|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:34 pm
Работа_Търсят_се___Хардуерни_Специалисти___НХП_Мюнхен
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Работа_Търсят_се___Хардуерни_Специалисти___НХП_Мюнхен
Мда, на там отива работата. Иначе винаги съм се чудел що за хора отиват в долината. През 80-те и началото на 90-те ясно, ама сега? Заплатата по 2х, наемите по 4х, задръстванията по 8х. Сигурно си има и предимства, но аз лично бих предпочел Сан Диего или Остин.
|
| Чет Яну 16, 2020 12:18 am |
|
 |
|
michev
|
Баш де  Вади калкулатора и смятай
|
| Чет Яну 16, 2020 12:30 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
а понеже ходих доста пеша наоколо, се чудя картонените къщи около офиса на Апъл, стария - колко ли струват? не бяха някакви страхотии, имаше даже гръцки ресторант/бакалия съвсем наблизо. Т.е. ако живееш наблизо - не ти трябва даже кола, има и училище, и детска градина, и университет, и мол...но предполагам наемите в тои 5-10км радиус са астрономични
А Епъл не са като китайците да кажат - ей сега едно общежитие за поне няколко хиляди човека и да ги държат като крепостни
|
| Чет Яну 16, 2020 1:15 am |
|
 |
|
HCL
|
В Купъртино западнало бунгало струва $1.5 милиона, приличните къщички почват от $2.5-3.0 милиона. Можеш да погледнеш цените в Zillow. За наемите не съм се интересувал, колегите плащат между 4 и 8к на месец. Аз лично бих карал на каравана, но не е за всеки.
|
| Чет Яну 16, 2020 1:47 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Схванах тънкия ти намек. Калкулаторът е порицан и наказан! 
|
| Чет Яну 16, 2020 10:57 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
4-8 дори звучи добре  , синковеца се премести в ЛА, това което гледаше беше между 4-6, и това бяха от по-ниските, стандартна къщура в стандартен район, та за купертино много добре бе. Калифорния се изпразва, Агустин започва да става същата помия, ама с по 200к луди калифорнийци на година ...
|
| Чет Яну 16, 2020 12:26 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Точно. Преди 10 г помагах на един мои приятел - кандец -дето говореше немски много криво ,да се премести в Мюнхен. Съвсем скромна квартира -едностаина ,наема беще 1к и нещо. Даваха по тел как търсенето прехвърля предлагането поне 10 пъти и как ако успееш да намериш що годе свясна квартира за 6 месеца ,се счита за успех. За закупуване на имот там ....... не ми се мисли направо. Отделно ако че по география е южна Германия -си е студеничко през зимата и пролета идва чак края на април.
|
| Чет Яну 30, 2020 1:41 am |
|
 |
|
derbaum_2
Ранг: Минаващ
|
До HSB Колега от писането ти личи, че ни си живял в Мюнхен, околността или в Германия изобщо. Мисля че малко си преекспонирал нещата. Искам да сложа няколко факти на масата за Мюнхен преди да почна с критиката. 1. Мюнхен е най-гъсто населения град в Германия с над 5000 човека на кв. км. 2. Мюнхен е градът на сингълите - хора които не се женят и живеят сами. 3. Мюнхен няма към монетта коренно население. Половината от населението са от бившите югославски републики, источно Германци, турци, италянци, нови пришълци и други нации. 4. Мюнхен за последните 10 години са живяли транзитно на 1мнл. човека т.е регистрирали са се, живяли са и са си трърнали. 5. Всяка година идват средно над 10 000 нови човека в града.
Градът е много космополитен и е подходящ за самодотатъчни хора, саможивци. За семейни хора с деца е меко казано неподходящ. Повечето семейни като им се роди дете напусках града. Има над 120 различни нации и може да се потопи човек в различна култура поне за миг. Работа има, големите фирми са в големият град. Да жилищата са скъпи вървят над 18€/m^2 студено без отопление, вода, ток и интернет. Цената от 1000 евро преди 10 години е меко казано невъзможна освен ако е било жилище в центъра на пъпа на града и с включени разходи за отопление и други. Това което правят хората тука, ако си млад и необвързан си правиш общежитие с още 2ма. Живеете заедно и си делите разходите някъде по 800€ на месец всичко. В Мюнхен се търсят 1, 2 стайни жилище щото голяма част от населението са сингъли. Ако си вземеш 3 стаен или 4 стаен излизат ефтини и се намират сравнително лесно. Ако искаш ефтин апартамент под наем-ще чакаш. Ако дадеш 10% повече шансовете ти се увеличават. Никой не те кара да живееш в центъра на града. Може да излезнеш малко в периферията където е по-ефтино. Трябва обаче да свикнеш с претъпканите влакове, метра като в Индия. Никога не съм бил в Калифорния. С колегите които са ходили там сме правили сравнения между Мюнхен и Санта Клара. Разликата е 2пъти по високи разходи в полза на Санта Клара. Тъй че Мюнхен си е добре като се има в предвид кои големи фирми са в него, където се получават високи заплати. Градът става силиконова долина. Жалкото е че хорицата с бачкаторски професий като продавачи, сервитьори, козметички и др. ще трябва живеят на 2 часа път от града за да оцелеят. Така мисля че ти дадох достатъчно информация за размисъл. Надявам се че съм бил полезен с информация от 1во лице.
Лек ден на всички Поздрави
_________________ Когато човек пийни мисли по-трезво!
|
| Чет Яну 30, 2020 12:58 pm |
|
|