|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 6:37 am
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Новини от страната
Изтрий си бисквитките, че няма отърване. Моите се трият автоматично при затваряне на бразуъра и помага. Отделно, че не влизам в профила си. PS: за улеснение го настройвам да се отваря на дереджето при което съм го затворил
|
| Нед Яну 05, 2020 11:49 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Естествено че има и квалитетни клипове. Ако беше само плява, тръбътъ да е хлопнала кепенци. Нещо ми подсказва, че предстои да откриеш какво прави "private mode" в браузера...
|
| Нед Яну 05, 2020 12:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Цък, Ицо, повече пречи...
|
| Нед Яну 05, 2020 12:07 pm |
|
 |
|
michev
|
Не е само при теб. И на мен ми го навира като препоръчан, вече не помня от колко време, при условие, че няма никаква допирна точка с клиповете които гледам. За разлика от Дедо - не се поддадох  . Сега преди този пост проверих какво е положението - вече го няма като препоръчан.
|
| Нед Яну 05, 2020 12:18 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
При мен не излиза въпреки, че го бях отворил, но то май мойто си мисли че съм американец 
|
| Нед Яну 05, 2020 12:31 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
А бе точно за тези неща Гуглето използва изкуствен, но не и интелект. Ако някой си е платил - непременно ще ти го препоръча (според парите). Ако имаш кукита или си влязал в профила си: съобразява се с "интересите" ти. Освен това набляга на най-гледаното/платеното в твоя регион. Има и елемент на случайност за да не изглежда тъпо. Въпрос на коефициенти.
На подобен принцип навремето бях направил псуваща програма и доста народ ѝ се връзваше.
|
| Нед Яну 05, 2020 3:12 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми аз нямам профил (нийде) браузъра го затварям средно на 2-3 месеца, като съвсем се омаже. на 2-3 ребутвания на браузъра ребутвам и ОС, но е според зависи. принципно много рядко ми излиза нещо на български, да кажем на месец. затова сега се учудих, че тоя юнак ми се навира на всеки ред, и то само с едно цъкане.
принципно, ако съдя какво зяпам в тубата, 80% от препоръките са (ми) адекватни. те са си и твърде специфични, за да ми набутват такива клипчета като тлъста точка на радара. нещо му е залепнало релето на гугълския ИИ, щом ми слага на една страница 'къде се къпем в хамерка' и сигнал интегрити или хармоник драйвове. не вярвам човекО дори да е чувал за нещата, които ме интересуват.
|
| Нед Яну 05, 2020 7:16 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо, има и вариант гуглето да те гледа, че си тук в тая тема и също гледа как народа тук цъка по тия клипове и затова да ти ги навира още по-ожесточено.
А иначе някой да тръгне да гледа клипове на нашенци шофьори на камиони в САЩ трябва да му е изпила чавка мозъка. Общо взето някой като дойде тук и не става за абсолютно нищо отива и става шофьор на камион. С горе долу 3 месеца курс от нулата, без грам английски и в много случаи даже ис фалшива книжка стават шофьори. И понеже глада за такива шофьори е все още сравнително голям им плащат и огромни пари като за квалификацията, която имат. Мятат се на камиона и карат всеки ден по 15-18 часа и се прибират веднъж на месеца. С две думи скотски живот и в повечето случаи са пълни идиоти.
|
| Нед Яну 05, 2020 7:53 pm |
|
 |
|
nik
|
имам някакви наблюдения че профила се гради на база на предишни гледания, но не само твоите гледания имаш, нямаш регистрация, тубата ти създава профил и пази история, ако гледаш клипче за цнц-та, препоръчва ти клипчета за цнц-та, също така вмъква и каквото други хора са гледали които харесват цнц-та също така правят някаква връзка между различни профили, по каквато лична информация са успели да докопат, било общи ай пи-та, акаунти някъде си другаде, споделени линкове, по най различни начини някак успяват да направят връзка и едно клипче рекламирано на единия профил, почти веднага се появява и на другия
|
| Нед Яну 05, 2020 7:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе не знам как го правят но почти винаги нацелват при мен интересите, по едно време само не знам защо ми се появява ха клипове на Слави, но явно усети че не съм му фен и изчезнаха. Това което мен ме дразни е че постоянно сменя това което предлага, някой път виждам две три интересни, отварям едното и после другите нямат намиране, на следващото отваряне ми дава други. Аз обаче съм от съвестните шарани и си плащам, може би това премахва много рекламни които иначе би ми показало, не знам. Митко, то това е възвишен професия бре, ти знаеш ли колко хора познавам дето още разнасят пица или са бакшиш, и са там по-дълго от теб.
