|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 5:47 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: бездимна цигара GLO
Какво точно се скапва на електрониката? От снимките поне на мен ми изглежда нормално направена.
|
| Пет Мар 06, 2020 4:41 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Когато работи нормално и е включена да се зарежда, трябва да свети индикацията за нивото на заряд. Когато не се зарежда, след кратковременно натискане на бутона, трябва да светне индикацията и пак да покаже нивото на заряд. При продължително натискане на бутона, четирите светодиода започват да се палят един по един, индикирайки достигнатата температура. Това става за около 40 секунди. След това нещото вибрира леко, което е индикация, че тютюнопушенето може да започне. След определено време - 2, 3 минути отново има лека вибрация, което означава край на пушенето.
След дефектирането, нищо и никога не свети а при натискане на бутона, нищо не се случва. Напрежението на батерията е в норми, на изводите на бутона има около 2,5V , които стават 0, когато той е натиснат. Мерени напреженията по изводите на транзисторите, сочат че те са в адекватно състояние. По-мощни резистори и диоди, също са здрави. Не съм гледал с осцилоскоп, дали работи осцилатора на процесора.
Минах тук там с паста и духалка в случай че има студени спойки - без резултат.
Нагревателят и температурните сензори са здрави.
|
| Пет Мар 06, 2020 4:54 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Rev F05 - минали са през доста ревизии, би трябвало да оправили проблемите  . Така както го описваш най-вероятно е някоя софтуерна боза. кой знае какво са натворили някои индийци или китайци. И ако наистина е така не виждам как ще го оправиш.
|
| Пет Мар 06, 2020 5:07 pm |
|
 |
|
lcr
|
Очевидно трябва да намеря работещо устройство и да изследвам методиката за управлението на нагревателя. Другото е лесно. И 8 битово MCU ще се справи с управлението 
|
| Пет Мар 06, 2020 5:10 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Много тестови точки - много нещо. Уж не бил опасен за животните, но с хората не е много ясно. Както и да е - не искам да дишам или пуша полимери... Тютюнец-а може да си го мириша, от някоя ароматна пръчица - в къщи никой не пушеше, опитах се ама не стана. Но шефовете ми и колегите ми пушеха доста. https://juniperpublishers.com/gjpps/pdf ... 555584.pdfВ Шведско тютюна го дъвчат - рай за зъболекарите. Но пък нищо не мирише, нито в ресторантите, нито в дискотеките. Казва се SNUS, нещо като ГНУС 
|
| Пет Мар 06, 2020 5:12 pm |
|
 |
|
velio
|
Въй... Това като гледам има вариант и с Блутут...
Пушенето никога не съм го разбирал.. Зорлем се "учиш", после зорлем се отказваш, освен това пари харчиш и цялата смрад за да се похвалиш как нищо ти няма на 80...
|
| Пет Мар 06, 2020 5:33 pm |
|
 |
|
lcr
|
Само ако никога не си пушил, можеш да си доста сигурен, че няма да пропушиш. Познавам хора, които са ги отказали и не са пушили в продължение на десетилетия и после, някак, пак са пропушвали.
Най-тъпото е, че се започва от келешлък.
И все пак - да посочим и нещо положително. В днешните времена на често срещан стрес е доказано, че стресът влияе зле на снагата. Пушенето е един прост и до голяма степен - ефективен начин за туширане на стреса.
|
| Пет Мар 06, 2020 6:20 pm |
|
 |
|
velio
|
Така си е. Аз напоследък обичам да казвам - бивш пушач няма. Примери за това колкото искаш. А стреса... има най-различни начини човек да се бори с него. Това че никотина успокоява вероятно е вярно, но е напразен опит да се оневини употребата му. При това най-често се употребява в комбинация с кофеин  .... Един вид няма смисъл. (аз и кафе не пия, човек като се наспи, не му трябва).
