Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
абе какъв е тоя голям специалист вирусолог и какво ли още не? Пламен Пасков ?
https://www.facebook.com/watch/?v=203152147679812

Сря Мар 18, 2020 12:02 am
Профил
Аватар

В БГ все още заразените са около 80 и освен първата двойка други умрели няма (дай, Боже!).
Но взимането на мерки е почти драконовско, поне на хартия.
Обаче: тази вечер, докато си вземах "ваксината" пред близкия магазин ми направи вчипетление абсолютната дисциплина дори от страна на най-мангалските цингета: "опашката" е пръсната навън, влиза се поединично, никой не пазари шизофренично, а когато докрета едно бабе всички бяха любезно-вежливи и веднага му освободиха място в магазина. Бамаамуй, това в БГ ли се случва?!

Сря Мар 18, 2020 12:09 am
Профил

Абе аз друго не мога да разбера, какво е това влизане по единично, дори нашето квартални фантастико може да поеме едни 10 човека които няма да са на по-малко от 3 м един от друг, от какъв зор по единично .. тук има неразбиране на инструкциите. Казва се не се позволява струпване на хора, то естествено тук всеки може да го тълкува както иска, ама ако изключим опашките на касите, то в нашето фантастико никога е нямало струпване, освен по празници .. та чудно ми е малко.

Сря Мар 18, 2020 12:24 am
Профил

И докато се вайкаме богатите стават още по богати :D

Amazon hiring 100,000 warehouse workers amid coronavirus boom

Сря Мар 18, 2020 12:37 am
Профил

Е така е, в момента и ние пазаруваме основно онлайн, ок скоро пазаруват аз съм в БГ, в магазина до офиса няма жив човек и има всичко.

Сря Мар 18, 2020 12:42 am
Профил

Е тука в една верига няма такова влизане по един. Ама гледам, че една жена зад мен стоеше с количката на касата на около 2метра зад мен.
Иначе, аз ваксина не пия. На диета от хмелов чай съм.

Сря Мар 18, 2020 12:49 am
Профил

сега си мисля дали смъртността няма да падне под 3%
както се оказа тая гадина често се промъква с леки симптоми, и много хора май остават извън статистиките но дефакто са заразени и оздравели

Сря Мар 18, 2020 2:15 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Колко процента е смъртността ще стане ясно след година-две след епидемията като се съберат и анализират данните....
дотогава трябва да се държим настрана от това да попаднем в статистиката.

мдамм
що не си наравим по един брояч на всеки участник във форума -да отброява 14+1 дена, и всеки ден да си го ресетваме.
така ще можем да допринесем на наУката, постфактум като ни анализират правописа и мисловните процеси ако на някой му се превърти брояча :?:

Сря Мар 18, 2020 2:27 am
Профил

nik написа:
абе какъв е тоя голям специалист вирусолог и какво ли още не? Пламен Пасков ?
https://www.facebook.com/watch/?v=203152147679812

Гледай това негово клипче
https://www.youtube.com/watch?v=FhuLxTgEv5Y
Много добре говори и като че ли ги разбира нещата. Все пак е ветеринарен лекар и е учил тия неща, може и да са стари учебниците но няма голама разлика с настоящите вируси, е ако изключим излюпените в лаборатория. И ако е истина тва дет го говори излиза че всичко е едина голяма лайняна работа. Баси ако е истина не знам какво ни чака, дори и да изкараме 2-3 месеца със запасите от фризерите, ко прайм после, вчера заредих малко месо от фантастико и месара ми каза взимай щото ще го вдигнат драстично, с него се знаем и не виждам смисъл да ме лъже.

Сря Мар 18, 2020 4:47 am
Профил
Аватар

В дългосрочен план ще се вдигне естествено. Не само месото... всичко. Тая икономическа криза се лекува само с печатане на пари... Но няма как да се запасиш.

Сря Мар 18, 2020 8:23 am
Профил ICQ

Ами за вдигане ще се вдигне, то и без корона ще се вдигне, не е голямо прозрение. Криза се очакваше, още преди даже да се чуе за короната но се предполагаше че има още малко време, епидемията ускорява нещата. Иначе за смъртността и на мен ми се струва, че в дългосрочен план процентът ще падне, но причината може да е в грешните данни. Ако погледнеш данните за свинския грип ясно се вижда че данни няма, СЗО казва че са 18000 смъртни случаи, а иначе се говори за между 150-570 хил....никой не знае, всичко са предположения, с тая ще е същото.

Сря Мар 18, 2020 9:09 am
Профил
Аватар

Смъртността ще се движи между 0.1 и 10% според зависи кой я мери... А и на никой няма да му пука особенно. Тоя вирус основно ще бъде запомнен не със смъртността си, а с икономическата катастрофа, която е донесъл.

Балон, че имаше - имаше. Ама беше в определени сектори. А сега има тотален крах на икономиката. Днес чета - VAG затварят всичките си заводи във Европа, франсетата и те, Испания и Италия вече го направиха. Само това е достатъчно да разклати световната икономическа индустрия, защото покрай тях виреят милиони други бизнеси, фирми и хора. Туризма и развлеченията е тотален фалит, транспорта на хора също. А това са отрасли, които не бяха кой знае колко балонизирани...

Към днешна дата, ако не си в бизнеса с лекарства, храна или телекомуникационни услуги... можеш спокойно да взимаш лопатата и да почваш да копаеш.

Интересно ми е да видя, дали англичаните ще устискат на "презкурин" и дали тактиката им ще се окаже успешна. Макар, че то какво като се съвземат по-бързо, ако наоколо е зверска рецесия...

Сря Мар 18, 2020 9:21 am
Профил ICQ

ингилизите са друга порода. При тях едно предупреждение по принцип действа по-силно от военно положение у нас. Единственото, което може да ги прецака са многото имигранти, които нямат същото възпитание...

Иначе сравнението е интересно. У нас разни Гешевци се вживяват, докато там гледам как политиците се извиняват за неудобството ;-)

Сря Мар 18, 2020 10:49 am
Профил

Ами до това води страхът от неизвестното, никой не може да ме убеди, че евентуално спасените животи струват последиците от взетите мерки. Ако тези мерки продължат тепърва ще става лошо, това в момента е нищо. 2-3 седмици ще се преживят дори и в сектори като нашият, но след това ще стане страшно. Туризма и развлеченията може би ще се възстановят най-бързо тъй като са сравнително леки бизнеси, производствата обаче не е явно. Ако ти фалират подизпълнителите колкото и да искаш не можеш да произвеждаш, големите може да имат пари, но са зависими от хиляди малки които ако изчезнат всичко спира. Дори да не фалират, достатъчно е да освободят хората, след това ще е много трудно да се започне дори и част от хората да се върнат.

Сря Мар 18, 2020 10:54 am
Профил
Аватар

Поне пазара на труда ще се нормализира.

Сря Мар 18, 2020 11:08 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 403  Следваща