| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Автомобилите ...
Преки наблюдения нямам, но доста оплаквания от пежо чувам, но аз и съм пред убеден така че съм склонен да им вярвам  . Вранглер не знам, аз и не знам има ли го 7 местен, е опита ми с jeep е кратък и негативен, с едно либерти, въпреки че за годините си може би не беше толкова зле. Моя съвет е нещо японско или корейско. Иначе за толкова продадох Q-то, 4.2, 5 годинки 60к км.. със сигурност изкарва повече от кой да е нов френски/румънски сув, че най-вероятно и от сузукито ще изкара повече.
|
| Пон Фев 24, 2020 10:15 am |
|
 |
|
ToHu
|
П. С. Що не минеш по дилърите да видиш какво могат да ти предложат, като взема мойто SQ в порше запад имаше едно на 20 хил за 135 и едно чисто ново но с по-къса гаранция на 150, а това са коли за по 250 хил. Може да има някой Q7 тестови, а и ако е с малкия двигател може да си много близо като бюджет. По другите авто дилъри сигурно също има такива, инфинити също са корави, ако имат някое от тест драйв или от лизинга... мойто SQ само защото е година по стар модел го взех почти 100 надолу, а си е нов автомобил. ... То всички Q вече са с малкия двигател...
|
| Пон Фев 24, 2020 10:20 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Де го сложи ти бре, това Q си е 10 бона на година разходи без да се троши и без да броим вноските и каското.
А за CVT да кажете, че е хубава кутия... Сравнено с немските е такъв умрелок, че просто няма накъде.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 24, 2020 11:01 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Шаран незнам имат ли 4х4, или ти все пак искаш Jeep type XC90 от старите, с голям двигател - ако излезе запазен от някъде
|
| Пон Фев 24, 2020 11:43 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Приятел има такъв, закупен чисто нов. Когато стане въпрос за "дървото"... не псува защото подобни изразни средства не са в речника му, но му личи че му се иска да използва, и трудно се сдържа.
|
| Пон Фев 24, 2020 11:53 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Интересни идеи, особено за нисаните. До сега не знам зашо не съм ги заглеждал.
На мен шараните ми харесват като обем, но повечето са дизел, а автоматични сякаш няма (за 2ра употреба говоря).
_________________ Хайде де!
|
| Пон Фев 24, 2020 11:59 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
ToHu, 7 mестното Субару Асцент гледал ли си го? В европата не съм го виждал да се продава но за щатите няма яд: https://www.subaru.com/vehicles/ascent/index.htmldan, ново и здраво 4х4 за около 60к е Субару Crosstek/XV - но щом Витарата ти е малка и това не е ясно дали ще ти е ОК. Ако не държиш да е ново мога да ти предложа моя Форестър - на 5 години, бензин и 90к и като цяло няма забележки, че и причина да го сменям освен няколко глезотии в новият модел.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Фев 24, 2020 12:19 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
@Цецо, какво имаш предвид под умрелок? И с кои немски по-точно сравняваш? Мойто е с най-убития мотор и винаги усещам че имам двигател под капака (при това и на газ). Между другото специално за CVT е въпрос на вкус. Тази скоростна кутия е по-скоро за спокойно каране - при висока скорост - над 120, поне мойта, няма някаква феноменална динамика, даже може да се каже че е малко мудна, ама и само 150 коня е моторчето.
|
| Пон Фев 24, 2020 12:30 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е това де. За съвременните стандарти това си е умрелок. Сравнявам DSG и CVT. Е това CVT се усеща като автоматик отпреди 20 години, даваш газ, то първо мисли, после почва едно плавно ускорение, все едно имаш цяла седмица пред себе си... При немците такова нещо няма - ръгаш педала, сваля две предавки и се изстрелва без да мисли.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 24, 2020 12:58 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Е сравняваш ябълки и круши... На моя стил ми пасна идеално. DSG-то по не ми харесва. Между другото, новите модели имитират степенна скоростна кутия като почнеш да ги мачкаш. Моята не го прави. Или поне не е толкова отчетливо.
|
| Пон Фев 24, 2020 1:28 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Зачетох се За сметка на това искали смяна на маслото на скоростите на 60 хил. км, което е ок. Другите ги водят wartungsfrei, ама до колко е така?
|
| Пон Фев 24, 2020 2:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Цецо ти Q карал ли си, според мен за 5 години не сме дали 10к. То вернонашето не сме го карали много, но за 5 години имаме една смяна на масло, едни зимни и едни летни гуми, това всичко няма 10к. Отделно може да са сменяли някой филтър на климатика веднъж и толкова. От ауди изобщо не ти записват час, питат какво показва сървис индикатори и ако не си стигнал км не искат да те гледат изобщо. Разхода по тая кола е минимален, тук не говорим за застраховки, също и изключвам мигачите които ги крадаха 2 или 3 пъти, вече не помня.
|
| Пон Фев 24, 2020 3:10 pm |
|
 |
|
Cekins
|
@dan - във фирмата имахме два служебни Тигуан-а - и на двата им сменяха съединители още на 50к и после пак на 100к. Много зависи как се карат - понеже се опитват да имитират хидротрансформатора на автоматика ама го правят с фрикционен съединител и трябва да си имаш едно на ум. Форд също имат подобна скоростна кутия с два съединителя. Брат ми кара такъв и не е много очарован. А и бая е поседял по сервизи заради скоростна кутия.
|
| Пон Фев 24, 2020 3:25 pm |
|
 |
|
dan
|
Две по-скоро организационни наблюдения/впечатления: 1. Лизинг при нас означава изплащане 2. Няма дилър, който да описва колко и какви са разходите по техническо обслужване докато трае гаранцията.
|
| Пон Фев 24, 2020 4:42 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Той dan, няма да купува ново Q, почти съм сигурен. Ще вземе такова дето му е минала гаранцията и се почва... Имам познати с такива кошери на по 150к+ километра, нема такъв оргазъм... Едно влизане за обслужване е 5 бона и нагоре. Кутия като хвърли... хвърляш колата. Дюзи на дизела - консуматив. Някъде около тия километри почват драмите с DPF, EGR и т.н. Бензина е тотал щета, яде маслото наравно с бензина... То кой има пари за ново Q... не пита. Просто купува. Спор няма колата е много силна. Може би само Поршето може да се сравнява с нея... Обаче си е кола за хора дето берат пари 
|
| Пон Фев 24, 2020 5:34 pm |
|
|