|
| Пет Мар 06, 2020 7:01 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Знам доста по-безобидни начини за освобождаване от стреса, теглиш една дълга на който те стресира, чупиш мишката, чупиш клавиатурата, чупиш телефона, чупиш му носа, главата, може крак , ръка, ако много те е стресирал може дране и други такива ...не виждам смисъл ако нещо те стресира да се тровиш. Ако е толкова зле, яж шоколад, пържоли, пийни една бира, две пет ... няколко водки ... пак по-добре, аз се ограничавам с тия от първия списък, рядко стигам по-далеч от телефон, има някой друг счупен нос ... със сигурност нито ще се тровя, нито ще си слагам примката, или ще се хвърлям от 5-тия заради стрес.
|
| Пет Мар 06, 2020 7:11 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мдааа, ТоНи току-що си е разопаковал новата клавиатура - дори по интернет си личи 
|
| Пет Мар 06, 2020 9:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Що бе да не е без грешки, ако е така е случайно 
|
| Съб Мар 07, 2020 12:08 am |
|
 |
|
velio
|
Върни се да си го оправиш  .
|
| Пон Мар 09, 2020 1:24 pm |
|
 |
|
movx2000
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пон Авг 20, 2018 12:27 pm Мнения: 103 Местоположение: София
|
Да кажа и аз. Пропуших в казармата, от скука и келешлък. Преди това като ученик палих цигари, но не гълтах дима, просто защото всички около мен пушеха или се правеха че пушат, и от глупост, да не съм различен и аз, по купони и разни такива, не знам защо, сега ми се струва толкова глупаво това, че се смяташе за нормално да пушиш. А още си спомням смрадта от устата на съученичката, която седеше до мен на чина в техникума, която тайно пушеше в тоалетната в междучасията. После дъвчат дъвки и глупости, но смрадта идва от дробовете, и дъвките не помагат.
През живота си няколко пъти се опитвах да ги отказвам, спирал съм ги за по 2-3 години и после пак. Последно пушех по 2 кутии силни цигари на денонощие. В един момент минах на електронни от тези с течностите. Там се оказа най-важното да се намери подходяща течност, която да доставя наистина нужното количество никотин, (24 mg/ml) иначе много хора се мъчеха с менте течности, които не им даваха нужния никотин и после пушеха и обикновени, "аналогови" цигари и в крайна сметка се отказваха от електронните. Бях си намерил една италианска течност, която се продаваше в сравнително големи разфасовки и излизаше евтино, и ми допадаше като аромат, вкус и т.н. Доставяше ми удоволствие като от нормална цигара, а те нормалните в последните десетилетия ги направиха на фъшкии, не като едновремешните вносни. След като две години бях пушил само това, и отдавна миризмата на обикновените ми се струваше вече противна и ме дразнеше, реших да ги откажа съвсем. Оказа се по-трудно дори от отказване на "аналогови" цигари. Явно никотинът в концентриран вид пристрастява още повече. Но аз съм инат, и реших и ги отказах от раз. This time for good. Или поне така се надявам. Вече над 5 години не пуша нищо и нямам никакви помисли да се връщам към това.
По мое мнение ел. цигари с течност са по-добрия вариант, тези iqos миришат по-гадно и от обикновена цигара. Но най-добрият вариант е да не се пуши.
Хора, които никога не са пушили обаче не могат да разберат изобщо за какво става въпрос. Ето го сега и Вельо, явно никога не е пушил, което е добре за него впрочем. При пушенето не се търси никаква логика, то си е наркомания, пристрастяването е жестоко. Но измъкване все пак има, ако човек си реши. Лошото на отказването обаче е, че напълняваш.
