|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:07 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Коронавирус 2019
Днес купих две нови пушки и около 1000 патрона, храна и вода вече имам за поне 3 месеца, маски, спирт и разни други неща и те са на лице. Остана само да се запася малко с бензин и съм готов да посрещам вируса и апокалипсиса  .
|
| Чет Фев 27, 2020 3:55 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Ай стига бе, ти сериозно ли. А за какво ти е бензин, да не купи бензинов агрегат.
|
| Чет Фев 27, 2020 4:47 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За молотовките  Пък може и да не е намерил танк на дизел.
|
| Чет Фев 27, 2020 4:56 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
https://shop.honeyville.com/shop-by-cat ... .html.htmlВиж и това, доста компактно, като за апокалипсис. Пратих и аз домочадието за пушка и патрони. В град в който има по 6 застреляни на ден тъй да го кажем в мирно време, не е лоша идея да имаш пушки и патрони. Все пак това е САЩ, ненормалници много, а ако настане извънредна ситуация ще се увеличат в геометрична прогресия.
|
| Чет Фев 27, 2020 4:58 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
6 човека на ден  . Тук при нас рекорда е 60+ застреляни на ден, а ако стане ситуацията, тогава не ми се мисли. Който е бил тук по времето на урагана Катрина и е видял как напълно нормални хора изведнъж озверяват и почват да правят ненормални неща ще се замисли доста дълбоко какво му трябва и какво не  . Генератор не съм взел и не мисля да вземам но просто ей така да имам резерва бензин. Може да се наложи да се отиде някъде и да няма по бензиностанциите. Та съм напълно сериозен  . Ей това са ми днешните придобивки  : https://www.smith-wesson.com/firearms/m ... ed-editionhttps://www.mossberg.com/product/500-co ... ity-54169/
|
| Чет Фев 27, 2020 5:33 am |
|
 |
|
ToHu
|
е аз средно говоря, толкова казва статистиката от началото на годината за чикаго, няма сега да задълбаваме че в укендите има концентрация  Това второто ще им го пратя на нашите ако не са купили още.Иначе и МР-то не е лошо, но това иска прицелна стрелба и трениран ползвател,а там няма много такива, другото е по-удачно с по-едри сачми, в крайна сметка може да бъде доубит и с приклада. Пък ако няма ток ...може да го държат жив до де дойде време да бъде изяден, да не се вмирише 
|
| Чет Фев 27, 2020 5:43 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Второто по ми хареса, а нещо като кевларено елече що не си вземеш. Е как без агрегат при апокалипсис, по филмите винаги спират тока, на живо не знам как, но за всеки случай имам бензинов. Не знам как е вашия бензин ама тукашния като преседи и става гаден, бе пак работи ма не е като с пресен. А как стои въпроса с общината, дали ще имат нещо против да складираш туби с бензин у вас. Явно има паника, тва сериозно, бацило яко напредва, и тука имало вече поне така пишат.
|
| Чет Фев 27, 2020 5:44 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Тони, тоя комбиниран шотгън е идеален. Мозберг 500 и Ремингтън 870 са класика в жанра. Мосберга обаче е по-удобен за ползване. За отбрана ти трябват 12 гейдж 00 патрони - днес най-евтино ги намерих по $14 за кутия с 15 бройки. Иначе кутия със 100 патрона с дребни съчми за трениране с чинийки са $24. 5.56мм за карабината бяха на някаква супер далавера днес $5.90 за кутия с 20 та се запасих яко  . Иначе тя стреля и с 0.223 Rem които по принцип трябва да същите като 5.56 мм ама са по-евтини и малко по-точни. Аз едно не мога да разбера - при всичкия тоя деманд за пушкала и патрони тук как така фалираха половината фирми за оръжие  . Продават един стабилизатор, дето се слага в бензина и аз лично съм нямал проблем с бензин, детоп е седял по повече от година даже в карбураторите. Снегорина е с карбуратор и едно време мотора ми беше с карбуратори и редовно ги държах с бензина по цяла година без да ги паля и нищо им нямаше. Та като сложиш от тоя стабилизатор и спи града. Иначе бензина обикновено го държа в гаража, ама сега две големи туби ще ги сложа в градинската барака, че гаража ми е под спалнята  . Общината да си гледа работата, въобще даже няма да се интерисувам какво позволяват/забраняват  .
|
| Чет Фев 27, 2020 5:52 am |
|
 |
|
ToHu
|
гърция, румъния, македония ... няма начин да няма.
|
| Чет Фев 27, 2020 8:18 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
е вече знам, че Холивуд не прекалява с филмите - всичко е вярно  тука народа се вълнува, че няма сняг за ски маратона и как да спрат малолетните бременности в Бразилия, на кой му пука за някакви вируси и проценти смъртност Пушки, генератори, патрони... говорете с някой инфекциозен доктор и решете сами. Два вица - Как да опразним претъпкан автобус в Германия? - Качвате се и поздравявате със силно Bonjorno! (или както се пише Добрутро на италиянски) - Имаме късмет, че новия коронавирус е китайски, а не оригинален...
|
| Чет Фев 27, 2020 8:52 am |
|
 |
|
ToHu
|
Мен не ме притеснява вируса а хората, в САЩ малко е нужно да настане смут и паника, та пушка под ръка не е излишна.
|
| Чет Фев 27, 2020 10:53 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
ясно, а и всеки има пушкало, да не говорим за други екстри. ако беше разрешено, сигурно и танк щеше почти всеки да си купи
|
| Чет Фев 27, 2020 10:56 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами... танк не знам, картечница и огнехвъргачка биха били по удачни, реално може и двора да минира човек, ама с тия кучета...
|
| Чет Фев 27, 2020 11:02 am |
|
 |
|
Grubi
|
Трябва да говориш с руснаците - машинка за мъгла, и в резервоара "Новичок", а ти се окопаваш в херметичен бункер под къщата. Ще ти трябва само водопроводен кран за on/off и камера да гледаш последствията. Освен ако зомбитата не еволюират...
Има малък проблем - огнестрелните оръжия са законни, Новичок-ът не... Но при евентуален Апокалипсис писаните закони няма да имат особена стойност
|
| Чет Фев 27, 2020 11:14 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ебем ти аз американската мечта, не го разбирам това по 6 гръмнати на ден да е норма на поведение.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 27, 2020 11:26 am |
|
|