Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
кои са тия неща над гугъл? съсипването на една все още мърдаща криво ляво ляво икономика? батаците които оставя тепърва ще изплуват, просто хуауей се задействаха бързо и се видя веднага резултата, ще мине време още такива гафове ще излязат
няма нищо "над", всяко нещо което бута брутния вътрешен продукт е критично, особено с тоя балон който надуват с долара, който се крепи точно на брутния вътрешен продукт, всеки такъв гаф оставя трайни поражения върху цялата икономика

Последна промяна nik на Нед Мар 08, 2020 11:15 pm, променена общо 1 път

Нед Мар 08, 2020 11:12 pm
Профил
Аватар

Да знам, ама това преди края на света ли ще е?

Нед Мар 08, 2020 11:14 pm
Профил ICQ

ник каквато и да е икономиката е най-силната в света и най-издръжливата на кризи, видно, доказано и за момента без и най-малкият шанс да бъде оборено точка.

а за андроид, няма кой знае какво да направят, такива са му лицензите, може да си правят техни версии, но и това много не могат ...както всички платени линукс дистрибуции ...освен ако гугъл не успее да промени лицензите на сорса..

Пон Мар 09, 2020 2:11 am
Профил

напревена е да изглежда така както я описваш чрез най-силно манипулираните балони. но това е само за койно не се задълбочава. точка. :D
гугъл поеха друга посока преди доста време - нов андроид с нов лиценз, някакво завъртяно име фу нещо си, но стария остава, защо направиха новия - точно защото искаха да променят лиценза, но не могат да променят лиценза на стария, за това нов, с надеждата стария да си отиде с времето, но не очакваха че тромпетчо ще сглупи толкова да им създаде конкурент, сега стария няма да си отиде, даже по-лошо, има кой да го развива

Пон Мар 09, 2020 2:22 am
Профил

нищо което стъпва на линукс няма как да заобиколи gnu gpl, отделно имат и апач лиценз, който обаче им дава свободата да не публикуват модификациите и те да остават тяхна собственост, не знам коя част от кода е под тоя лиценз. Също така всички техни приложения не е задължително да са с gnu gpl. Реално ограничавайки достъпа до някои техни апликейшъни както и сървиси си гарантират контрола, няма нужда и да бягат от опен сорса от който имат основно ползи.
опън сорс в никакъв случай не означава безплатен софтуер, много е далеч от това, както и фри софтуера не означава безплатен, той още по-малко :)

Пон Мар 09, 2020 2:40 am
Профил

целта не е да заобиколи гну лиценза, фу-нещо си също е опън сорс, но е платен, целта е да заобиколят глобите за монопол, щото на стария андроид за да е безплатен задължаваха всички които го ползват да ползват само и единствено гугъл услугите, съответно получаваха глоби за монопол, сега новия е платен, и парите си ги вземат от продажбата на андроида, на който всеки може да си качва каквото поиска
едит: https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Fuchsia

Пон Мар 09, 2020 2:50 am
Профил

Ами то и така не беше съвсем ама както и да е. Аз на моя имам качен наш софт който не е минавал през тях, значи може въпрос на желание от страна на ползвателят. На мен ми изглеждаше съвсем разумно. Отделно взема ха пари на тия които си при даваха продуктите, това също ми се види съвсем резонно.
Те и проблемите им са от малко по друго естество, свързани с интеграцията на техните продукти, това че задължават да имаш хром, гугъл мап и т.н. но и това не ми се види чак такова зло. Практиката показва, че ако има по добър продукт и пари да дават няма да използват техния, IE като вървеше със всеки боз да не би да беше най-използваният браузер?

Пон Мар 09, 2020 9:53 am
Профил

Проблемът на гугъл е че искат функции, които останалите ползватели на линукс отказваха да сложат - основно binder IPC интерфейса, който за гугъл е много важен и основополагащ, а за останалите им е през .... Само че от 5.х нещо си май палачинката се обърна и binder го има в кърнела.
Просто компанията има нужда от екстри и отказа да ги приемат в mainline линукса ги ядосваше - затова и си търсят други решения с фуксията. Дали го правят с идеята да го ползват, или просто като инструмент за натиск, е неясно, а може би и двете.
А с хуйовете се дърлят заради google-ски услуги, които са си отделно от андроид и не са задължителни. Но ако искаш да ползваш приложенията трябва да ги имаш лицензно, т.е. да си си платил сметката. Ако си хакер бай ой от долно нанагорнище може и да заобиколиш/хакнеш тия неща, ама ако си високо и ясно петно на радара не става.

Пон Мар 09, 2020 1:38 pm
Профил

https://it.dir.bg/web/mozilla-s-agresiv ... u-facebook
функция "Get the F out" :D

Сря Мар 11, 2020 6:06 pm
Профил
Аватар

Цитат:
... което ограничава информацията, която социалната мрежа получава за вас, дори когато не сте в сайта ѝ. ...
Идеята му е потребителите да започнат да използват социалната мрежа в специален софтуерен контейнер, така че Facebook да не може да следи чрез бисквитки какво прави потребителя в други сайтове.
Къде е нередното?

Същото и за гуглето: що то трябва да знае кога съм при любовницата, а жената не?

Сря Мар 11, 2020 6:32 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Цитат:
... което ограничава информацията, която социалната мрежа получава за вас, дори когато не сте в сайта ѝ. ...
Идеята му е потребителите да започнат да използват социалната мрежа в специален софтуерен контейнер, така че Facebook да не може да следи чрез бисквитки какво прави потребителя в други сайтове.
Къде е нередното?

Същото и за гуглето: що то трябва да знае кога съм при любовницата, а жената не?

наскоро си бях вкъщи и търсих някаква локация. Гугъл настоятелно твърдеше, че съм в Борово и съответно на няколко минути от местото. На следващия ден отварям картата и в моите места пише, че съм бил там... Ходи после обяснявай за любовниците... че имаш или нямаш :)

Сря Мар 11, 2020 7:30 pm
Профил
Аватар

е сега, ако Теслите поевтинея, ще си взема една ;)
https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/03/13/4 ... petrol_po/

Пет Мар 13, 2020 7:25 pm
Профил

Струва ми се че големият губещ ще са Русия и САЩ, Саудитците имат огромни финансови резерви и могта да си го позволят, Русия няма и скоро ще остане по гащи, това ще прецака и американците добиващи от пясъци, кракинг и др. ....25$ е невероятна цена, интересно колко могат да издаянят саудитците.

Пет Мар 13, 2020 7:31 pm
Профил
Аватар

Саудитците и САЩ не са съвсем врагове в тая игра...

Пет Мар 13, 2020 7:33 pm
Профил ICQ
Аватар

като имате впредвид колко са алчни арабелите... колко ще издържат?
и все пак икономиката на Русия не е нефт

Пет Мар 13, 2020 7:39 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697 ... 1197  Следваща