|
| Пон Мар 16, 2020 4:17 am |
|
 |
|
velio
|
А, това че има пристрастяване е ясно. Разбираемо е. Макар че не може да се сравнява напълно, всеки си има някви пристрастявания или навици от които трудно се отказва. Ето аз например вече 5-та година се опитвам да стана рано за да отида навреме на работа. И то проблема не е в ранното ставане (аз мога да стана, но няма да съм се наспал), колкото в ранното лягане. Това го казвам във връзка с трудното отказване. Алкохола е същата работа като цигарите. Много хора не го съзнават, но всъщност са прикрити алкохолици. Не спят по тротоарите и пейките, но не могат без алкохол. Без храна - да, но без алкохол - не. А алкохола е също толкова нужен колкото и цигарите. И до голяма степен води до затлъстяване, повишен холестерол, сърдечни заболявания, психически разстройства и т.н. Пристрастяването го разбирам, но това че човек го защитава едва ли не с цената на живота си - това вече не го разбирам.
|
| Пон Мар 16, 2020 2:30 pm |
|
 |
|
movx2000
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пон Авг 20, 2018 12:27 pm Мнения: 103 Местоположение: София
|
 |  |  |  | velio написа: А, това че има пристрастяване е ясно. Разбираемо е. Макар че не може да се сравнява напълно, всеки си има някви пристрастявания или навици от които трудно се отказва. Ето аз например вече 5-та година се опитвам да стана рано за да отида навреме на работа. И то проблема не е в ранното ставане (аз мога да стана, но няма да съм се наспал), колкото в ранното лягане. Това го казвам във връзка с трудното отказване. Алкохола е същата работа като цигарите. Много хора не го съзнават, но всъщност са прикрити алкохолици. Не спят по тротоарите и пейките, но не могат без алкохол. Без храна - да, но без алкохол - не. А алкохола е също толкова нужен колкото и цигарите. И до голяма степен води до затлъстяване, повишен холестерол, сърдечни заболявания, психически разстройства и т.н. Пристрастяването го разбирам, но това че човек го защитава едва ли не с цената на живота си - това вече не го разбирам. |  |  |  |  |
Ами щом не разбираш това, че го защитава едва ли не с цената на живота си, значи всъщност нищо не разбираш. Няма и как да го разбереш, след като не си го изпитал. За да го разбереш, трябва да пропушиш, но това е нещо, което е по-добре да не правиш. То не е до разбиране, защото няма нищо за разбиране. То е усещане най-общо казано, психическа зависимост. Именно тя е страшната. Аз като пушех, предпочитах да се лиша от храна, но не и от цигари, и това всеки пристрастен пушач ще ти го каже същото. Единственото, което мога да споделя е, че докато пушиш нямаш усещането, че си вредиш или има нещо страшно. Просто всичките тези приказки за рак, инфаркт и какво ли не още не ги осъзнаваш, че се отнасят за теб, понеже ти е хубаво, или поне се успокояваш като си дръпнеш. Проблемът и безпокойството идват когато нямаш цигари или не можеш да пушиш по някаква причина. Интересното е, че докато човек е болен примерно от грип, най-често може и да не пуши 1-2 седмици, и не му се пуши, но след това пак почва. А това е идеалният момент за спиране и окончателно отказване. Колкото до алкохола, не мисля, че е съвсем същото като цигарите. Първо, към алкохола е по-трудно и изисква повече време да се пристрастиш. Второ, не винаги води до напълняване, а напротив, ако си виждал алкохолици, те са по правило много слаби - кожа и кости. Те почти не се хранят. За вредите от алкохола няма да споря, има ги. Макар че в малки количества според мен няма проблем да се консумира. Примерно една бира или чаша вино, а дори и концентрат, ако не е повече от една-две чаши максимум, и то ако не е редовно. Дори според медицината 20-30 грама концентрат е дори полезен. Не бива да се пренебрегва и седативният, успокояващ ефект, което понякога е незаменимо. Аз не изпитвам необходимост да пия, и най-често не пия никакъв алкохол. Но и не ми пречи да изпия в разумно количество понякога. Мога например с години да не изпия нито дори една бира и никак това няма да ми пречи или липсва, нито дори се сещам. Но с цигарите положението беше трудно. Обаче вече е зад гърба ми. Сега обаче все още не мога да сваля качените килограми, заради спирането на цигарите.
|
| Пон Мар 16, 2020 3:44 pm |
|
|