Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 76 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
За емиграцията - леко допитване 

Мислите ли да емигрирате?
Не, в БГ си ми е екстра 43%  43%  [ 23 ]
Замислям се по въпроса 42%  42%  [ 22 ]
Твърдо съм решил да се махам 9%  9%  [ 5 ]
Вече съм се разкарал 6%  6%  [ 3 ]
Общо гласове : 53

За емиграцията - леко допитване 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Интересно е, че толкова много народ все пак иска да остане. :) Може би беше редно да въведа още един отговор - "Принуден съм да остана".

Чет Май 25, 2006 12:09 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Новодошъл

Отговори с цитат
Мнение 
Пирев и мен многа ме дразни, че мангали и всякаква всевъзможна паплач ( аз ги наричам българи 1300S) имат повече права в тая държава от
Българите. За съжаление такива са реалностите свалили сме си гащите пред Европа. Надявам се да е за добро. Много повече ме дразнят обаче
такива "българи" като тебе (кавичките и малката буква не са случани)! Колегите са много прави като ти казват: НИКОЙ НЕ ТИ ПРЕЧИ ДА ИСКАРВАШ
И 300 000 годишно. Щом си толкова печен направи си фирма и печели. А с тоя манталитет трябва да ми дадат далече нямя да стигнеш. Съжалявам
ако съм те засегнал но аз живея в България а не в накакъв булгаристан. Ти може и да си от там.

Чет Май 25, 2006 6:13 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Сигурно ще се учудите, но това с ревърс дескриминацията го има навсякъде - от страх да не дескриминират черните тук - дескриминират белите. Така, че в това отношение навсякъде е едно и също. А такива "патриоти" (и при мен кавичките и малката буква не са случайни) дето много обичат БГ - познавам много. И са много малко хората, които наистина го мислят и ако им се отдаде възможност да отидат другаде - ще останат в БГ. Така, че не се палете толкова много. Много е лесно да се поставяш на някой друг на мястото и да разсъждаваш - но ако наистина ти се случи и на теб - тогава нещата стават малко по-други 8) .

Чет Май 25, 2006 8:00 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Отговори с цитат
Мнение 
Dimitar, допускам че имаше прдвид думата удава, (щото може да отдаваш ... под наем например, ама не значи същото :wink: ). Та да ти отвърна, че удаването на възможност не идва от небето, а е резултат от доста много бачкане. Просто всеки си избира в каква посока да бачка - за се пласира по добре като емигрант, или за да си направи условията тук по приемливи. Аз лично "отивам" навън с голямо удоволствие, но само в командировка. Ходил съм и за по 5 месеца. Но винаги знам, че съм отишъл да свърша дадена работа и да си бия камшика обратно. Е, както е казал (кой :wink: ?) - разни хора, разни идеали. То той и други неща е казал (нещо за проглеждането например), ама който има нужда от преговор, да си го прочете.

Чет Май 25, 2006 8:18 pm
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Забелязал съм, че по форумите повечето хора като няма за какво да се захванат и се захващат за правописа на другите. Ама прав си - разни хора - разни идеали и разни приоритети :? .

Чет Май 25, 2006 9:12 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Мнение 
Dimitar ти от къде знаеш дали ми се е отдавала възможност или не? А патриотите с малка буква са такива като тебе дето само се чудят как да изчезнат от България. Като толкова обичате страната си елате тука, създайте поне 10 работни места, работете, печелете и променете нещата.
Стига само сте обяснявали: там било едикакси онам било едикаквоси. Това, че накой върви по посока на най малкото съпротивление не значи , че всички са такива

Пет Май 26, 2006 4:18 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
=D> :roll: :oops: :idea:

Пет Май 26, 2006 6:33 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
georgimv написа:
НИКОЙ НЕ ТИ ПРЕЧИ ДА ИСКАРВАШ
И 300 000 годишно.

Напротив - пречат му. Реално, с честен бизнес (освен ако не е търговия), много трудно може да се печели наистина добре.
На първо място самата дръжава - идиотска бюрокрация, идиотски данъци, разни инспектори, дето те тормозят до последно, докато не им пъхнеш пачката в джоба.
На второ място идват мутрите - засегнеш ли случайно нечии интереси, направо пускаш кепенците.
И на трето, всеобщата цигания.

Пет Май 26, 2006 9:24 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Реконструктор написа:
georgimv написа:
НИКОЙ НЕ ТИ ПРЕЧИ ДА ИСКАРВАШ
И 300 000 годишно.

Напротив - пречат му. Реално, с честен бизнес (освен ако не е търговия), много трудно може да се печели наистина добре.
На първо място самата дръжава - идиотска бюрокрация, идиотски данъци, разни инспектори, дето те тормозят до последно, докато не им пъхнеш пачката в джоба.
На второ място идват мутрите - засегнеш ли случайно нечии интереси, направо пускаш кепенците.
И на трето, всеобщата цигания.

