|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 5:04 am
| Автор |
Съобщение |
|
Zdrav
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
 Re: Новини от страната
Ясен признак, че в България трайно се установява идиокрацията.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Яну 13, 2020 9:42 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Дали е идиокрация или бококрация... това са фактите. Лошото е че и няма изгледи за алтернатива. Дали се полага старание всяка начена да бъде унищожена в зародиш или просто си няма... Само че ми изглежда доста закономерно, кой би искал да си прахосва живота за тоя народ? Ботев, Левски и другите са имали много по-голям шанс да променят нещо от колкото някой днес. То това май навсякъде е така, овци много са се навъдили...
|
| Пон Яну 13, 2020 10:15 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Там е работата, че ако бяха овце, поне щяха да дават мляко и вълна. А то са идиоти с "добра покупателна способност".
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Яну 13, 2020 10:29 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Освен да констатираме факта.... аз лично не бих имал никакво желание да работя за този народ ако приемем хипотезата, че изобщо бих бил политик. Имам познати които в началото имаха идеи, отказаха министерски постове с идеята че на по-ниско ниво ще са по-полезни, но като гледам и при тях ентусиазма изчезва и май вече се оглеждат да минат в частният сектор ама не нашенският, въпреки, че и навън нещата са същите.
|
| Пон Яну 13, 2020 11:11 am |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
 |  |  |  | nik написа: имам някакви наблюдения че профила се гради на база на предишни гледания, но не само твоите гледания имаш, нямаш регистрация, тубата ти създава профил и пази история, ако гледаш клипче за цнц-та, препоръчва ти клипчета за цнц-та, също така вмъква и каквото други хора са гледали които харесват цнц-та също така правят някаква връзка между различни профили, по каквато лична информация са успели да докопат, било общи ай пи-та, акаунти някъде си другаде, споделени линкове, по най различни начини някак успяват да направят връзка и едно клипче рекламирано на единия профил, почти веднага се появява и на другия |  |  |  |  |
Не знам в коя тема да го постна , но видях ,че тук е коментирано и затова ще Ви разкажа какво ми се случи вчера ... В събота си купих от бит пазара Medion Pocket PC MD 95000 за два лева и с мерак вчера го захраних от лабораторното и взех да разцъквам ... обаче нъцки !!! - менюто на Немски , а аз не шпрехам ! Изнервих се и взех да ровя в нета за данни , менюта , тт данни , размер и тип на екрана и други подобни характеристики ... по едно време си викам "Абе дай да взема да си попреведа какво ми казват основните менюта !" ... И ... отварям Гугъл Транслейт (отварям една скоба и уточнявам , че винаги съм ползвал преводача само Английски / Български !!!) - и той тръгва директно да ми транслейтва Немски / Български !!!! ОТКЪДЕ И КАК СЪОБРАЗИ ,ЧЕ СЪМ ПОПАДНАЛ НА МЕДИОН СЪС НЕМСКО МЕНЮ И АВТОМАТИЧНО МИ ПРЕДЛОЖИ ДА МИ ПРЕВЕЖДА ПОД ДИФОЛТ ОТ НЕОБХОДИМИЯТ МИ ЕЗИК ?!? (сега дори специално си порових във хисторито - никъде не съм описал при дирене на ТТ данните ,че покетчето е със немско меню ! Как навърза нещата ИИ ... за мен си остава ПЪЛНА загадка - към днешна дата - НЕ , ЧЕ МЕ ТРЕСЕ ПАРАНОЯТА , но някой някъде "знае мойте мисли" ... !)
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Пон Яну 13, 2020 11:22 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз лично се успокоявам с довода, че все пак е добре някой да знае какво мисля, че аз самия май не знам 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 13, 2020 11:56 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии и аз го потърсих и всички резултати излязоха на немски, нищо че бях турил чавка за търсене в БГ. Значи гуглето разбрало, че се интересуваш от немция. Между другото отдавна не съм ползвал гуглето, карам си на патока. От ден на ден дава все по-добри и смислени резултати и не те шпионира. https://duckduckgo.com/Опаа, някъде надолу излезе на английски: https://www.medion.com/gb/service/download/Ама честно, патокът не пусна нито една реклама или неадекватен отговор! Той и да иска - ще му е трудно, щото Adblock Latitude чисти рекламите дори в ютубата.
|
| Пон Яну 13, 2020 12:15 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
Странно - дори и да допуснем ,че специално модела 95000 е за немскоговорящи (КОЕТО НЕ Е ТАКА) - пак изключва възможността да ми се включи транслейта от Германски АВТОМАТИЧНО !!!
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Пон Яну 13, 2020 3:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За гугъл, фейсбук и т.н. няма невъзможности Май вече почетвъртам: преди години реших и аз да стана модерен и да си направя профил във фейса, ама от прясно сглобен от нулата комп под линукс. С изключение на първото ми име и фамилията всичките ми лични данни бяха фалшиви. Обаче фейсът веднага ми предложи да стана приятел с майка ми, жена ми и работата на жена ми. Колкото до жена ми се досещам, че е по IP, но майка ми си имаше отделен интернет. Пък жена ми тогава не общуваше с майка ми по фейса. Отделно, че в нетя има куп странности като akamai и alexa, които вече са дърти. Пак да почетвъртя: питах Алекса за участниците във форума и тя ми даде статистика къде живеят, колко деца имат, к'во образУвание имат и т.н. съвършенно безплатно. Ако си платя сигурно и адресите ви ще ми даде. Ни бойти са, няма к'во да криете! 
|
| Пон Яну 13, 2020 7:49 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Я питай за мене...
|
| Пон Яну 13, 2020 8:20 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Пиете розе с половинката, така казва Яндекс. Друго не каза.
|
| Пон Яну 13, 2020 8:32 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
И се ядосва с циганите на работното място. Мнье, Алексата ми даде статистиката за всички накуп - по без пари толкоз. Но за сметка на това имаше брой посещения при зъболекар... Всъщност от тогава изтече доста вода, но ви давам първият попаднал ми линк ако ви се ровичка: https://www.alexa.com/siteinfo/mcu-bg.com
|
| Пон Яну 13, 2020 9:00 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Розето е компромис - аз по принцип не обичам бяло, пък на жената не и дават да пие червено. Иначе най обичам Jack, после е Jim. Ама сега имам тука едни храсталаци отворени и си сипвам … с голямо нежелание.
|
| Пон Яну 13, 2020 9:16 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Отменили Сурва заради опасност от епидемия Мии хората нали за да гонят злите духове се събират?! Освен това май нямат нужда от вода 
|
| Пон Яну 13, 2020 9:41 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз затова ги гледах кукерите в Симитли и пернишките бяха там. Голям фурор беше, 50 групи, 2 дни, много яко... Децата и те се радваха... Евала на тия хора.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 14, 2020 12:31 am |
|
|