Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Днес получихме запитване от един клинет (от Сингапур) да им изпратим доклад какви мерки сме взели и какъв бил плана да се предпазим от корона вируса - всички днес гледаха умно като го получихме тоя имейл :D .

Съб Фев 08, 2020 3:38 am
Профил
Аватар

Пък на мен пришка ми излезе на устата: окадяване на офиса/халето с греяна ракия/уиски! И подходящо мезе за персонала.

Съб Фев 08, 2020 4:25 am
Профил

Ами не е много за шега макар че и аз не го вземам много на сериозно. По принцип тук в БГ сме по встрани, но нищо се не знае. За 3 дни се срещнах с един куп азиатци, покрай мен и рецепционистки а и други колеги. Ние взехме някакви мерки,намален състав, задължително 14 дни без да се ходи в офиса. Лошото е че служителите го вземат малко на шега, а друга нашенска фирма си изтипоса и маркетинга, и развоя и продажбите, сигурно едно 100 човека, и в понеделник ще са на работа. И тия са имали срещи като нас, и тия са обикаляли чужди щандове ...може да е за нищо ама по-добре да се подсигуриш, макар и не на пълно. Ние май бяхме единственият изложител,който беше,орязал персонала, то ако не бяхме там от 2 седмици можеше и щанд да не правим, ама вече бяхме там като взе да става сериозно.
Азиатците са много предпазливи, много фирми не отварят. Днес си писах с един доставчик, няма идея кога ще отворят и кога ще могат да доставят. Някои не искат да се връщат ....а дали сред тия няма заразени един господ знае. Аз не разбрах как се изсипаха китайци все пак, явно с китайските превозвачи.
Не изглежда добре, епидемията може да я овладеят, но ефекта май ще е доста по-сериозен от първоначално очаквания и то за всички.

Съб Фев 08, 2020 4:42 am
Профил
Аватар

Ха сега ми обясни как Тръмпи се е*ва с китайците! :twisted:

Съб Фев 08, 2020 5:36 am
Профил

Coronavirus: Five Brits in French ski chalet catch virus

Съб Фев 08, 2020 7:28 pm
Профил
Аватар

PCBWay отвориха, с намален капацитет но все пак
https://www.pcbway.com/blog/News/PCBWay ... 2020_.html

Пон Фев 10, 2020 3:14 pm
Профил

Някои отварят други не, трети се опитват ама не могат. Цената на петрола пада, а в европа тепърва започва да се разпространява. Започнаха да смятат смъртността малко по-вярно докараа я до 20%, лошото е че май всички в критично положение накрая предават бого дух и те се увеличават доста. Все още проблема е най-вече в Китай, но мнго вероянто след 3-4 седмици европа да е на същия хал.

Пон Фев 10, 2020 6:03 pm
Профил
Аватар

я дай една връзка къде го четеш това за смъртността и как я смятат.
В Европа май още няма смъртен случай.

Интересно ми е как китайците не са го разнесли до Африка и как няма сериозно разпространиение в Индия, също. Да не говорим Южна Америка.

Пон Фев 10, 2020 7:43 pm
Профил

https://www.worldometers.info/coronavirus
Ами ето, то данните са достатъчни, няма как по време на самата епидемия да смяташ мъртви към общо заболели. Можеш да смяташ мъртви към излекувани, това което правят в момента. По-точно според мен е да се вземе мъртви към заразени към период назад, периода е средното време от заразяване докато настъпи смъртта или докато са излекувани.
Ако следиш как вървят, смърт настъпва някъде 10-14 дни Мин, т.е.трябва да съпоставяш със заразените 10 или 14 дни назад.
Друго вариант е да смяташ тотално заразени към мъртви плюс в критично, защото досега май няма нито един случай в който не е настъпила смърт от тези критичните.
Тия до преди два дена смятаха мъртви към заразени, от два дена явно някой ги е консултирал.

Пон Фев 10, 2020 8:04 pm
Профил

п.с. а за африка и Индия, особенно за Индия и на мен ми е чудно. Проблема обаче с Индия е че ще се разбере като има 20 млн болни и 2 млн умрели, евентуално. Там нещата са много зле, не малка част от населението няма никакви документи и никъде не се води, дори и да го водят някъде капка в морето, там на ден загиват сигурно стотици хиляди, все още има болести като проказа. С тяхната хигиена ще се разнесе за нула време. Въпросът обаче е че те може да са с по-добре развити имунни системи. да ти кажа от престоя ми там, от 5 човека само аз нямах проблем, хем сме били в доста прилични хотяли и сме яли в добри ресторанти, а там каква мизерия има .... а тия си живуркат и нищо им няма.
За африка нещата са сходни, не толкова хигиена, колкото информацията, ще стигне до някъде ама сигурно ще е много късно.
За Южна америка не е много чудно, те са много отделени, няма чак толкова много азиатци, още по-малко южноамериканци пък ходят до Китай. Мексико е рисково, много китайци са се изсипали там с идеята че ще влязат сухопътно в САЩ, което е невъзможно.

Пон Фев 10, 2020 9:55 pm
Профил

чисто статистически и умрели към оздравели пак е много далеч от истината, защото най слабите които умират могат да умрат и за 1 седмица, но тия които оздравяват не могат да оздравеят за една седмица, та статистиката ще се доближи до вярна минимум след няколко пъти инкубационния период, т.е. след 2-3 месеца

Вто Фев 11, 2020 2:03 am
Профил

Е то към момента няма как да се направи точна но пак е по-точно от това да ги смяташ към общата бройка. В Япония гледам стават доста, 67 за един ден, но не е ясно това дали не са от онзи круиз.

Вто Фев 11, 2020 11:18 am
Профил

Първият, излекувал се от корона вируса, е принц Хари. :D

Вто Фев 11, 2020 5:01 pm
Профил
Аватар

ето една от фирмите... казват че ще се върнат на работа на 28 и ще дезинфекцират всичко
http://www.wavelink-tech.com/

Вто Фев 11, 2020 7:58 pm
Профил

Това с дезинфектирането не работи, те ще дезинфектират, някой ще инфектира отново, тоя вирус се оказва бая корав.

Вто Фев 11, 2020 8:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 403  Следваща