Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
И кое на северната тангента е в София? Жива магистрала по която се движат една камара камиони посока Варна/Бургас->мс Люлин. Как по точно трябва да се таксува. Бедничките софиянци - нямате 97 лв. за една винетка (26.5 стотинки на ден е). Ми като нямате карайте си през София от Божурище до Елин Пелин - има и път без винетка. Ние в дълбоката провинция ако искаме да загреем двигателя трябва да излезем на път с винетка и плътно си купуваме годишни - даже не се и замисляме - като гражданска - задължителна е. И що трябва да е само за община София - ми не може ли и за община Разград - десетина села са и доста от работещите в града живеят в тия села - абсолютно същото е. Аз пък живя в града ама пък работя извън града. Пак е в общината ама е път с винетка. Всяка сутрин минавам покрай ТОЛ-аджии.

Сря Фев 19, 2020 10:44 pm
Профил ICQ
Аватар

Ганьо някой неща ги приема като конституционни права - правото да имаш автомобил и собствено жилище са сред тях.

Абсолютна тъпотия е да освобождават тангентата от винетка, това си е магистрала с цена на подръжка като на магистрала, те искат без пари да се возят....

Сря Фев 19, 2020 10:50 pm
Профил ICQ

тангентата не е баш магистрала, и преди си имаше път и хората си гимизползваха. На мен ми е все тая аз коли без винетки нямам но градските магистрли, ако,изобщо могат да се нарекът магистрали, следва да са без винетка.

Сря Фев 19, 2020 11:20 pm
Профил
Аватар

Споко, има и по-голям ужастъ! Кака Кури: "Борисов ни върна в Средновековието с глашатаи"
Ето как:
https://www.facebook.com/varnasummer/vi ... 192277308/

Сря Фев 19, 2020 11:41 pm
Профил

Никаква магистрала не е, щом скоростта е ограничена на 80. По същата логика, южната дъга и цариградско шосе трябва да са магистрали.

Кака Кури само чака някой да пръдне за да направи голям разбор от това.

Аз ако бях на мястото на този пухльо от АПИ, щях да му тегля една сочна майна в ефир.

Последна промяна lcr на Сря Фев 19, 2020 11:45 pm, променена общо 1 път

Сря Фев 19, 2020 11:42 pm
Профил
Аватар

радвайте се, че не са ви сложили камери и такси, вътре в града на зони и часове - само за това че сте минали напред - назад, без паркиране и т.н. И в Стокхолм и в Гьотеборг е така. Фактурата си е получаваш след месец, и 5Евро да са, ако забравиш да платиш, напомнянето е 50Евро. Първото, а второто вече е с увеличение. Да не говорим за глобите за паркиране...

Сря Фев 19, 2020 11:42 pm
Профил

мда, това са пропаднали ъвро комунисти могат да го измислят, да ни припомнят че комунизма си е комунизъм, но пак трябва да си плащаме на местният феодал....

Чет Фев 20, 2020 5:44 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
тангентата не е баш магистрала, и преди си имаше път и хората си гимизползваха. На мен ми е все тая аз коли без винетки нямам но градските магистрли, ако,изобщо могат да се нарекът магистрали, следва да са без винетка.

А не следва ли тогава да се изграждат и подържат от общината, чрез местните данъци?

Щото сега не ми се струва много справедливо баба Гина от Горно Нанадолнище да отделя от пенсията си, да може Иванчо от Банкя да ходи с курника на работа по 4 лентов път.

Grubi написа:
радвайте се, че не са ви сложили камери и такси, вътре в града на зони и часове - само за това че сте минали напред - назад, без паркиране и т.н. И в Стокхолм и в Гьотеборг е така. Фактурата си е получаваш след месец, и 5Евро да са, ако забравиш да платиш, напомнянето е 50Евро. Първото, а второто вече е с увеличение. Да не говорим за глобите за паркиране...

