|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:45 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
удължени са, но това е малкият проблем. Това може да е краят на Китайската икономика в сегашният и вид. Започват масово да се спират и доставки от китай, скоро сигурно ще спрат и карго полетите както и океанското карго. масово големи САЩ компании изтеглят персонал от там. Въпросът е че може никога да не го върнат и да намерят алтернативи. няма изглед китайците да се справят с епидемият в близките 1-2 месеца, това е много време, големият бизнес не чака. Този вирус ще се окаже май катализатор на много от съществуващите проблеми в Китай, лошото е че всичко ще е на куп. Тия 8% спад са нищо, няма да се учудя ако в рамките на няколко седмици спада стане двуцифрен и то към големите числа. Нещата започват да стават доста сериозни, всички азиатски доставчици в момента са в паника, онзи ден просто предупреждаваха за възможни закъснения, сега вече говорят за невъзможност за доставки. Искат да закупуват всичко до края на годината, и пак не са сигурни че ще могат да доставят, а това е най-големият производител в света на индустриални компютри, щом те имат такива притеснения не знам какво ще е с другите.
|
| Пон Фев 03, 2020 5:05 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Само на мен ли ми се струва, че ефекта на този вирус се преекспонира? Починали 300-400 души. Колко да станат? 3 хил, 30 хил? Егати световната икономика, дето ще рухне от две дивиизи жертви  В САЩ сигурно по магистралите загиват повече 
_________________ Хайде де!
|
| Пон Фев 03, 2020 6:28 pm |
|
 |
|
nik
|
и на мен малко ми се струва преекспонирано и 10% да умират казват че това са само хора със слаб организъм, останалите си живеят аз по нова година избутах една пневмония почти на крак, нали съм корава глава дори без антибиотици, яко чесън, витамин Ц и парацетамол и тва беше баща ми сега ме бъзика да не е бил корона вируса много беше странно, до сега такава комбинация от симптоми не бях имал, 20 дена ме кара от които 10 бях с температура и нямах глас, без изобщо да ме боли гърло, сутрин се събуждах цялото легло мокро, ама много мокро опарих се на поялника даже "ох" не мога да кажа, кашляне, сополи, ужас, тежко беше ама мина и забравих даже другото странно беше че в магазина продават 2 вида сироп за кашлица, тоя тип който ми препоръчаха да пия рафта беше празен в няколко магазина, нещо което рядко се вижда по тукашните магазини, та много ме съмнява по големите градове дали не сме го изкарали без да знаем че е толкова страшен а за икономиката даже вече чух първата конспиративна теория - китайците преекспонират, сега си изкупуват акциите на чуждите инвеститори на безценица 
|
| Пон Фев 03, 2020 6:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не е ясно, реално смъртните случаи към момента, са заразени от преди минимум седмица дори две, това означава че смъртните случаи към момента следва да се съотнесът към заразениете към онзи момент, и тогава ще се укаже че процент ана смъртност е много висок. Също така вече от доста места излиза информация че китайците крият реалната бройка починали. Друго което е интересно, количеството заразени някак странно се мени.
|
| Пон Фев 03, 2020 7:28 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Абе забъркаха я някаква - незнам дали искат да се покажат, че до 10ти фев ще го овладеят или до края на месеца, а през това време светът ще вземе да пищи че са ми взели евтините играчки или нещо друго. Ниастина е странно - как няма смъртни случаи по всички други страни, само във епицентъра и тук-таме наоколо. Взех и да се паря с доставки на контролери, незнам заради вируса или някой просто спи.
|
| Пон Фев 03, 2020 8:00 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е при 4% смъртност и по 1 човек заразен в държава, колко умрели да има? Многото случаи са в епицентъра, ама и реално те отразяват най-заразната част във времето, когато никой не е взимал никакви ограничителни мерки, затова и мора там е най-жесток.
Според мен тренда вече трябва да почва да се забавя... 14 дни максимум е инкубацията.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 04, 2020 12:35 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Някъде четох днес че пика се очаква да е Април-Май, та може да е много далеч от забавяне.
|
| Вто Фев 04, 2020 1:58 am |
|
 |
|
Цецо
|
Пика да, аз говоря за тренда.
Това което на мен ми е странно е защо СЗО продължава да призовава да НЕ се ограничават контактите с огнището??? Не и ли е работа на СЗО да натиска за максимално бързо ликвидиране на проблема, ако и това да включва бодлива тел и огнехвъргачки?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 04, 2020 9:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами и за трендс не е ясно, ако китайците не са лъгали за бройките и сега да ги стъкмяват докато стигнат реалните, няма никаква причина тренда да се промени. Ако един разболява 4, прогресия та е доста страшна. По интересното е каква всъщност са реалните данни за смъртността. Ако приемем че смърт настъпва средно 7 дни след инкубацията, би трябвало да се съотнесе със заразените от преди 7 дни, което вече идва като 10%. Толкова горе долу е и процента на тези в критично състояние които Най-вероятно ще дадат фира, към днес са 2780 - 14%. Ако се окаже че китайците слъгват, или крият информация може и да е още по-зле. Иначе чисто политически това може да е добро оправдание за някои непопулярни мерки които трябва да вземат за да си решат икономическите проблеми. Икономически срив ще има, но той беше неизбежен.
|
| Вто Фев 04, 2020 10:50 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
според картата имаме 427 смъртни спрямо 684 излекувани, което си е грубо 40/60
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Вто Фев 04, 2020 12:15 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Лечението явно е бавно при повечето хора, затова има много заразени, които са нито умрели, нито излекувани...Затова и статистиката за смъртността изглежда странно. Просто има относително ниска смъртност, относително ниска "излекуваемост" и много голям процент неопределеност. Тя ще наклони везните в едната или другата посока, но след време.
Друг е въпроса, до колко има смисъл да смятаме каквото и да било върху данни предоставени от Китай.... А при данните извън Китай пък нямаме бройка за статистика... за щастие... засега.
|
| Вто Фев 04, 2020 12:24 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Споменаха по медиите че китайците някъде изразили съмнение че вирусът "не се появил по естествен път". Може и да е така, не знам, ама ако е така ще е много аматьорско изпълнение само с 2-3 процента смъртност. Не знам дали някой си спомня MERS някъде 2010-2011 май беше (не прословутия SARS, а друго по-малко известно). Беше някъде доколкото си спомням с около 40% смъртност. Онова си беше доста по-страшно от короната пък тогава някак не стана на такъв голям балон от медиите. Аз стискам палци никога да не се появи хибрид между обикновена настинка и бяс (вирус с гарантирана 100% смъртност и отгоре на всичко с много дълъг инкубационен период без никакви симптоми). Това би направило тотален ресет на цялата цивилизация.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Фев 04, 2020 3:19 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Точно така числото което виждаме сега са заразени хора още преди 2-3 седмици когато не са се взимали почти никакви мерки за ограничаване на пренасянето на вируса. Всеки ден броят на заразените се удвояваше. Сега виждаме че при 20К заразени на ден има 2-3 000 нови случая и тенденцията е да намаляват като процент от общия брой заразени.
|
| Вто Фев 04, 2020 4:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Илко, това отново е гадаене, може да е временен ефект от опитите за ограничение, но те май не са толкова ефективни. отделно данни от Китай ..поне да бяха на хартия да си избършеш гъза, а в електорнен вид и за това не стават. Те си ги манипулират според техните си интереси, може да не е толкова зле, може и да е много по-зле.
|
| Вто Фев 04, 2020 5:11 pm |
|
 |
|
ilkor
|
|
| Вто Фев 04, 2020 5:24 pm |
|