| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
 Re: Новини от страната
Е не е баш ЕЖК. Имам колега дето живее на 20 метра от Марешки и не сипва от там - и той е газ/бензин като мене. Газ му горяла с по 2 литра +. А неговата не е ламя като мойта. И други колеги съм чувал да се оплакват от повишен разход. Може по Софийско и да са ОК горивата - най вероятно ги скъсват от проверки. В провинцията обаче не стоят баш така нещата. На всичко отгоре това е единствената забутана на майната си бензиностанция в града - всичко останало е на главен път.
|
| Чет Мар 05, 2020 11:13 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз съм само на бензин и явно повишен разход не съм забелязал, за сметка на това е имало доста случаи на липса на мощност като заредя от друго място, особено от Ромпетрол. У наше село е на удобно място.
|
| Чет Мар 05, 2020 12:40 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
дайте им Поршета, дайте им Ферарита кой ще ти учи за книжка... следващия случай... с предишния май пак се покриха https://dnes.dir.bg/intsidenti/sled-uda ... na-trotoar
|
| Чет Мар 05, 2020 3:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пък за наместан писах тук: viewtopic.php?p=283256#p283256Откъде се вмирисва рибата?
|
| Чет Мар 05, 2020 3:50 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
A всъщност може и изобщо да няма мач, или коронавирус или каквото и да е Просто всичко е виртуална реклама и сини панели, защото знаещите удовлетворяват желанията на ония с паричките, и правят и невъзможното - възможно https://www.dnevnik.bg/sport/2020/03/06 ... ome_layer2
|
| Пет Мар 06, 2020 11:15 am |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Мар 09, 2020 4:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
И трето: защо Марешки продава с 10% по-ниско, а още не е фалирал? Между другото: на следващите избори (то избор няма) ще гласувам за него, защото е единственият политик който ми е "дал" пари. Пък що само 40% от цената на бензина се определят от петрола и къде отиват парите си е бахти другата бира!
Последна промяна bongo_x2 на Вто Мар 10, 2020 2:01 am, променена общо 1 път
|
| Вто Мар 10, 2020 1:39 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не си прав и много други дават - пари, кебапчета, един го даваха в някакво градче за кмет, кола разиграваше на томбола...
Аз много пъти съм го казвал - мангалите са най-рационалните гласоподаватели. За кой и да гласуват - все тая, ама в единия случай ядат кебапчета.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 10, 2020 1:54 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
бонго няма нищо неясно как се определя цената на бензина, нарича се акциз, а има и ддс, така е по европейски.
|
| Вто Мар 10, 2020 9:14 am |
|
 |
|
Цецо
|
Бе не е баш... Щот акциза и ДДС не са променяни от години, а петрола се срина двойно. Бензина не е мръднал с повече от 5-6%. Да знам, че ще кажеш, че суровината е малка част от цената, ама странно защо като се вдига петрола, тая малка част изведнъж се отразява значително.
Истината е, че и държавата няма интерес от евтини горива, щото от това се храни бюджета. Аз като цяло също предпочитам скъпи горива, щото ми е писнало от тая пословична любов на Ганьо към ламаринения курник.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 10, 2020 9:20 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
@Цецо - схемата е следната : при повишаване на цената на петрола с 50% цената на бензина се повишава с 50 ст. (айде в български пари да го караме) а при понижаване на петрола с 50%, бензина се повишава само с 25 ст.
Аз съм забелязал че като се вдигне петрола веднага вдигат цената - имат основание. Като падне обаче не я смъкват - купили са били петрола на високата цена видиш ли и пак имат основание. След няколко дена новината за спада на цените на петрола изчезват, хората забравят и бензина си остава на същите цени. Дори и след време когато "започнат да преработват "евтиния" петрол" - защо да смъкват цените - никой не се сеща а и трябва да следиш постоянно борсите и да знаеш какви са нормалните закъснения между промяна в цената на петрола и тази на горивата.
|
| Вто Мар 10, 2020 9:50 am |
|
 |
|
Цецо
|
Въпроса е кой играе тия игри... щото имам чувството, че не е Лукоил или поне не е само при тях гяволъка. Според мен основните далавери с маржа се правят от веригите разпространители. Щото иначе няма как Марешки да продава с 10% отдолу. Излиза, че той си има печалба Х%, а ония на "марковите" колонки са с Х% + 10% + % далавера от движението на пазарите.
Добре се бяха засилили да пише на бележките доставната цена, ама какво стана... На Круиз (където аз зареждам го пише), някъде към 20ст. на литър беше печалбата на колонката, а те по принцип са с ниски цени.
|
| Вто Мар 10, 2020 10:31 am |
|
 |
|
Grubi
|
да пише на бележката дневна цена на суровия петрол цена на готовото гориво от рафинерията данъци и такси от държавата печалба на колонката
и тогава ще лъсне всичко. ама няма да го направят
|
| Вто Мар 10, 2020 10:49 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Можеш да шитнеш автомобила си и да използваш алтернативен транспорт. Тогава ганьовата либоф към ламарините няма да нарушава душевния ти комфорт. Зер има бус-ленти, вело-алеи и можеш да се придвижваш необезпокояван.
|
| Вто Мар 10, 2020 11:04 am |
|
 |
|
nik
|
Всички по веригата са в играта, с протекцията на държавата. Толкова ли е чудно. За едните печалбата за другите акциза. Всички хепи освен клиента. Цените се вдигат, заплатите - не, което пък води до ганьовата "любов". Всички искат да карат лъскави коли. Но като се налага да живее с българска заплата и европейски цени - резултата е ясен
|
| Вто Мар 10, 2020 11:07 am |
|
|