|
| Нед Яну 05, 2020 10:07 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Лошо няма - кой както намерил така си изкарва хляба  . Аз също съм разкарвал пица - смятах е за супер работа щото цял ден бях свободен да си търся работа и вечер отивам за 4-5 часа да изкарам някой лев. Никакъв стрес, никакъв зор ама при мен трая само един месец 
|
| Нед Яну 05, 2020 10:35 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Ааа Ицо - не е индиец а иранец. Въпреки рекламите има доста поучителни видеа. Повечето ползват спонсори - има някой които харчат доста покрай 10-15 минутни клипове. Качествените видеа отнемат и време, а някой имат екипи от по над 10 човека. Нормално е в крайна сметка да очакват някакъв приход накрая. Иранеца беше споменал един път, че от три години е спрял работа и разчита само на приходите от тубата.
|
| Нед Яну 05, 2020 11:04 pm |
|
 |
|
michev
|
Тубата има една настройка, която я пази в браузъра, в която указваш дали искаш да те траква какво гледаш и да ти предлага сходни видеа или да не те траква изобщо. През тази настройка всички до един сте минали задължително някога. Тествал съм и двете опции и е просто шокиращо зле като забраниш тракинга - първа страница почти винаги заята с чалгии и чалгоподобни клипове. С тракването работата се ядва - показва предимно релейтнати видеа към това което съм гледал с малки изключения. А за иранеца - електро бум - има попадения при него. Ако изключим лигавщините, понякога има какво да се види и чуе.
|
| Нед Яну 05, 2020 11:21 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Е нищо ново не показва, просто го показва забавно. Иначе като не си логнат е същата история - първите 100 видеа са чалга, дриско и подобни повърни.
|
| Нед Яну 05, 2020 11:41 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Полу-иранец по рождение: Mehdi Sadaghdar is an Iranian Canadian comedian, electrical engineer, and YouTube personality. Това, което прави, му казват "Популяризация на електрониката" и е полезно за бизнеса, пък ако си извади и нЕкой леФ печалба, всички ще са доволни.  Други примери за популяризация са научно-популярните списания и филми, примерно поредицата "Космос" на Карл Сейгън. Едно време по телевизията имаше едно детско: Teletubbies Погледнато с очите на възрастен, всичко ставащо на екрана е нЕк'ва дивна тъпня, заради което имаше и прякор - ТелеTъпис.  Обаче изследвания са показали, че детските възприятия са различни от тези на възрастните. Децата различават големи цветни форми, прости звуци и движения, съответно като им покажеш нещо такова, ще е адаптирано за техните възприятия. Когато са в детската градина, и да им сипваш заедно с храната разпечатки на сорс код или принципни схеми на телевизори, просто няма да вдянат в тази ранна възраст. Това може да стане на по-късен етап от растежа. Други примери за разликите във възприятията в зависимост от възрастта: > Biologist Explains One Concept in 5 Levels of Difficulty - CRISPR | WIRED> Musician Explains One Concept in 5 Levels of Difficulty ft. Jacob Collier & Herbie Hancock | WIRED> Quantum Computing Expert Explains One Concept in 5 Levels of Difficulty | WIRED> Virtual Reality Engineer Explains One Concept in 5 Levels of Difficulty | WIREDПоследния пич е един от виновниците за бая часове, дето съм прекарал пред компа в пуцане, рипане, търсене на тайни врати и прочие геймърщини  : John D. Carmack II is an American computer programmer, video game developer and engineer. He co-founded id Software and was the lead programmer of its video games Commander Keen, Wolfenstein 3D, Doom and Quake and their sequels. Бонус цитат  :
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пон Яну 06, 2020 12:35 am |
|
|