навремето доларът стуваше точно 60 копейки. А иначе, за руснаците цена от 25$ за барел си е изгодна и на тая цена съвсем официално няма да затегнат коланите в безбройните си социални ангажименти към населението си за период от 7 години, които даже ще закрепят в измененията на конституцията си, за което ще гласуват всенародно след няколко месеца, като всеобщо безплатно здравеопазване и образование, три пъти годишно индексации на пенсии и заплати, огромни суми за майчински, дотации на всякакви учебни, научни, културни и прочие начинания, вкл. на супер хай-тек учебни, научни и производствени центрове... И още много, безброй много подобни неща.... Та с две думи, руснаците си правят социалистическо государство за втори път, но вече не с революция, а чрез промени в конституцията в едно всенародно гласуване. Нещо като нещата в КНР.

От друга страна обаче за хамериканците например, с многобройните си вътрешни проблеми, и като капак за тях ниската цена от 25 долара за барел нефт нещата са пагубни, щото вече ще загубят не само доходонсност , но и пазари. А е известно, че хамериканците бяха вторият най-голям производител на нефт в света след Саудитска Аарабия, обаче имат от 6 до 12 пъти по-високи разходи по добива на нефт от тоя на руснаците, така че заедно с факторите от световната пандемия от коронавируса, и последвалото намаление на потреблението на петрол от свития до минимум пътнико и товаропоток, ще им се наложи да духат супата в една рецесийка, от която не ги виждам как въобще ще успеят да излязат и кога. :D На всичкото отгоре цикличността на рецесийните трендове съсем не са в тяхна полза. Какво ще стане с Боинг, например? Фалиралата държава ще изкупи фалирала фирма? Едва ли.

Вто Мар 24, 2020 12:15 pm
Профил
Аватар

tutiv написа:
..... Знаеш, навремето доларът стуваше точно 60 копейки. .....

Пък в БГ: 90ст!!! :D
Опаа, ама рублата беше по-евтина от лева #-o Бамаамуй икономика!

Вто Мар 24, 2020 12:20 pm
Профил

Кога доларът е струвал 60 копейки? :D

Вто Мар 24, 2020 12:21 pm
Профил

Още малко офтопик...
Тоя моя познат с малките хора и големите неща в момента си е в бг. Дойде си уж за малко, но се замота нещо с документи и междувременно решихме да стегнем една заличка по айкидо за децата. Както и да е, въпросът е че си говорехме че той не може да остане дълго, понеже тук няма работа и доходи. Няма да остане гладен естествено, но се ослушвам от познати да му намеря някаква работа. Владее перфектен китайски, като казвам перфектен имам предвид че тук е следвал английска филология и записва като втори език китайски. Но печели там някакво обучение уж първо за 2 години, но в крайна сметка остава там и там завършва, там се жени и така...
Ако някой се сеща за някаква временна работа за човек с китайски да свирка ;-)

Вто Мар 24, 2020 12:26 pm
Профил

Тутив, айде такива коментари в темата за Русия, тя никога не е била икономически фактор, НИКОГА, дори регионален такъв не е била, макар целият СИВ да беше вързан към рублата, и другаде съм писал, аз съм русофил, харесвам и Русия и Руснаците но едно е да харесваш друго са фактите. Фактите са съвсем очевидни.
За Италия, по-горе дадох линк, дали заради смесването, дали поради друга причина но очевидно и смъртността от стандартните грипни епидемии там е по-висока сравнено с тази в ЕС. В началото не са хоспитализирани само хора със сериозни респираторни проблеми, бабане може да каже колко сериозно е било при него, очевидно е минал без болница, а подозирам не малко като него са били хоспитализирани което много бързо запълва леглата. В Италия се наблюдава спад, въпреки че днес само до момента са достигнали вчерашната бройка, та последните два дни може да се дължи на уикенда а не на реално намаляване.
А онова за онзи лигльо дето имал 9000 $ сметка, това са журналистически глупости, защо не покажат сметката да видим за какво са тия 9000$, приказки за деца. Може да е била сметката 9000$ ама не е било просто мерене на температура а и да не се окаже че е изпозлвал VIP услуги.

Вто Мар 24, 2020 12:28 pm
Профил

С тоя лигльо както го наричаш повече ми прилича на хамериканска мафия в действие - понеже накараха болниците да правят безплатни тестове сега лъжат хората с какво ли не за да не направят теста и да могат да им изпратят сметката. Това там си е масова практика от години. Как да издоиш пациент за 60 секунди. Ако е така скоро ще се чуят и други такива случаи. Всъщност това е втория на който попадам запоследните няколко дена.
Ето го другия
https://youtu.be/yfjbobCgUAw

Последна промяна nik на Вто Мар 24, 2020 12:48 pm, променена общо 1 път

Вто Мар 24, 2020 12:43 pm
Профил
Аватар

@Цецо - според мен PCR (real time PCR) e най-добре, но като виждаш пишат и приказват за срокове от 4 часа до 24 часа.
Според мен това е така, защото трябва да съберат определен брой тестове за да заредят машината, т.е. не пускат всеки отделен тест и то веднага. После са 4 часа или по-малко - Roche нали пускаха някакъв ъпдейт? И дали са само Roche или има и други?

Въпроса е колко такива машини има по държавни и частни лаборатории, и колко е реалната цена на теста (подготовка, време на лаборанта, реактиви и т.н.). Като материалите в момента сигурно се доставят бавно и вече са скъпи.

Евтините тестове - ако няма чаршаф какво точно са, как работят и колко струват... няма смисъл да ги обсъждаме изобщо.

Вто Мар 24, 2020 12:46 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
@Цецо - според мен PCR (real time PCR) e най-добре, но като виждаш пишат и приказват за срокове от 4 часа до 24 часа.
Според мен това е така, защото трябва да съберат определен брой тестове за да заредят машината, т.е. не пускат всеки отделен тест и то веднага. После са 4 часа или по-малко - Roche нали пускаха някакъв ъпдейт? И дали са само Roche или има и други?

Въпроса е колко такива машини има по държавни и частни лаборатории, и колко е реалната цена на теста (подготовка, време на лаборанта, реактиви и т.н.). Като материалите в момента сигурно се доставят бавно и вече са скъпи.

Евтините тестове - ако няма чаршаф какво точно са, как работят и колко струват... няма смисъл да ги обсъждаме изобщо.

Груби, PCR е вероятно най-точния. Той е да ловиш болни.

Ама на мен ми е по-интересно какво правим после... Аз не мисля, че можем повече от месец да издържим в тая блокада. Рано или късно ще трябва да го признаем за победител. Затова ме интересува тоя с антителата до колко работи... ако го има въобще, а не е някаква измислица на мисирката.

Иначе и в евтините има смисъл. Ако ще тестваш масово - и да объркаш 20% ... Реално ако има нещо дето струва долар, два, три и дава 20% грешка - да го пускат на всички и да видим... Но предполагам не искат, защото път тогава каква паника ще настане... не е истина :)

Последна промяна Цецо на Вто Мар 24, 2020 1:09 pm, променена общо 1 път

Вто Мар 24, 2020 1:04 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 403  Следваща