|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:59 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Bai Ui
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коли
 |  |  |  | Dimitar написа: В последния Консюмър рипорт X3, X5 и X7 са на първо място в категориите си. Това никога не е ставало до сега. А коментара за X5 беше "Това е може би една от най-добрите коли, които сме тествали някога". Та не знам какви са ти били лошите впечатления на теб от баварките - аз лично никога не съм имал никакви проблеми. Впрочем излъгах - единствения проблем, дето съм имал до сега е на една и се прецака един куплунг в единия заден стоп като стана на 50к мили. Най-много до сега съм държаш едно докато стана на 100к мили и 8 г и за това време единственото, дето му беше сменяно е едни накладки, един акумулатор и едни свещи. Разбира се и масло. Новите едно че са много по-добри от старите но също и имат 3 години безплатно сервизно обслужване. Т.е. ако ако само ги лизваш на всеки 3 год колата ти излзиа една голяма нула като сервиз и консумативи. Не те навивам да купуваш баварка, просто споделям впечатления щото се чудеше тогава какво да купуваш, а новите баварки просто нямат нищо общо със старите както като надеждност, така и като хендлинг. За двигателите пък да не говорим - там може би само мерцедес и порш могат да им се опрат от немските, а от другите марки абсолютно никой. Те и затова Тойота ръгнаха бмв мотор в новата Супра, то даже цялата кола си е БМВ Z4 де  . Ако аудитата те кефят повече - купи си пак Ауди, лошо няма  . |  |  |  |  |
Статистически доказано е че собствениците на БМВ са с ниско IQ, това не е мое твърдение, гледах го в едно телевизионно предаване. Сега да не се разпениш, всяко правило си има изключение, може пък ти да си такова.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Яну 17, 2020 12:18 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Рек - като трябва да се прави реглаж ще се прави - ти поне трябва да знаеш, че кефа цена няма. Иначе с това CVT колицата мноооого рядко минава 2500-3000 оборота. А и аз не съм нервак и карам сравнително спокойно. Не че не съм и стъпвал на педала до дупка ама мога да преброя на пръсти колко пъти се е случвало.
|
| Пет Яну 17, 2020 1:06 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 |  |  |  | itso.t написа: Ако това беше така, един приятел и няколко познати щяха да са много хепи по автомобилните въпроси. Което уви не е така. Преждеспоменатия приятел, който е спокоен и възпитан човек, дори не желае да се говори по въпроса. А ако все пак се повдигне, започва да става доста нервен. Има Форестер, закупен чисто нов. По думите му, това е най-лошият автомобил който е притежавал. Списъкът с проблеми бил почти ∞. Познат който е фен на марката, и е имал много такива, е категоричен, че му даваш произволно субарце 2,5 с турбинка във фабрично състояние на моторетката, и ще го направи за гарнитура на глава. Същият наскоро спомена за не малко Импрези движели се достатъчно дълго по нашите пътища, които са се разболели от "опелчета". Аха, аха и да им паднат тенекиите на пътното платно. Или поне това което е останало от тях... Имал съм възможността да поразгледам много обстойно малко по-старите представители на марката. Не мога да си изкривя душата, качеството на изработка е високо. Има неща които са направени разточително, има неща за които са се циганили. Като всеки друг автомобилен производител. Та, няма идеален автомобил, и изказване "н'амси кои автомобили били кошове" издава липса на опит, предубеденост или най-обикновена фенщина. Което не прави изказалият се по-убедителен, а точно обратното. |  |  |  |  |
Мотора на Субаруто е доста капризен агрегат, неслучайно само 2 фирми в света правят боксери. Ако не трябваше да си возя семейството, нямаше да е субару, но ако искаш сигурност - няма алтернативи. И за да уточня за пореден път - хейтя специално швабските коли от т.нар. "премиум" сегмент и за съжаление на техните фенове, си имам доста тежки аргументи за това.
|
| Пет Яну 17, 2020 2:13 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Не е чак такава драма тия клапани - опитен монтьор сваля мотора за 45 мин. Той по начало е предвиден лесно да се вади и слага. По-страшното е като почне да надува маркучите, което обикновено се случва до 1-2 год. след покупката.  Шокиращо за мнозина, но Субару се подбира точно по-този начин, обикаляш автокъщите и си намираш такова, дето вече надува. Това е сериозен аргумент да се свали стабилно цената. После със спестените пари отваряш мотора, ремонтираш си главите, правиш всичко от-до и си имаш здрав двигател за следващите 100-150К км.  В твоя случай има още едно сериозно притеснение. Моя съвет е да заделиш малко кинти, да идеш да отворят вариатора, да го промият хубаво, проверка на всички лагери и смяна при най-малкото съмнение и после си налей някакво много хубаво и скъпо масло.
|
| Пет Яну 17, 2020 2:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Предполагам, че комбинацията собственик на БМВ и фен на Тръмп ме прави даже с нулево IQ, което нали е доказано от корифеите с безкрайно IQ тук в тоя форум  . Това обаче не ме притеснява въобще - нали си гледал пак по телевизора, че простите хора са по-хепи щото не се усещат какво става около тях. Та и аз така - предпочитам да съм хепи вместо с голямо IQ като теб  .
|
| Пет Яну 17, 2020 3:09 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Рек - надуване на маркучите нямам. Лошото е че като избирах да купувам исках да е точно такова каквото взех - газ(bifuel - а не слагана от незнаен майстор), автомат и след 2010 Легаси или Форестър. Е пусто намерих само две. Едната беше в автокъща в Перник, другата в Бургас. Пернишката беше леш.
