|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:41 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Докато така се правят избори ..... ще е все така :-)
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Докато така се правят избори ..... ще е все така :-)
"България това си ти" - ще падна  .
|
| Пет Юни 02, 2006 4:43 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Така се правят и изборите в Америка. Ако не си го виждал, изчакай да видиш на следващите.
Е вместо кебапчета, раздават бургери и кола.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 02, 2006 4:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ша ти викам вече - "Цецо вечната опозиция". Това го пуснах, защото се смях много на снимката, а не точно с политически мотиви. А в Америка може и по същия начин да е, ама като ситуацията е малко по-друга и на хората някак си не им пука. Пък и едва ли и тук от най-големите мангали зависи кой и къде ще бъде избран. Не заради друго - ами такива индивиди тук или нямат право да гласуват щото са нелегални или нямат паспорти, или пък въобще не им пука за гласуването  .
|
| Пет Юни 02, 2006 4:53 pm |
|
 |
|
Цецо
|
А то да не мислиш че на нашите им пука за гласуването. На тях им пука за кебачетата.
Но приемам забележката. Снимката е готина - мила родна картинка. Да се смееш ли, да плачеш ли. Аз лично се смея.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 02, 2006 4:56 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Е*ах им ........ансска. Нямам думи - и това си е реалност - цигани и турци
като хлебарки се множат и ще ми определят бъдещето.............
Като махленските кучета ги третират и с тях гласове печелят........
Затова си мечтая за един депутат в затвора, с тея млади, симпатични момчета....
За няколко месеца само.......Ех, мечтииииииииииии
|
| Пет Юни 02, 2006 5:58 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
 страхотна идея ! ::D:D
|
| Пет Юни 02, 2006 6:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами за депутатите .. може, аз по скоро за RAID ....... нататък всички знаят.
|
| Пет Юни 02, 2006 7:48 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@Цецо: Да ти кажа честно, аз досега не съм видял покрай изборите някой нещо да раздава или да прави митинги по градове и села. Познавам доста хора, които гласуват според дълбоките си вътрешни убеждения, така че бургери и кола няма да им повлияят.
Защо мислиш, че Буш е президент в момента? Защото има много хора, за които е по-важен фактът, че той е срещу аборта - а външната политика на USA тях не ги грее, защото не ги засяга  .
|
| Пет Юни 02, 2006 11:53 pm |
|
 |
|
HCL
|
Владо не може вьншната политика на страната ти да не те засяга.
Може би не го забелязват, ако е така това е показател за ниско ниво на политическа култура, нещо което не би трябвало да е присьщо на "средния гражданин" в една икономически развита страна.
А партии, които организират подобни мероприятия, като това показано на снимката не демонстрират нищо повече от липса на самоуважение и достойнство. Пьрвите качества, които трябва да притежава един народен избранник.
|
| Съб Юни 03, 2006 1:09 am |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@HCL: Виж сега, аз изобщо не искам да защитавам подобни ограничени хора - и аз не съм съгласен с това. Просто констатирах факти. Не знам кое е по-добре - да си имаш убеждения, от които да се ръководиш цял живот, или постоянно да се обръщаш като фурнаджийска лопата. Не забравяй, че тук все още доста хора си мислят много имперски и почти не се интересуват от останалата част на света. За добро или за зло - такава е ситуацията.
И още нещо да кажа - какво да разбираме под "среден гражданин"? Средната класа или средната маса? Че поне в САЩ разликите са доста големи. Има МНОГО прости хора, които са твърде ограничени в разбиранията си и имат право да гласуват. Има и много интелигентни и свясни хора. Но бройката на истинската средна класа е може би с пъти по-малка от бройката на бедните не дотам интелигентни хора - и това хвърля в тъча понятието "среден гражданин". Защото тук нещата са много по-локазилирани и когато човек знае къде да не ходи, въобще не може да усети беднотията и простотията, царящи в голяма част на американското общество - просто нямам работа да се вра там между шамарите...
|
| Съб Юни 03, 2006 5:23 am |
|
 |
|
Цецо
|
Владо, не знам ти къде живееш, предполагам е на север от центъра. Щото митинги правиха и Буш и Гор на миналите избори. И то "яки" митинги с музика, кльопане и фанелки с лика на "богоизбраните". Поне това което видях по телевизията и това което чух от приятели по това време си беше така. Не съм бил тогава там.
Но предполагам, че такъв сорт мероприятия се провеждат там където има такъв сорт хора. Негри, мексиканци - биваха агитирани за Гор, защото демократите по прицип са по-толерантни към емиграцията. Също така хомесексуалисти. Ако ти живееш в половината на север-север-изток, едва ли ще видиш такива изпълнения. Но ако си близо до границата с Мексико или онова местенце дето Катрина го затри, предполагам че ще видиш яко подобни "кампании".
То и в БГ едва ли раздават кебапчета и бира в Драгалевци и Симеоново. Но във Факултето - всеки глас е ценен. Пък и кво му плащаш - 2 кебапчета и бира - за 10тина милиона печелиш 4 години власт.
|
| Съб Юни 03, 2006 9:08 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Би ли посочил източника на снимката
|
| Нед Юни 04, 2006 1:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Десен бутон на мишката върху снимката и после пропъртис. А иначе я видях в един друг форум и просто постнах линка тук  .
|
| Нед Юни 04, 2006 4:07 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|