Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Едва ли на някой по белия свят му пука каква е ситуацията в жълтурия, а по-скоро колко жълтурковци са изнесли заразата навън или са помогнали за това.

Вто Фев 04, 2020 6:25 pm
Профил
Аватар

Ннам, но след толкоз истерия и аз си мислех, че загиналите са десетки хиляди. Мии к'во са 400 човека за някой голям китайски град, не говоря за цял Китай. Сигурно толкоз умират и от паднали керемиди, а от "обикновен" грип - в пъти повече. Шъ видим, че то не бяха "грипове"...

Вто Фев 04, 2020 6:34 pm
Профил
Аватар

За миналите две зими в Германия са загинали близо 2.500 души от грипни вируси и усложнения свързани с тях, като близо 100.000 души са били лекувани в болници. Загиналите са предимно над 60 г, но има и много изключения. Абе гадна работа.

Вто Фев 04, 2020 6:54 pm
Профил WWW

Не е в това въпроса, във времето на грипа на ден загиват по 750 души в световен мащаб, само че смъртността е под 0.5% а заразността е около и по 1:2, и те са резултат от десетки милиони болни. В случая заразата се разпространява с доста по-висок темп, смъртността е много по висока дори според официалните данни, и все още няма никаква яснота колко всъщност са заразени, и колко са навън.
Испанският грип е зарази 500 млн във време с много по малка мобилност.

Сря Фев 05, 2020 1:12 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Не е в това въпроса, във времето на грипа на ден загиват по 750 души в световен мащаб, само че смъртността е под 0.5% а заразността е около и по 1:2, и те са резултат от десетки милиони болни. В случая заразата се разпространява с доста по-висок темп, смъртността е много по висока дори според официалните данни, и все още няма никаква яснота колко всъщност са заразени, и колко са навън.
Испанският грип е зарази 500 млн във време с много по малка мобилност.

Точно обратното - коронавируса се разпространява с много по-нисък темп. Ако беше със скоростта на тривиалния грип, при тая смъртност, вече щяхме да броим мъртъвците в 100-ците хиляди, а болните в 10-ките милиони по целия свят.

Ако данните на Китайците са верни излиза, че всъщност вируса не е много заразен - от 11 милиона 10к болни... 1/1000 много далеч е от грипа като заразност. Или се предава трудно по въздушно капков път или повечето хора имат имунитет. Или китайците лъжат и там половината население е болно... Но тогава няма какво да го мислим, яжте и пийте и докато може.

Сря Фев 05, 2020 9:40 am
Профил ICQ

Ами не знам, ето тук пише нещо съвсем друго :https://www.worldometers.info/coronavirus/
Там пише че нормалният грип е с Ro 1.3 тоест три пъти по нисък. Това са първоначални данни, може да са грешни но са доста притеснителни. Може китайците да лъжат тотално за бройката, а може и да са успели да ограничат разпространението и това сега да са само последиците от първите една две седмици.
Ако погледнеш графиките не са много успокояващи.

Сря Фев 05, 2020 10:42 am
Профил
Аватар

Ами аз затова не ги гледам графиките :)

Гледам цялата картинка отвън. Нали се сещаш, че ако от едно кихане се разболяваха половината хора в стаята, както е при грипа, картинката вече щеше да е апокалиптична.

Някак си не ми се вярва и китайците да лъжат чак с порядъци... В противен случай трябваше вече тела да се разлагат по улиците на Ухан, това са 11 млн. град.

Сря Фев 05, 2020 11:57 am
Профил ICQ

Ами тела може и да има по улиците, информацията която излиза е мн ограничена. Цензурата не е само в Китай, има я и на международно ниво, никой няма да и формира публиката дори да има вече десетки хиляди мъртви. В САЩ още преди седмица маските свършиха и цената им стана по 4, представи си ако се изнесе подобна информация какво ще стане.
В Германия само за седмица са се увеличили три пъти, и дори не е ясно онзи китаец и тези с които е общува колко други са зарази ли. А дали е бил само той, едва ли.
Изглежда че проблема тепърва започва и още нищо не сме видели.

Сря Фев 05, 2020 12:27 pm
Профил
Аватар

Ами точно от Германия ще се получи точна информация за вируса. Ако там пламне епидемия като в Китай, значи най-добре да си обличаме новите дрехи. Ако те го озаптят, значи истерията е преувеличена.

Като направим ретроспекция, по - вероятно е второто, но цялата тая истерия е добре, защото държи хората нащрек.

Сря Фев 05, 2020 1:38 pm
Профил ICQ
Ранг: Напреднал

Про-Па-Ган-Да (че и моят син на 16 вече се усети) - вика "То статистически е по-вероятно да умреш ухапан от магаре , отколкото да се гътнеш от тоя 'вирус' ако си млад и спазваш ЕЛМЕМТАРНИ хигиенни норми !"