Автомата не държах да е CVT ама и двете бяха такива. И честно казано въобще не съжалявам - голям кеф е. От задвижването и двигателя няма странни и необичайни шумове. Не гори масло и не губи вода.
|
| Пет Яну 17, 2020 3:59 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Мисля че и друг път съм споменавал - не може да се счупи нещо което не е монтирано в автомобила. Това е причината всички модели на Москвич не страдат от проблеми с централното заключване или ел. стъкла... 
|
| Пет Яну 17, 2020 6:29 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
|
| Пет Яну 17, 2020 8:41 pm |
|
 |
|
itso.t
|
|
| Пет Яну 17, 2020 8:49 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Е Ицо, ако напишеш WolksVagen Broken Engine, според теб какви резултати ще излязат. Обърни внимание че повечето са STi, WRX или Diesel. За първите две причините са че ги цедят до счупване а за третото че са все още начинаещи в дизелите. Друго яче стои въпроса с Опел примерно - там имат дадени модули които задължително се счупват във всички екземпляри.
|
| Пет Яну 17, 2020 9:55 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Така де. Това ми беше тънкия намек - не е коректно да се показват някакви счупени железа без да се знае причината за това. Дали е от мърлява употреба, дали от каране с гадно масло или не е сменяно никога, дали железата са прегрявани, някой "газаджия" е творил, кварталният майстор се е изявил и т.н. Мантрата, че производителите на автомобили са олигофрени и не знаят как се правят тия работи е ясна, ама не е особено вярна... 
|
| Съб Яну 18, 2020 12:02 am |
|
 |
|
Cekins
|
Покрай мойто CVT знаеш ли на какво попаднах? Никой не знае точно кога да си смени маслото на скоростната кутия. Питат в дилърите - там едни им казват 100к. мили, други 30-40 и т.н. Други пък зависело от карането - дали офроудиш, дали теглиш каравана и т.н. И добре - пита човека - какво се случва ако се счупи скоростната кутия - отговора е следния : идвате, сваляме я и Ви слагаме нова. Счупената в контейнер и във фабриката да видят що се е счупила. Е това в USA естествено - тука в БГ - тръгваш по майстори и … бог знае до къде се докарва. Интересно защо Опел никога не са искали тъпия си ЕГР да видят що ли се чупи, ами ти казват дай сега тука едни 2000 лв. (е айде последно успяхме да намерим и за 800 ама той не изкара и 30к. км.) или пък нафтовата им помпа дето колата като мине 100к. и е хазарт. Вече трудно можеш да намериш опел 2.0 dti дето да не пуши като печка докато загрее. Та те железата счупени по няква причина, ама когато на производителя на тия железа му е през оная работа защо са се счупили, ще има и негативи към съответния производител.
|
| Съб Яну 18, 2020 2:53 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Едно време е било изгодно да се ремонтира, да се открие защо се поврежда и да се коригира, днес е по-евтино да се смени с ново. По-евтино не е точната дума, по-изгодно да кажем. Цените на колите за последните 70 години са нарастнали двойно, и едва ли причината е в по-скъпите суровини или труд. Когато има някой готов да плати повече, защо да си правиш труда да му го спестяваш. п.с. маржа не е хич малък, преди нова година гледах едно SQ7, имаше оферта за 160 оборудван, явно модел от предната година, в момента започват от 194 с оборудването отива 220, хич да не е това са 30%, и със сигурност на 160 не е бил на загуба.
|
| Съб Яну 18, 2020 3:08 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, основната причина за ръста на цените е все по-строгите изисквания за безопасност и емисии, а не че имало кой да плаща. Кола от преди 70 години е имала всичко на всичко 5 жици, сега имат по 70 компютъра, дето управляват какво ли не. Вече даже има мотори и ба решетките пред радиаторите и ауспусите да променят звука на мотора като превключваш между спорт и комфорт - едно време просто слагахме "картонения термостат" и не ни пукаше как звучи мотора, а москвича можеше да се ремонтира навсякъде само с отвертка и клещи  . Сега даже във фирмените сервизи закачат специални компютри за диагностика и пак гледат умно и не знаят какво става. Нормална кола вече е два тона, пълна с какво ли не. Та от тия неща цената е двойна. Колите са вече доста надеждни и сигурни, но има и сто пъти повече неща, дето могат да се счупят.
|
| Съб Яну 18, 2020 4:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да, бе! Като Боинга 
|
| Съб Яну 18, 2020 4:46 pm |
|
|