Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
Рано е още за равносметка. Дългия инкубационен период дава голямо закъснение в резултатите. Италия може да е най засегната но още не са стигнали пика. Т.е. и по зле ще става. Дори сега всички да ги заключат с белезници за парното пак тренда ще е нагоре поне още седмица. Ако не и повече.

Добре че си се оправил без приблеми.

Нед Мар 22, 2020 2:16 pm
Профил

nik написа:
Добре че е вируса. Сега няколко месеца на пияндурниците няма да им се налага да измислят нови оправдания

Пияндетата може и да се оправдават, но и това, че алкохолът, в малки количества, е полезен за организма, е доказан факт.

Както винаги, така и в случая е вярно това, че дозата прави лекарството.

Нед Мар 22, 2020 2:21 pm
Профил
Аватар

nik написа:
Рано е още за равносметка. Дългия инкубационен период дава голямо закъснение в резултатите. Италия може да е най засегната но още не са стигнали пика. Т.е. и по зле ще става.

Е колко по-зле ще стане според теб? Дори да допуснем че тренда е удвояване всеки ден (което е твърде далеч от реалните данни), то след седмица ще има 128 пъти повече случаи, т.е. от 0.008% ще станат 1.024%. И от тия 1% ще загинат 4%. Демек в пика това ще е 0.0004% от населението. Всеки би се зачудил, струва ли си за тая бройка да се съсипе световната икономика освен ако няма друг замисъл?

Нед Мар 22, 2020 2:35 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Cekins написа:
Моя шеф се хвърли и той да прави вентилатор, та сега ни е впрегнал отбора за бързо реагиране.

Как така се прави вентилатор от днес за утре от тим, дето не е правил медицински уреди преди? Ако пък не е от днес за утре каква точно е целта на начинанието тогава? Нещо много странни ми се струват тия напъни сега всеки да прави вентилатори. За маски разбирам, ама вентилатори :? .

Някой прави НЕЩО!
Не се е скрил като мишка, а прави НЕЩО!
И мен не ме кефи ама на вас ви се чудя. Защо са всички тия негативни коментари, щом като човека прави НЕЩО!
А Димитре?!? :D

Нед Мар 22, 2020 2:38 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Пък Радев наложи "вето" на безумието на дупедатите - сефте да ми хареса този човек!

Иначе ми се смяхте за греяната ракийка, ама това е вековно средство. Сега вече имате и нАучни доказателства! И със салатка от пресен чесън!
ПС: в зелената салата и др. гюрлюк има най-много антивирусни витамини. Само дето забраниха ходенето до вилата, гейовете ньедни!
Аз съм на село де, само че ако отида до градо - не мога да се върна. Така ще си замине неизползван повечето гюрлюк...

Ако имаш документ ( нотариален акт примерно) за вилата ще те пуснат.

Нед Мар 22, 2020 2:40 pm
Профил
Аватар

Абе наще имат две жилища - едното в града, другото в едно село на 25 км. Прибраха се днеска - притесняват се че там ни магазини има като хората ни адекватна медицинска помощ. То не че тука е кой знае какво де - днеска получих информация, че в болницата имали само два вентилатора.

Нед Мар 22, 2020 2:51 pm
Профил ICQ

Бабане, Прогнозата е да се заразят 70% от хората не 1
Никой няма да го подмине. Та от тези 70 сматай 1% смъртни случаи.
За това говорят за така нужния групов имунитет. Тогава вируса затихва когато няма нови примници.
За по малко от седмица потвърдените станаха от 200 на 300к което ми говори че заразените вече са десетки милиони но още не го знаят. Милиарда ще е до няколко седмици. Тогава ще започне пика.

Нед Мар 22, 2020 2:54 pm
Профил
Аватар

Ник - засега статистиката е между 50% и 80% въобще и не разбират че са го карали. Малък процент от тях ги хващат щото са доказано контактни. Останалите ще влязат в статистиката след 2 години вероятно... като се тегли чертата.

Нед Мар 22, 2020 3:03 pm
Профил ICQ

Лошото е, че хора с по-лабилна психика, започват да сгъват. Вече имам лични наблюдения по въпроса.

Нед Мар 22, 2020 3:05 pm
Профил

Да, така е, за това казах че вече са десетки милиони
А това че не влизат в статистиката не пречи да разнасят заразата. Което ще рече че няма да затихне по рано преди да е стигнал 70%

Те лабилните си сгъват и без вируси. Да се оправят.

Нед Мар 22, 2020 3:09 pm
Профил
Аватар

Ако се съди по италианците - мисля че вече е късно за мерки. Какво да правя като не знам че съм болен/преносител ? Да не ходя на работа и да си седя в къщи. Боцко няма да ми нахрани децата.

Нед Мар 22, 2020 3:12 pm
Профил ICQ

ник няма спор,че заразените са повече, въпросът е колко са смъртните случаи. Ако приемем че заразените не ги откриват то смъртните случаи са там, дори да не знаят че са от вируса то те са там, може да се направи съпоставка с предходна година, и цялата разлика да се препише на вируса. Та дори и в тоя случай, ако приемш порядък повече заразени и увеличената смъртност процента отива далеч под този 1% за който се говори. Прецента може да е висок само ако регистрираните случаи са всички налично, очевидно това не е така. В един момент ще се окаже че смъртността е същата като при грипа. Единствената разлика ще е,че няма ваксинирни и няма имунитет, което не е малка разлика.
дли ще се разболеят 70% е много рано да се каже, ако е така гия мерки са безмислени,ясна ми емидеята с това да се "разсрочат" във времето за да не се надвишав капацитет на здравните системи, но при този инкубационен период и продължителност на заболявнето това е идиотия, ще трябва да сме в карантина за 5-6 месеца и тогав смъртността да речем от 3% ще спадне на 1% ако приемем че действително е такава, или от 5 млрд няма да загинат 150 а само 50 млн...да обаче ако отчетеш факта з аизкривената статистика и с еокаже че смъртността е с порядък по ниска вече став малко по различно 15 срещу 5 млн ...не че не бих прежалил и ония 100, но я0 мл гарантирно не оправдават това което ще последва , а това са доста черни сметки. 13-ти век населението е било около 350 млн, чумната епидемия е затрила 200 млн, т.е. 2/3 и светът е оцелял, дори не малко учени отдават смятат че именно чумната епидемия е дала тласък на ренесанса, та всяко зло за добро.

Нед Мар 22, 2020 3:12 pm
Профил

Мерките могат само да понамалят онези 70%. Но колко да ги намалят? И наполовина да стане, пак резултатът е ужасяващ.

Нед Мар 22, 2020 3:14 pm
Профил
Аватар

Тони - по тази логика трябва да си отидат 3-4 млрд. Та като се замисля не знам дали не е по добре да почнем портативни крематориуми да правим вместо вентилатори. А и в това по можем да се справим - с големите железа сме по на ти отколкото с дребните машинки.

Нед Мар 22, 2020 3:18 pm
Профил ICQ

Основната грешка която виждам масово дори от имащи се за експерти е че сравняват това което е сега като заразени и смъртност без да вземат под внимание закъснението от 2 седмици. А при експонента разликите стават драстични дори за дни. Другата фрапантна грешка е като сравняват смъртност при епидемия която е приключила с друга която едва започва. Или мислим в перспектива или изобщо няма смисъл да се напъваме.

Нед Мар 22, 2020 3:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 403  Следваща