А къде се изкарват 300 000 с собствен бизнес без да ти пречи някой? Ако не е държавата (както е в целия ЕС), ще е е смазващата конкуренция (както е в Азия) или корпоративните акули (както е в Щатите)?

Е може да се преквалифицираме в козметици, пластични хирурзи, зъболекари или адвокати, тогава 300 000 са достижими, ама в нашия бранш е повече от трудно да се правят такива пари, навсякъде по света.

Братче, гарантирам ти че в БГ пречките за такива като нас са в пъти по малки от колкото в Германия или Франция. Имам лични впечатления по въпроса. За УСА, нещата наистина изглеждат малко по просветнали.

Виж за всеобщата цигания си много прав. И проблема е не че циганите са цигани, а че и българите станаха по цигани от циганите. Ама кой да го коригира това? Сами ще трябва да се оправяме.

Пет Май 26, 2006 10:12 am
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
georgimv написа:
Съжалявам
ако съм те засегнал но аз живея в България а не в накакъв булгаристан. Ти може и да си от там.

Бугаристан е турското име на България. Като си отворко голям и още по-голям пейтриот, нима не те дразнят: Болгария, Булгариа, Бугариа и т.н. ? А употребявам турското име, щото сме тъмен балкански субект. Когато излезнем оттам, ще употребявам България. Ферштензе ?

Пет Май 26, 2006 10:57 am
Докладвай
Профил WWW

Отговори с цитат
Мнение 
1. Незнам какво общо има турското име на България с Балканите, освен това,че една малка част от Турция се намира там.
2. Да отворко съм защото не се срамувам, че съм Българин, а ми е през оная работа за такива нещастници като тебе дето незнаят какви са. На тях все някой им пречи слънчеви изригвания, лунни затъмнения, Народ, Държава е вкраен случай месечния цикъл на жената.
3. Само за сведение Гърция където се намираш в момента също е на Балканите и по твойта логика там трябва да е същото като тук. Следва логичния
въпрос какво правиш ти там тогава или от трън та на глог,че е по-висок. Но понеже съм бил там и знам,че не е същото логиката ти не ми се връзва.

Пет Май 26, 2006 5:42 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
AAAAAAAAAAA, май е време за среща. Да се видим, да се изпонапием, да си изпомачкаме ризите и да си уточним отношенията.

Къв ви е проблема бе хора, все на агресия избива в последно време. Я кво време се е опнало, жените готини, бирата студена, оти се палите за глупости...

Пет Май 26, 2006 6:00 pm
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Проблема е, че някой хора се опитват да се правят на психо-аналитици и да разсъждават за хората само по техните писаници из форумите. Само дето си нямат и понятие нито къде се намират в момента въпросните хора нито каво представляват като характери. Ама ние българите сме супер специалисти по това да изказваме всякакви мнения за всичко и да си вярваме, че сме безпогрешни 8) .

Пет Май 26, 2006 7:07 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Мнение 
Моето мнение е, че би било чудесно ако можеше да се организира една масова акескурзия за 8 милиона БГ за поне 1 година навън, да поживеят, да поработят и после да се върнат в БГ, да видят мизерния си екзистънс тук, па да се чукнат по китарата и да се замислят.
Без да се обиждат хората тук, но аз по-мързеливи, по-големи философи, по-разбиращи от всичко и нищо, по-гледащи в канчето на другия от БГ "специалистите" не съм виждал а пък доста съм видял все пак.
Какво може тук един току що завършил 25 годишен студент, който се кефи че му подарили между 3 и 6, който се кефи, когато няма лекции, който няма домашна работа, който не разбира че след 25-ата година си е профукал бъдещето....
После всеки се оплаква, че няма работа, че го подценявали, че не му плащали и прочее....
По линия на даскалската ми практика мога да сравня какво се учи, как се учи и защо се учи в университетите на Запад и нашите. Вземете кой да е тезис по Къмпютър Сайънс за Мастър от Американски университет и си признайте (ама честно) колко от вас на 23 щяха да могат да го направят. Колко от вас знаят какво е UML и има ли то почва у нас... и прочее. Трябва честно и безпристрастно всеки да погледне и оцени нещата без да си слага "розАвите" очила. И който все пак има топки, и му стиска да отиде на Запад, да се пребори за своето място пък после каквото акъл го учи. Работата в чужбина не само не е вредна, ами тъкмо напротив - дори и да бачкаш на строеж, пак има полза да видиш как и защо е устроено обществото там и после ако можеш да пренесеш този опит в България.

Пет Май 26, 2006 7:28 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Аз съм на същото мнение - просто трябва да бъдем реалисти. Никога крайностите не са били полезни - без значение в кой край са 8) .

Пет Май 26, 2006 7:37 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 76 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща