|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 2:28 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Абе въпрос на късмет, последния път като ме диагностицираха с такова спрях антибиотика на третия ден и след още 2 седмици бях като нов, други се лекуват с години трети умират, но средностатистически май при повечето хора минава без последици. Въпроса е дали китайците казват всичко, за заразените е логично да е неточна, смъртните би трябвало да могат по-точно да ги следят но дали казват истинските цифри.
|
| Пет Яну 31, 2020 10:18 pm |
|
 |
|
nik
|
кукленото шоу започна адвокатите на тромпета правили "дарения" на сенаторите сенаторите ги питат ще гласуват ли за свидетели - една жена казва - никакви свидетели защо бе? ами защото демократите са против тръмп (сякаш опозицията е нещо ненормално) и ... до там, никакво намерение да се коментират факти, престъпления, злоупотреби, само корупция в действие и като ги слушах се сетих за тия клипчета из тубата, където снимали виновно куче, направило белята, и като го питат кой беше то се обръща на другата страна и колкото стопанина му показва белята то толкова си върти главата на другата страна 
|
| Съб Фев 01, 2020 12:35 am |
|
 |
|
ToHu
|
Пак четеш новини от подбрани източници по диагонал. Още в самото начало републиканците казаха че нямат намерение да правят дълъг процес и когато Тръмп искаше да призоват тези които не можаха да разпитват и ги криеха масово републиканците казваха че това не е добра идея. Те искат да приключат нещата бързо, не искат да се занимават с компрометира и свидетели, те се видяха на процеса на демократите, свидетели нямаше, нямаше нищо съществено казано, всички бяха от сорта аз чух, че еди кой си каза, че бил чул Тръмп да говори... за какво да ги привикват..
|
| Съб Фев 01, 2020 12:48 am |
|
 |
|
nik
|
няма такова нещо, явно ти си изостанал от новините, съвсем не е аз чух еди кой си каза за който тромпетчо се кълне че не го познава, в последствие излязоха и снимки и видео записи че много добре се познават и заедно са нарушавали конституцията и преди така е лъгал - като го хванат в крачка с някой - аз тоя не го познавам
а дори да е някой чул и някой казал, това не означава че престъпленията трябва да се замитат под килима, правосъдието не трябва да се саботира толкова лесно, в момента просто такова не съществува, и създават опасен прецедент - следващия президент може да е още по-голям престъпник, корумпира 51 сенатора и става несваляем, или корумпиращите много са забогатяли, или корумпираните много са поевтиняли, просто тая система вече е компроментирана тотално
|
| Съб Фев 01, 2020 12:57 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ник процесът на демократите беше пълен фарс, стана ясно на всички, че свидетели Няма, че престъпление няма, че всъщност самият процес е престъпление. Беше ясно какво ще гласуват те още в началото на изслушването. В края дори и повечето умерени демократи бяха против тоя процес. Изгубих повечето колебаещи се. На цял свят стана ясно че процеса е скалъпен. Тръмп много искаше да има разпит на свидетели, сената обаче не го иска, не искат да си губят времето, искат да приключат възможно най-бързо. Ако ти продължаваш да вярваш в глупостите на демократите си е твой проблем. Аз слушах всички предавания които се излъчваха, пародията беше пълна. Ако не беше оная овца пелопи която кома два партията съм сигурен че самите демократи нямаше да съберат гласове.
|
| Съб Фев 01, 2020 1:09 am |
|
 |
|
nik
|
ти не го слушай тромпетчо че пред журналята се прави на мъж, веднага след това нацапа гащите, тва дето каза че искал свидетели беше последвано от масови заплахи на сенатори да не допускат свидетели много лекомислено вярваш и ти на патологичния лъжец аз не вярвам на демократите, вярвам на виновните - когато виновните замитат под килима видимо паникьосани - значи има за какво да са виновни
интересно каква щеше да е реакцията ако обама след първия си мандат беше опитал да саботира изборите на тръмп, дали нямаше да го набучат на кол още същия ден, просто при престъпление трябва да има изслушване, паническото прикриване на фактите говори че са виновни и не искат да се разчува какъв е тоя импийчмънт където главния който трябва да води разследването заявява че щял да се координира с президента?!? все едно ти да ме съдиш и съдията да ти каже - ами ние ще се координираме с ник как да заметем под килима фактите... не става така, компрометираха се до един
добре, тоя път престъпника е невинен - пак не трябва да се компрометира системата, защото утре може да стане виновен, тогава как ще го свалят с толкова продажници и толкова корупция?
