Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Тони, няма заслужена/незаслужена заплата - има пазар и кой както се продаде. И аз съм на мнение, че не може с три месеца курс за професионален шофьор на камион да почнеш да правиш $100к на година, ама на - пазара го налага и им плащат по толкова на шофьорите. Съответно и натиска да се автоматизират камионите е огромен тук, щото има около 3-4 млн камиона, дето някой трябва да ги кара. Същото и с джава драскачите - има пазар, плащат им. Всичко е относително на тоя свят и няма как да сложиш абсолютна граница за нещо като "заслужена заплата".

Нед Фев 16, 2020 5:54 pm
Профил

Мда така е, аз това казвам, пазар, не ми харесва но това е положението, това обаче не променя мнението ми, а колегата питаше дали съм си променил мнението, не не съм. Това че не ми харесва не значи че не го правя, и при нас има такива разработчици, някои не заслужават и 2000 лв ама им плащам колкото всички останали, когато коже ги сменяме теия дето съвсем не стават ама то няма с какво, и то не щото плащаме малко а щото няма.

Пон Фев 17, 2020 12:21 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Dimitar написа:
Тони, няма заслужена/незаслужена заплата - има пазар и кой както се продаде. И аз съм на мнение, че не може с три месеца курс за професионален шофьор на камион да почнеш да правиш $100к на година, ама на - пазара го налага и им плащат по толкова на шофьорите. Съответно и натиска да се автоматизират камионите е огромен тук, щото има около 3-4 млн камиона, дето някой трябва да ги кара. Същото и с джава драскачите - има пазар, плащат им. Всичко е относително на тоя свят и няма как да сложиш абсолютна граница за нещо като "заслужена заплата".

Нека не опростяваме нещата - КНИЖКА КАМИОН НЕ КАРА !!!
(Освен китап - за да получаваш тия сто бонбона ... се иска е да въртиш геврека 8-10/250-300 по хай уей-я и да возиш 40+ тона)

Пон Фев 17, 2020 10:52 am
Профил WWW
Аватар

bongo_x2 написа:
Отделно, че на острова сигурно още си имат над 20 ТВ канала ( + аналогови), а тук след Великата ЦифровиЦация (или "Цифровициция" - въпрос на вкус) останахме почти без ефирна ТВ, само дето издръжката ѝ от държавата се вдигна 2-3 пъти.

Ти па. Преди имаше 2канала + 1 допълнителен на принципа тука има - тука нема.
Сега са 6, въпреки че трябваше да са над 20 + няколко HD.

Но пак бива. Аз и на тия 6 не виждам какво има да им гледам така че...

Най ми е любимо като отида в някой мобилен оператор и почнат да ми възхваляват 999-те канала които предлагали за гледане. Това беше интересно преди интернета. Сега... си е инерция от миналото.

Пон Фев 17, 2020 1:45 pm
Профил
Аватар

ToHu, големите приказки, за браншове и проценти ги запази за пред "20 годишните лигльовци", които правят "интернетски сайтове".
Не за друго, а да не пълним форума с приказки докато се уточним компютри, компоти или компири имаш предвид.
Иначе на всеки който говори за "IT бранш", да си го завре отзад тоя бранш, да разбере(усети) колко... широки са границите му.

Пон Фев 17, 2020 2:19 pm
Профил

Не мисля че има какъвто и да е смисъл да се спори с някой който е като кон с капаци, пита дали съм си променил мнението, както виждаш не съм, точка.

Пон Фев 17, 2020 2:50 pm
Профил

проблема не е в бранша, проблема е еднакъв за всички браншове - като видят че някъде нещо се развива, започват да точат лиги, после точат и брадвите
още от време оно така гонят всеки по-голям бизнес с добри намерения, остават само някакви мафиоти, които определят и сегашното лице на полу сиф полу черен бизнес в БГ
и в крайна сметка много големи фирми бягат въпреки плоския данък който би трябвало да е много примамлив

Пон Фев 17, 2020 3:03 pm
Профил
Аватар

nik написа:
проблема не е в бранша, проблема е еднакъв за всички браншове - като видят че някъде нещо се развива, започват да точат лиги, после точат и брадвите
още от време оно така гонят всеки по-голям бизнес с добри намерения, остават само някакви мафиоти, които определят и сегашното лице на полу сиф полу черен бизнес в БГ
и в крайна сметка много големи фирми бягат въпреки плоския данък който би трябвало да е много примамлив

Това ИТ бизнеса не го грози, просто защото 90% от него се държи от чужди фирми. :) Което е и решението на целия проблем с работната ръка в БГ - трябва да се забрани на български граждани да наемат над 3 човека и да притежават фирми с над 200К оборот на година.

Пон Фев 17, 2020 3:09 pm
Профил
Аватар

СкочИ цената на флексовете, скоро ще се продават само със сертификат.
Всеки да предаде наличния флекс в най-близкото управление на МВР...

https://www.24chasa.bg/novini/article/8204015

Последна промяна Grubi на Сря Фев 19, 2020 1:08 pm, променена общо 1 път

Сря Фев 19, 2020 12:33 pm
Профил
Аватар

трябвало е след това да минат и с чука по камерите... вероятно нямат застраховки.
аз миналата седмица ходих до панчеревката баня, чакам фиш, който не бил глоба. идиоти, сър!

Сря Фев 19, 2020 12:49 pm
Профил

Това тол системата бре, какъв фиш от нея? В тоя стълб и накачените на него камерки няма и 50 хил евро, не знам къде ги видяха тия 200 ама ... лапането е сериозно.

Сря Фев 19, 2020 12:53 pm
Профил
Аватар

камерите снимат номерата.
компютър проверява има ли за тоя номер винетка. ако няма - генерира се електронен фиш автоматично.
поне така обясни 'професора'.

къде се изисква винетка, към днешна дата НЕ може да се провери в сайта им
Прикачени файлове:
тъпанари.PNG
тъпанари.PNG [ 560.95 KiB | Прегледано 1982 пъти ]

от 14 месеца бъцко казА, че няма да има винетки, ма нЕкой нещо не придвижил документите повече от година. и хората си пуснали системата за глоби, защото де-факто нямат основание/документ да не се изисква винетка. иначе оня с каскета може да ги прибере на топло за ощетяване на бюджета. а боцко пак дигнАл кръвното сабахлЯм. детска градина...

Сря Фев 19, 2020 1:13 pm
Профил
Аватар

Как не се беше родил навреме, че да го спаси? Засрамвам се и аз.

https://www.dnevnik.bg/video/boiko_bori ... _NaiNovoto

Eй на такова обръщение и отношение, още повече публично - ставаш от масата, казваш му къде да си купи барабан за глашатай и да си вика сам
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/02 ... _mainStory

Сря Фев 19, 2020 1:26 pm
Профил

Ами то държава е имало, и държавата го е обесила, народ е нямало .... и сега няма :)
Иначе започвам да виждам вече диктаторските пламъчета в очите, да те обеся сега или след малко ....

Сря Фев 19, 2020 1:38 pm
Профил
Аватар

Цитат:
отиваш лично днес в селата край София, заставаш на площада и като глашатаите едно време викаш три пъти "Няма да има винетки" и тогава се прибираш.

човека просто спазва написаните разпоредби. приети от МС и подписани от ми сир ко.

Сря Фев 19, 2020 1:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720 ... 1080  Следваща