Сря Фев 05, 2020 3:54 pm
Профил WWW

Според мен ако има държава която може наистина да ограничи вируса, това е Китай, Германия може да опитва, но това ще работи докато са известни единични случаи, според мен е немислимо Германия да затвори цяла провинция или ори село. По-лошо ще стане ако стигне до индия, там за разлика от китай контрол не може да се наложи никакъв, а те ще плъзнат по целия свят за нула време. В момента много китайци са тръгнали към мексико, но САЩ вече връщат всеки който е минавал през китай.
Дано да е започнала да отшумява, но ако се съди по данните надали.
п.с. Петко не е така, и не е до хигиенни норми, до имунна система е, и не знам как е твоят син, но като гледам повечето млади дето се разболяват само като им кихнеш, шанса да прихванат е към 100%. Отначало си мислех че си въобразявам но то е повсеместно, от 3000 служителя има голям процент млади, едва ли всички кекави са се паднали при нас. Поколенията след 89-та са с безумно слаба имунна система, и това не е само в БГ.
Иначе факт е че средната възраст на починалите е доста висока, това поне е успокояващо, както и факта че при вирусите тенденцията е с времето да мутират към такива които са по-заразни но с по-ниска смъртност, само дето тоя живее твърде дълго и без приемник.

Сря Фев 05, 2020 4:01 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
petko_sz написа:
Про-Па-Ган-Да (че и моят син на 16 вече се усети) - вика "То статистически е по-вероятно да умреш ухапан от магаре , отколкото да се гътнеш от тоя 'вирус' ако си млад и спазваш ЕЛМЕМТАРНИ хигиенни норми !"

нали знаеш, че гробищата са пълни с хора които казват мен кола няма да ме блъсне/ аз мога да плувам/ мен рак нямам да ме хване/ аз знам къде е фазата на този кабел ....
Същото е с грипа.
Да, младите хора са в по-изгодна позиция, защото имат по силен организъм и нямат хронични заболявания - грипа поваля и убива най-вече хората с слаба имунна система и изостря хроничните заболявания.
демек ако си на 16 години със здраво сърце и бял дроб, и активно спортуваш статистически е по вероятно да не те хване/или поне бързо да те пусне.
ако си на 40 и имаш хроничен бронхит/ или нещо на сърценто или високо кръвно - най-вероятно ще прекараш време в болница/дом лечение, и вече статистически е по-вероятно да напуснеш болницата/дома с краката напред.

Сря Фев 05, 2020 4:03 pm
Профил

MYXATA написа:
petko_sz написа:

нали знаеш, че гробищата са пълни с хора които казват мен кола няма да ме блъсне/ аз мога да плувам/ мен рак нямам да ме хване/ аз знам къде е фазата на този кабел ....
Същото е с грипа.
Да, младите хора са в по-изгодна позиция, защото имат по силен организъм и нямат хронични заболявания - грипа поваля и убива най-вече хората с слаба имунна система и изостря хроничните заболявания.
демек ако си на 16 години със здраво сърце и бял дроб, и активно спортуваш статистически е по вероятно да не те хване/или поне бързо да те пусне.
ако си на 40 и имаш хроничен бронхит/ или нещо на сърценто или високо кръвно - най-вероятно ще прекараш време в болница/дом лечение, и вече статистически е по-вероятно да напуснеш болницата/дома с краката напред.

Абсолютно сме прави и тримата ... а и все от нещо ще се мре ... изкоментирах априори , че СТАТИСТИЧЕСКИ някой скоро от тук четящите/пишещите да се гътне от корона вирус клони към нула
, а трицифрени (не съм си и интересувал от профила на средно статистическият заболял , но допускам ,че са от "третата" възраст) смъртни случаи на фона на седемцифреното население на Китай ... всеки сам може да изчисли какъв порядък е.

Сря Фев 05, 2020 6:45 pm
Профил WWW
Аватар

Според мен разни тарикати пак си тупат патката. Птичи, свински и ннам к'в си грип: взеха се сериозни мерки и, слава Богу, размина ни се! Отпосле се оказа, че не било баш така, ама нейсе.
Сега заради овча/свинска и ннам к'ва си чума масово избиха животните. На бас, че чумата щеше да ги пощади далеч повече!
И почти без затишие на ти Корона: като няма катастрофа наоколо показваме съборена автобусна спирка в Кения.

Опаа: жената чете във фейса и ми вика:
- Трябва да си купим спирт!
- ???!!!@№$%???!
- Корона вирусът умирал бързо от спирт.
- Пък от ракия да видиш!

Сря Фев 05, 2020 8:30 pm
Профил

Верно е, и от ракия умира. Преди време бях наел един заварчик бай Киро от Костинброд та той си навираше в носа памуци напоени с ракия, според него неутрализирало вредностите в пушека от заварката, е по цял ден ходеше пиян но това не му пречеше да прави перфектни заварки.
Та по неговия пример може да се носят маски напоени с ракия или водка против вируси.

Сря Фев 05, 2020 9:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 403  Следваща