според мен се стигна до един голям праг - едно време така някой си е мислил че 640к памет са достатъчни.... после се оказа че не са, и тия дето са писали конституцията са предполагали че 100 сенатора са достатъчни и безпристрастните ще надделеят, обаче никой не е очаквал че ще се стигне до толкова голямо концентиране на капитал в толкова малко хора, никой не е предполагал че някой ще може да корумпира цял сенат. нито пък че цял сенат ще се продадат толкова лесно. добре, не цял, всичките републиканци.
|
| Съб Фев 01, 2020 1:19 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Няма начин абсолютно всеки републиканец да не се е продал, а абсолютно всички демократи да не са светци.
|
| Съб Фев 01, 2020 1:32 am |
|
 |
|
nik
|
Гласуването мина. Ако трябва са сме точни колко са корумпираните - 51 броя. До скоро конституцията беше символ за тая държава. Издигната в култ. Вече официално тоя култ е потъпкан и изцяло заменен с корупцията. И наш боко тиквата в момента ни прави слуги на същите тия хубавци.
|
| Съб Фев 01, 2020 4:27 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ник що говориш глупости, точно демократите направиха опит да отстранят действащ президент без никаква причина. В момента в правителството на САЩ и в белия дом има един куп служители които в друго време щяха да бъдат съдени и осъдени за държавна измяна. Това че не харесваш президента, защото друго няма, не е повод да саботираш неговите действия и да лъже свидетелства. Това което се случи от както той е в белия дом е нещото което постъпка конституцията. Срещу Тръмп нямат нищо, просто не могат да приемат факта че някой като него, ако щеш клоун, който не е политик, не се съобразява с нормите и не му дреме дали е политически коректен им е шеф. Като започнеш от историите с Русия и стигнеш до импийчмънта всичко е една голяма лъжа, и на много извън републиканците им стана ясно. Дали някой и дърпа конци те на пелоси, дали самата тя е толкова крайна в решението си да го извади от белиия дом, но тя съзнателно наруши конституцията. Това което направиха демократите се нарича заговор, и ако аз бях на мястото на Тръмп щях да ги разследва и вкарам в затвора. Той най-вероятно няма да го направи за да не изглежда като реваншист. Извади си малко главата от пясъка и прочети публикуваните стеногрсми от разпита на свидетели, макар че са разпитван само от едната страна, т.е. удобни въпроси показанията им не струват нищо.
|
| Съб Фев 01, 2020 10:41 am |
|
 |
|
nik
|
Май твоята глава е в пясъка... Много хора бъркат симпатия с истина. Няма значение. Не ми отговори обаче как се импийчва ако беше да речем някой друг не толкова симпатичен да го защитаваш по голям престъпник при масово корумпирани сенатори? Как ще различиш импийчване на престъпник нарушил конституцията от държавна измяна при такава масова корупция? Пак да отбележа не питам за импийчването на "симпатичния" тръмп а за компрометираната система
А колкото до свидетелите не съм чел стенограмите на болтън и лев парнас. Това са хора участвали, не само чули и рекли. С удоволствие бих ги изчел. Би ли пуснал линк?
|
| Съб Фев 01, 2020 1:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Никой от тях не е участвал май, и няма нито стенограми нито записи от техни разпити. Много интересно ако има нещо съществени защо ти не стигна до публиката. Къде бяха въпросните свиркаджии защо никой не ги видя, нито чу, всичко беше преразказ в най-добрият случай по картинка в трето лице.
|
| Съб Фев 01, 2020 6:19 pm |
|
 |
|
nik
|
И пак не ми отговори на въпроса  Относно защо ги нямало до сега - за други неща казват много филми гледаш. Тук бих ти казал "гледай малко филми" никой не отива директно при виновния да му закопчае белезниците. Разпитват се свидетели. Един води до друг. Трети подплашен започва да приказва. Четвърти уволнен вече няма какво да губи решава и той да приказва. Минава време докато се нареди целия пъзел. И още време ще мине до изборите. Тепърва започват да излизат кирливите ризи и още дълго след изборите ще излизат още и още. Просто пумийната яма е бездънна Ключовата дума е време. За много неща трябва време. Но също така и желание да бъде разрешен проблема.
|
| Съб Фев 01, 2020 6:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
На кой въпрос не ти отговорих? А това за уволнения, това е подсъдими, нарича се прикриване на улики. Ако е знаел нещо е трябвало да го каже веднага, а не да чака да го уволнят. В този случай или е прикрива информация и трябва да бъде и той подсъдими, или пък го прави за да си върне за уволнението, което се нарича лъжесвидетвлстване и също е подсъдим.
|
| Съб Фев 01, 2020 10:35 pm |
|
 |
|
nik
|
въпроса беше хипотетичен, умишлено без да имам тръмп в предвид за да си върнеш разсъдъка, а именно: ако утре дойде някой друг, наистина умен престъпник за президент, който умее да се прикрива по-добре, и направи достатъчно големи престъпления за импийчване, как ще бъде импийчнат при корупция в сената клоняща към 100%? и ако си плати на достатъчен брой сенатори за да заметат всичко под килима, как ще различиш истинско импийчване от преврат, ако няма свидетели, няма разследване, няма нищо?
иначе не е само болтън, 100% от обкръжението на тромпета са за затвор, и бивши и настоящи и включително и той, всички до един са замесени в някакви схеми за по минимум няколко присъди да лежат на топло, ако има правосъдие разбира се...
|
| Нед Фев 02, 2020 12:09 am |
|
 |
|
ToHu
|
Дали сената е корумпиран е много относително, ти гледаш на нещата много бинарно. Това че политик е взел пари не означава нищо на първо място, и на второ, кой и какво е вьел също подлежи на доказване. Но в крайна сметка ако теб 100% от американските сенатори са корумпирани, то 1000% всички останали политици и институции в останалият свят са корумпирани, т.е. това не е нищо кой зане какво, значи че това е нормалното състояние на нашият свят, а ти си ненормалният който не го приема 
|
| Нед Фев 02, 2020 2:31 am |
|
|