Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Недейте забравя, че тук тече предизборна кампания и едно поне 95% от медиите са против Тръмп и има яка пропаганда да го представят във възможно най-лошата светлина. Пълно е с невероятни глупости.

Пон Мар 16, 2020 2:14 pm
Профил

добре де, нека не е било грешка, все тая, айде пак специално за теб - имах в предвид че когато си първи, и за пръв път виждаш нещо непознато, нямаш време да проучваш - грешките са неизбежни, но когато вече се е случвало другаде е престъпление да кажеш "аз знам повече от всички за вирусите, не се притеснявайте това е обикновен грип, имам предчувствието че ще мине като по чудо" и да не се поучиш от чуждия опит (освен ако конспирациите че е американски военен проект за умишлено заразяване на китай не се окажат верни и той да е знаел нещо предварително)

винаги съм се ръководел от тоя принцип - учи се от чуждите грешки, не е нужно сам да допуснеш дадена грешка и чак тогава да си вземеш поука, най лесно се взема поука на чужд гръб

Пон Мар 16, 2020 2:23 pm
Профил

тук съм съгласен, но дали не е било точно учене ... от една страна е разпространението на епидемията, от друга страна е резултата от предприетите мерки. До колко да оставиш епидемията не е по-добрият вариант чисто практически ? Политически е ясно че не е никак добре, особено предизборно, в крайна сметка точно рисковата група са една солидна част от избирателите му.

Пон Мар 16, 2020 2:28 pm
Профил
Аватар

училищата взеха да затварят, също и тук.
явно ще си стоим вкъщи поне седмица или повече, докато не видят пик или начин за измъкване от положението

Пон Мар 16, 2020 2:35 pm
Профил

това за съжаление ще удължи мъките, варианта е да се чака момент с нула заразени и болни, но това може да отнеме месеци, ако вдигнат карантината преди това може би до месец два ще започне нова вълна.... това че не се развива имунитет също е лошо, доколкото и подхода на UK ще се окаже не много ефективен. Неприятно е но според мен трябва да се готвим за едно много тежко лято, ние вече психически а и не само се подготвяме следващите 6 месеца да няма никакъв бизнес или той да е минимален.

Пон Мар 16, 2020 2:39 pm
Профил
Аватар

Не знам за вас, ама по моето мнение, ако може такова социално дистанциране да се запази постоянно, доста ще ми хареса. Никога не съм обичал тълпи (тълпа = повече от 5-6 човека на едно място)

Пон Мар 16, 2020 2:46 pm
Профил

Ами това е индивидуален въпрос, и аз не обичам тълпи но много хора се чувстват добре само когато са в тълпата.

Пон Мар 16, 2020 3:05 pm
Профил
Аватар

Яка спекула се върти. Пътьом минах да купя няколко литра IPA, да има с какво да се бачка. От номинална цена 4 - 7 лв./л. сега е станал 15 кинта.
Джендъраси! :evil:

Пон Мар 16, 2020 3:32 pm
Профил

Цецо написа:
Англичаните май верно са тръгнали на "колкото - толкова"... Джонсън е перде, може и верно да е решил да жертва старците срещу запазването на хода на икономиката (до колкото е възможно). Нямат публична карантина за момента, вчера даваха някакви мачове от аматьорското им първенство, народа без маски на стадиона крещи и жули бира, хич му не дреме... Потенциала е да гръмне по-яко и от Италия, въпроса вече е дали е осъзната тая политика на презкурие...

вече е официално публикувано - спират да тестват и да броят, концентрират се само на спешните случаи
дори пишат да не се обаждаш на доктора ако имаш симптомите освен ако не се влошаваш
https://www.gov.uk/government/news/coronavirus-testing

Пон Мар 16, 2020 4:40 pm
Профил
Аватар

всички на село, има още време за разсад. Бонго ще помага.
Следващите 1-2 години само селски работи, селф-центрик бизнес

Пон Мар 16, 2020 4:44 pm
Профил

демек да се обадиш малко преди да си се вмирисал, да не се развъдят червеи и мухи, но това е подхода, не можеш да изолираш цяла една държава, т.е. можеш ама на каква цена, и какво ще постигнеш ? Това тепърва ще го разберем.

Пон Мар 16, 2020 4:55 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Grubi
За сеене/разсад има време! Тази година по нашенско направо нямаше зима, за сметка на това сега си го връща. Кайсиите вече заминаха (и някои сливи), крушите са под въпрос, дано някоя ябълка остане, ама за другата неделя пак сняг го дават...
Аз бързам с ранната реколта само защото есента ми се насъбира мнооого и храня кокошките на комшийката, ама дори те се вяждат.

Иначе: да ви е честита световната, ъъъ, криза! Мерки за спасяване на бизнеса (к'вото там разбират под това) вече се взимат апокалиптично.

А вирусът - ще дойде и ще замине...

Пон Мар 16, 2020 5:05 pm
Профил
Аватар

Тони, а ти що реши, че не се развива имунитет? Има ли го някъде черно на бяло написано, т.е. не информация от анонимни китайски учени, минало през 3-4 "дезинформационни" агенции?

Аз пък четох, че това са спекулации и досега няма ясно доказан случай на вторична инфекция от COVID-19. Предполагат, че времето за изчистване на РНК-то на вируса е доста продължително и при някой хора дори след 20 дни, все още се откриват наченки и светват на теста. Но нямат данни някой от тях да се е върнал към клиничната картина на заразата.

Така или иначе, това ще се знае със сигурност, чак когато индентифицират антитела, но самия факт, че вътре в Ухан затихва, значи, че повечето хора явно развиват имунитет, поне временен.

Пон Мар 16, 2020 5:06 pm
Профил ICQ

Ами има го, до колко е вярно не знам, казвам че има такава информация, не мога да намеря линка сега, ще го потърся по-късно, от китайски източник е за повторно разболял се пациент.

Пон Мар 16, 2020 5:14 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ами има го, до колко е вярно не знам, казвам че има такава информация, не мога да намеря линка сега, ще го потърся по-късно, от китайски източник е за повторно разболял се пациент.

Е то и при грипа е подобно, може да повториш. Но масово се изгражда временен имунитет.

Пон Мар 16, 2020 5:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 403  Следваща