И това лошо ли е? Сигурно в Гьотеборг няма курници паркирани по градинки и тротоари и майки бутащи колички по булевардите, нали? Аз лично винаги съм твърдял, че карането на кола е прекалено евтино в БГ, особенно в София и това поражда куп проблеми.

Чет Фев 20, 2020 9:15 am
Профил ICQ

а аз защо си мисля че и тангентата и южната дъга са все с местни данъци плащани, е и европроекти. Значи държавата не може само да събира данъци, има определени задължения. Ако иска да има бизнес трябва да строи пътища. Остави европа, това е пропаднало място с много изостанали разбирания, бизнеса градски транспорт не използва, това са малоумщини. Бизнеса иска пътища и инфраструктур, и ако държавата иска да -олучава данъци от тоя бизнес, и от населението си е редно да му осигурява някакви базови услуги, то затова европа запада. Каквото и да си говорим, модела който е в САЩ е най-работещ и стимулиращ за икономиката. Данък така или иначе се плаща, ама като започне с винетки, тол такси и подобни ...ако плащаш данък за автомобила за чий е всичко,останало, или пък защо го плащаш тоя данък, за да се въртиш 2 часа и да няма къде да паркираш ?

Чет Фев 20, 2020 9:24 am
Профил

https://www.24chasa.bg/novini/article/8207729 © www.24chasa.bg

А защо общината просто не им плати винетките на колите - доста по-евтино е!

Чет Фев 20, 2020 9:59 am
Профил ICQ
Аватар

Ако 100 лв. на година са проблем, то митът за перфектната покупателна способност на българина, отиде в канала.

Чет Фев 20, 2020 10:44 am
Профил
Аватар

@Zdrav - не ги разбираш тия работи, тия 100лв отиват за средства за лятната почивка, апартамента на ДитетУ
и други подобни. как така ще ги дават за винетка?

Чет Фев 20, 2020 11:12 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
а аз защо си мисля че и тангентата и южната дъга са все с местни данъци плащани, е и европроекти. Значи държавата не може само да събира данъци, има определени задължения. Ако иска да има бизнес трябва да строи пътища. Остави европа, това е пропаднало място с много изостанали разбирания, бизнеса градски транспорт не използва, това са малоумщини. Бизнеса иска пътища и инфраструктур, и ако държавата иска да -олучава данъци от тоя бизнес, и от населението си е редно да му осигурява някакви базови услуги, то затова европа запада. Каквото и да си говорим, модела който е в САЩ е най-работещ и стимулиращ за икономиката. Данък така или иначе се плаща, ама като започне с винетки, тол такси и подобни ...ако плащаш данък за автомобила за чий е всичко,останало, или пък защо го плащаш тоя данък, за да се въртиш 2 часа и да няма къде да паркираш ?

Абсолютно съм съгласен. Само че, европейската инфантилна концепция е да няма производство: всички да кодим на джава, да караме колела и да ядем репичкова каша.

Чет Фев 20, 2020 12:05 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Аз лично винаги съм твърдял, че карането на кола е прекалено евтино в БГ, особенно в София и това поражда куп проблеми.

Всичко е прекалено евтино в БГ, нали за това стоиме тука?

Чет Фев 20, 2020 12:06 pm
Профил

А защо тия проблеми ги няма в САЩ или пък в Мексико, там карането на кола да не би да е по-скъпо ? Ако говорим за София и проблемите с центъра, има ги, най-лесно е да му сложат една такса от 10 лв на преминаване, не съм привърженик на тия идеи но то много други варианти няма, но само ако са осигурили достатъчно други маршрути, а то точно поради липсата им хората се бутат по центъра.
Иначе лично аз не съм привърженик а никакви такси и плащания, достатъчни са данъците които се плащат. Ако данъка за колите е нисък, нека го увеличат, но не да измислят 100 други данъчета, таксички и какви ли не простотии.

Чет Фев 20, 2020 12:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722 ... 1080  Следваща