| Автор |
Съобщение |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 1.5 евроцента за sms и 0.00001 за e-mail
|
| Пет Май 26, 2006 10:47 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Ей, аман от европейски мизерии и многознайковци...
|
| Пет Май 26, 2006 11:47 pm |
|
 |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Това за SMS-ите е ясно. Ама ако в къщи на компа ( където имам SMTP и POP3 сървър ) получа или изпратя мейл до друг такъв - пак ли ще се плаща? Как ще се регулира това? Кой ще го следи?
Друг въпрос: от 1 януари ще плащаме ли данък "слънце" и "въздух" ?
Ово се оливат.
|
| Съб Май 27, 2006 8:56 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
възможността за общуване между човешките индивиди е фундаменталната разлика между животните и хомо-сапиенса. да се обложи с такса е олигофрения! идиоти. нямат налапване тия еврочиновници бре!
то както е тръгнало, ще ни обложат и с такса дишане - малка сума за вдишване, по-голяма за издишване (щото се замърсява околната среда с въглероден двуокис) и още по-голяма за пърдене (заради отделения метан). някои определени фирми (вероятно същите, които правеха таксиметрови апарати, касови апарати, електромери и др. подобни) ще направят яки кинти от производството на вдишвомери, друга(и) фирма ще направи кинти от холограмните стикери, който ще трябва да си лепим на челото близо до носа, че вдишвомера е минал годишен преглед и друга лепенка на задника, че пръдномера е технически изправен. на държавата (респективно ЕС), като й дотрябват пари, може да прави пререгистрация на вдишвомерите и пръдномерите по средата на годината. ей така се прави европейска държава...
1.5Ецента на СМС е 3ст. в момента м-тел по-едро го дава за 8ст. евро-таксата се получава 37.5%. към нея ще се прибви и ДДС 20% и един СМС ще стане 13.2ст, или сумарно услугата ще се натовари с данъци и такси с 60.6%. чудесно просто, почти колкото с горивата. ако му прибавят и някаква еко-измислица (нали се замърсява ефира), ще стигне чудесни нива
|
| Съб Май 27, 2006 9:32 am |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Дедо, сигурно ще има някакви данъчни облекчения и преференции за производителите на бобовите култури, и сигурно ще имат поне 100 куб.м необлагаем изхвърлен в атмосферата метан на потребител.  не е лошо - ще бъде насърчено селското стопанство, може да се появят фирми , които да събират отделения метан, ще паднат цените на бензина абе чака ни светло бъдеще както е казал поета ... т.е. комуниста 
|
| Съб Май 27, 2006 10:16 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Че какво друго е "Протокола от Киото".
Начин да се наложи данък дишане.
То така се започва - най-напред по-едрите консуматори, после и по-дребните, и както знаем - накрай всички и то по два пъти
|
| Съб Май 27, 2006 10:17 am |
|
 |
|
velio
|
Току виж пък спама по електронната поща намалял... 
|
| Съб Май 27, 2006 3:59 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
|
| Съб Май 27, 2006 6:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Аз отива в Зимбабве .... там и от парно нема нужда ....
|
| Съб Май 27, 2006 9:16 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
и бананите растат по дърветата
и нет нема да ти трябва
ама не знам как ще се оправиш с мобуто
|
| Съб Май 27, 2006 9:18 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е това доказва че и евродепутаите не са по умни от нашите катили.
Абе прочел някъде въпросния умник, че на ден по мрежата прелитат, незнам колко си съобщения, извадил елката и сметнал - уха, я колко пари летят безконтролно. Тъпанари бе. Явно навсякъде си има такива. Ей тъй като за сол в махджата.
Това нема как да стане.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Май 28, 2006 10:05 am |
|
 |
|
3aek
|
след това което направиха с безоловните технологии в електрониката вече нищо което излезе от европарламента не може да ме учуди
защото очевидно и там има хора които да оправдаят съществуването си творят глупости без да са обмислени добре
сега купувам по три пъти повече човки за поялници за rework и тинола ми струва 3 пъти по-скъпо от нормалния, хората които правят rework са намалили с 30% производителността и всичко това са нови разходи за мен
а според последните данни тъй като тази технология хаби повече енергия и индеректно повече замърсява околната среда (чрез електроцентралите)
http://www.rohsusa.com/
|
| Нед Май 28, 2006 1:44 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ама много солена тая манджа бе. Явно солта повечко идва.
|
| Нед Май 28, 2006 2:16 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе аз лично за безоловните технологии си имам друга версия. Не е е ли странно, как безропотно приеха това ограничение пройзводителите на чипове. И как бързо превключиха на безоловно пройзводство. Според мен са били подготвени. Това по скоро ми прилича на разправа с "по-малките".
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 29, 2006 7:25 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
А интересно кой им мери оловото.............. И с какво и от кога....
Май те са в основата на всичко - малки сме - ще си траем 
|
| Пон Май 29, 2006 7:38 pm |
|
|