Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Китай не разчита на нищо. Китай в момента са в ступор, щото а шавнат, а им влезна пак.

Пон Мар 23, 2020 2:35 pm
Профил ICQ

Няма логика разумен човек да спре да живее заради още една опасност в живота му, ако събереш всички рискове които дебнат един човек, дори 10% да е смъртността, това като цяло не повишава общият риск да се споминеш.
Аз друго не разбирам, какво им става на нашите политици, няма никаква логика в действията им. Остави всичко да си работи, открадни парите, намали електората на БСП ... държат се странно, не мога да разбера какво всъщност ги уплаши. Да видим сега като получат 10% от това което са били предвиждали като данъчни постъпления как ще реагират. Говорят за 2 -3 млрд в резерв, предната година в хазната са влезли 23 млрд, грубо по 2 млрд на месец, като част от тях са авансов данък да видим ако вземат че им изчезнат 2 млрд от бюджета какво ще стане. Много вероятно е да не се внесе и ДДС, едно заради намалелите продажби, второ заради това че много фирми ще си го спестят, а се получава и задлъжднялост вече. Акцизите ще влязат, част от ДДС-то и сигурно до там, Март и Април ще ударят здраво бюджета. Осигуровките също ще намалеят заради съкращенията, и в същото време ще им се наложи да плащат обезщетения на безработните. Това правителство ясно че медицински експерти няма и ги хваща от гората, явно и финансовите им са гола вода, не че съм се съмнява, ама това са прости сметки ...

Пон Мар 23, 2020 2:43 pm
Профил

Не ги мисли китайците, те ще се оправят. Да най-вероятно ще плъзне и в някоя друга провинция, но веднъж се справиха и ако те не се справят пак, не знам кой друг ще го направи.

Аз много повече се притесняват за тия със стадата... снощи гледах и Борис, гледам и другите. Няма и помен от намерение да се борят. Седят и пазят леглата топли. Това няма да свърши добре.

Пон Мар 23, 2020 2:45 pm
Профил

ToHu написа:
Няма логика разумен човек да спре да живее заради още една опасност в живота му

И аз това казвам. Но ще спрат, защото си мислят че не могат да спрат. А може....

Пон Мар 23, 2020 2:46 pm
Профил

миро, не може да бъде спряно, единствено в държава където полицията бие и убива без причина успяха да го спрат
всички други държави наредиха "социално дистанциране" и всички държави се оплакват че хората не го спазват
някакъв високопоставен в ню юрк, не разбрах на града или на щата казва - безотговорно поведение на младите, не изпълняват
германия, италия, франция, гърция, испания, българия, и за много други държави чух същото - и млади и стари не зачитат никакво дистанциране, ограничат събирането на гора на едно място, те отидат на друго да се събират
в италия бяха разрешили разходки по парковете ако не се събират на групи - после затвориха парковете защото хората не изпълняват
белия разглезен човек не е способен да се справи с карантината

Пон Мар 23, 2020 2:58 pm
Профил

nik написа:
миро, не може да бъде спряно, единствено в държава където полицията бие и убива без причина успяха да го спрат

Абе че това е фактор - фактор си е. Ама не е основният. То и в Иран ходжите първо твърдяха, че Алах ще ги пази, демек това че имаш твърда власт не е гаранция. На ходжите все пак им дойде акъла, че трябва да се вържат камилите. Докато на запад, може би италианците им идва само. Трудно, но им идва...

И на другите ще им дойде, ама защо трябваше да се вкарват в тоя филмо доброволно - не знам...

Пон Мар 23, 2020 3:09 pm
Профил

защото такива катаклизми идват относително рядко
много хора още не могат да го асимилират, все още виждам нови видеа из фейсбук как седнал на дивана запенен от нерви и плюе боко тиквата защо лъжел хората че има вирус само и само да докопа парите от европа
а много държави се оказаха абсолютно неподготвени - дори развитите държави са в шах, а в БГ просто не виждам как ще излязат от кризата като държавата отдавна кара ден за ден

edit: https://it.dir.bg/web/onlayn-kalkulator ... ate-nuzhda
до къде я докарахме... да не можем да си направим сметката за една тоалетна хартия без калкулатор... и ти очакваш от тия хора да асимилират и реагират адекватно....

Пон Мар 23, 2020 3:22 pm
Профил
Аватар

Това , което ми е много интересно е какъв е процента заболели в Италия спрямо цялото население. Щото явно ако някой ще изгражда групов имунитет ще са те.

Пон Мар 23, 2020 3:32 pm
Профил ICQ

цяла европа ще го изгради, волно или неволно, също и много други държави

Пон Мар 23, 2020 3:34 pm
Профил
Аватар

Въпроса е колко време отнема да се разпространи, има ли хора дето така или иначе не прихващат... Защото според мен има.

Умрелите - ясно. Въпроса е, че всеки ден под карантина ебава майката на икономиките.

Пон Мар 23, 2020 3:39 pm
Профил ICQ
Аватар

И ако сега (евентуално заради лятото) вземем, че се стабилизираме, следващата зима к'во ши прайми? :-({|=
Вярно, че до тогава може и ваксини да има, ама като ги знам антигрипните...
Да се пазят дъртите, а младите да ходят на работа!
Edit: Пак казвам, че моите дърти като си знаят болното здраве - всяка зима са в доброволна карантина. А на който му се мре: никой не може да му попречи да се обеси на тавана!
Пак да припомня: искаше им се криза и намериха повод...

Последна промяна bongo_x2 на Пон Мар 23, 2020 4:08 pm, променена общо 1 път

Пон Мар 23, 2020 3:46 pm
Профил

Няма, това лято всеки трупа зимнина, и от Октомври до другия Юни всеки в дупката си като мечките.

Пон Мар 23, 2020 4:06 pm
Профил
Аватар

https://e-vent.mit.edu/

Пон Мар 23, 2020 4:47 pm
Профил ICQ

миро, какво казваше? да го спираме ли?
https://dnes.dir.bg/svyat/buntovnitsi-s ... nite-merki

Пон Мар 23, 2020 5:27 pm
Профил

nik написа:
миро, какво казваше? да го спираме ли?

Ти иди кажи на хората, че трябва да го минат пък после очаквай да те вземат насериозно...

Аз като гледам цифрите си мисля какъв би бил най-добрия сценарий и съответно най-лошия. При най-добрия естествено всичко може да утихне да месец и да сме забравили. Въпросът е, че много хора ще почнат да реват че видите ли много шум за нищо. Даже някои от познатите ми продължават да си го мислят. Но аз предпочитам това да ни е проблема ;-)

Пон Мар 23, 2020 7:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 403  Следваща