| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Да ама там и цената е по другичка  )))
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 01, 2006 8:11 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
Е да.. така излиза.. но ако ти е хоби и да дадеш $2К за нещо просто и класическо не върви..
И аз се замислям за нещо супер евтино, колкото да се каже, че имам нещо... пък и като е малко е лесно преносимо, а не 40кг басамак....
|
| Чет Юни 01, 2006 8:30 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Да - така е. Ама гледам, че електроинвест-а продават този USB дето бил 1 Gs/sec за 850+ лв. Ами точно толкова е TDS-210 на старо и съм сигурен, че ще върши повече работа. Аз преди месец също бях пред такава дилема - хем ми се щеше добър скоп, хем не ми се даваха много пари, но като се разтърсих за USB-та и като видях какво продават и на какви цени, и как тези цени са съизмерими с тези на нормален цифров осцилоскоп и естественно USB-то отпадна като вариант.
Плюс това се замислете какво става, ако едновременно трябва да дебъгваш, да гледаш платката или схемата на компа и да трябва да ползваш USB скопа - ми то става невъзможно с един комп - и съответно работата става дебела  .
|
| Чет Юни 01, 2006 8:39 pm |
|
 |
|
SurchO
Ранг: Минаващ
|
10х за коментарите но някой може ли да каже от каде какво и за колко пари мога да си взема.
За сега намерих само някакав маи китайски за 550лв без сонди 30МHz 2CH 100MSPS/CH 32KB/CH незнам това добро ли е но други оферти дето попаднах ми бяха доста скъпички, поне двойно.... По вапроса за USB или не почти ми е без разлика ще го ползвам вкъщи. Може и да е 100кила но да е що-бива нещо да мери добре и да не е много скъпо че за момента БЮДЖЕТА е ........
СКОП с тръба си имам и за сега ми върши работа но ми трябва нещо за ЗАПИС.
|
| Чет Юни 01, 2006 9:12 pm |
|
 |
|
asp
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
От прочетеното по темата излиза че ако си проф ползваш Текроникс ако си леимър или бедняк се насочваш към компромисни марки.
Нямам нощо против Тектроникс просто ми се струва невероятно да са толкова над останалите.
|
| Чет Юни 01, 2006 10:01 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Невероятно - но факт 
|
| Чет Юни 01, 2006 10:06 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Пет Юни 02, 2006 9:19 am |
|
 |
|
Цецо
|
Какво значи да са над останалите. Има поне 3 марки осцилоскопи, които са преки конкуренти на тектроникс и имат еквивалент почти във всеки клас.
LeCroy, Agilent, Iwatsu. Всеки от тях си има ниски и високи класове. Тектроникс по неведоми за мен причини се намираше в БГ и в социалистическото минало. И тогава си спечели славата (щото пред руските щайги дето имаше тогава....). От тогава в БГ се е наложило мнението, че ако не е тектроникс не е осцилоскоп. Стари лаври. Но заслужени.
Agilent-а на който работя е с телевизонна тръба. Много ми е удобен. 100Mhz е само, но аз рядко гледам нещо по бързо. Но има 4М кръгова памет, която е с много удобен интерфейс - нещо наречено MegaZoom. Идеята е че като снимаш нещо на екрана, после почваш да си го разтягаш, разтягаш и така до припадък. Всичките Тектроникси в тоя ценови клас (а той е почти най-долния), бяха с течен кристал и доста по-малко памет (и доста по глупаво организирана).
Сега ако човек има $10000 излишни - която и от марките да хване, все си има предимства. Но ако говорим за народни цени - втора ръка тектроникс, май наистина се намира най-тънко.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 02, 2006 9:24 am |
|
 |
|
Gost
Ранг: Новодошъл
|
Да сравните Agilent и Tektronix е меко казано несериозно. Не знам какво познавате или не от Аджилънт, но явно не сте в час за да говорите така. Особено пък във века на Интернет всеки може и сам да види за какво става дума (напр. Infinium). Хубавото за Тек е, че Аджилънт поддържат високи цени спрямо Тек но това е тяхна политика от много години.
От друга страна например аз все още предпочитам моя Флук Комбископ 3390 който е с тръба и има и аналогов осцилоскоп вътре (+ДСО). В лабораторията ни има още 2 USB скопа (PicoTech) и повечето колеги ползват тях много повече от "големия" брат. Няма по-добър протокол снифър от тези малки портативни "играчки" както някой ги е нарекъл. Имат си памет, компресия - достатъчно бързи за имат си лог, анализатор, много добър PC GUI и за цифрова схемотехника са много полезни. Така че колегата който е решил да си купува USB прави правилния избор. Остава му да направи и правилното техническо решение, защото добър такув за под $350 аз не съм срещал, но това е друга тема.
|
| Пет Юни 02, 2006 11:59 am |
|
 |
|
Цецо
|
Дай да видим нещо за около 350$ да се ориентираме. Аз по принцип си търся нещо преносимо.
|
| Пет Юни 02, 2006 1:04 pm |
|
 |
|
SurchO
|
 аз също но до сега никой не каза от каде може да се намерят такива неща. а за цената не съм казал че търся нещо под 500лв а около.
може и до 600 стига да си заслужава. То на всеки му е ясно че човек ако има 10000 излишни ще си вземе нещо много по-добро. То това си е цената на един МЕРЦЕДЕС 
|
| Пет Юни 02, 2006 1:16 pm |
|
 |
|
Gost
|
Ето ви 2 идеи като за начало:
1. http://www.pctestinstruments.com/index.htm
2. http://bitscope.com/product/
Оттам нагоре до $1500 има всичко. Има и по-тънки неща под $250, но са само за по-елементарни неща
Нашите Пико са малко скъпички, а и старички (> 1г) но вършат много хубава работа.
|
| Пет Юни 02, 2006 1:32 pm |
|
 |
|
SurchO
|
тези неща в БГ. коя фирма може да ги достави и на какви цени имаш ли представа....
|
| Пет Юни 02, 2006 1:52 pm |
|
 |
|
Gost
|
Никоя която да знам, но вероятно с банков превод не би трябвало да е трудно.
|
| Пет Юни 02, 2006 1:54 pm |
|
 |
|
SurchO
|
попринцип е възможно но като сложат доставката и ДДС ще падне едно смятанеее...........  пък само да не се заядът на митницата ......
|
| Пет Юни 02, 2006 3:16 pm |
|
|