Отговори на тема  [ 136 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
проект 2020 плк с мощен процесор и други екстри :) 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Re: проект 2020 плк с мощен процесор и други екстри :)
аве вас някаква лоша карма и поличба черна ли ва е сполетяла в електрониката ве, направо кви са тия ваще страхове, тва няма да работи, тва ше са разфърчи. това ше гръмне. само някаква черна орис неземна ва е налегнала ама отдавна.

да земете по един курбан за здраве и късмет ли да си дадете на цялата компания спициалисти тука ли или да идете на църква да запалите по една свещ за здраве и късмет. успокойте са малко ве, работи си всичко няма никви проблеми, не моа да разбера зашо искате да накарате целия свят сляпо да работи като вас и да ви следва безропотно като стадо овци без мнение и решение :) няма да успеете с мен че и със още доста, не са къхърете толкоз разбираш ли :). кат съм си го направил аз ще си бера последствията.

споко ве хора. да съм жив и здрав ше пусна платките ше ги наситя и ще ви дам клипче да видите как работи всичко без проблеми.

файловете ги видях - направо не знам за ко са ги писали изобщо , формули мормули диаграми сто хиляди глупости вътре дето са за писарушките от техническите пишман университети.

на обекта дипломите са вятър работа :)

за мухата : аве ти си баси писателя разбираш ли земи да напишеш некой роман не са занимавай с електроника и програмиране. другаде ти е силата и то много :)
и първо аз съм от село, и тука и в града мойто номера минават ама яко, ама ютии не оправям да ти кажа, щот няма лев там. смятам да са префърля на тенджери под налягане с манометър и да ги правя електронни. щот се пак сме 21 век.

нищо нецензурно не съм казал

Сря Ное 27, 2019 1:21 am
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

karadev написа:
...на обекта дипломите са вятър работа...

Ама добре им го каза на тия позьори! :lol:

Сря Ное 27, 2019 1:28 am
Профил
Аватар

аве аз още по далече щях да ги пратя ама викам ай :) от мен да мине :)

Сря Ное 27, 2019 1:32 am
Профил WWW

кви формули кви пет лева, това са толкова опростени обяснения, за хора с между основно и средно образование ... това дето си го писал е от човек който няма грам опит, всеки е минал от там, първите ми опит да пускам продукт бяха като бях на 14 някъде, едни охранителни системи бяха много на мода в началото на 90-те, не че продадох много но много бързо осъзнах че светът не е толкова розов колкото на мен ми се иска, и пак добре, тогава бяха основно логика, и повечето проблеми бяха от естество ама кой ще ще иска едновременно за отваря врата и да набира код и др. такива, с реална индусриална среда сблъсъкът беше по-късничко, и беше фронтален, и то точно с неща от типа който ти правиш, това силозче за прасета, оная гладачна преса, някакви заваръчни полуавтомати ... но питах, четох и от тогава гледам да не повтарям същите грешки. Всеки си знае ..

Сря Ное 27, 2019 2:04 am
Профил
Аватар

днеска сабалян викам чек да начертая един таймер 555 е тъй да има за децата да са учат. пък може и да си направят да и потрябва за ттл <>
http://blog.karadev.net/index.php/equip ... er555.html <> ай ся да видим и тука кво не е наред :)

Прикачени файлове:
55genplatka3D1.jpg
55genplatka3D1.jpg [ 346.4 KiB | Прегледано 4157 пъти ]
55genplatka3D.jpg
55genplatka3D.jpg [ 263.59 KiB | Прегледано 4157 пъти ]
55genplatka.jpg
55genplatka.jpg [ 409.73 KiB | Прегледано 4157 пъти ]
55gensim1.jpg
55gensim1.jpg [ 304.29 KiB | Прегледано 4157 пъти ]

Сря Ное 27, 2019 2:19 am
Профил WWW

От какво естество проблеми те вълнуват, първо отново на ниво схемотехника, и конкретно 7805, но то е ясно ти не четеш менуали, ръководства, нищо не четеш защото са писани то малоумници за да защитят дипломна, ако беше чел щеше сигурно да видиш едни звездички в менуалите на производителите които казват : **Recommended minimum load capacitance of 0.01 µF to limit high-frequency noise. Имаш някъде там еидн C4, на майна си райна, свързан през куп индуктивности. Стилово е като от ТНТМ, може би никой не ти е казвал, че не е добра идея пътечките да са с такава топология, черво обикалящо площадки, още повече масата. С оглед дължината на пистите, тяхната дебелина и това че генерираш импулси, ако натовариш повечко изхода масата на чипа ще дойде изместена спрямо масата на време задаващата ти група, а какво се получава от това оставям на теб да откриеш. И не на последно място, за чий правиш двуслойна платка за един 555 не е ясноно дори и така, имаше по-оптимален плейсмънт и разположение на компонентите без да променяме местата на конекторите и тримера.
И сега ако питаш дали ще работи, ще работи, въпросът е как ще работи, при условие че това е еидн прост 555. Ако ще си правиш зумер грижи няма, но ... а каква е целта на платката не зная. А не знам нарочно или по недоглеждане, тримера е на ръба, но с винта навътре :)

Сря Ное 27, 2019 2:36 am
Профил
Аватар

на тримера 3д модела в протеуса му е такъв иначе ще бъде с вертикална настройка. аве добре си е стига си са вманиачавал. да работи там да са радват лапетата че им бичат светодиодите. чак пък толкоз прецизировка, няма прайм платки за чешките радари тамара разбираш ли.

ипулсен генратор за ттл до 50 мегахерца колкот пуска там да бичи :) няма да има 500 мегахерца честота че да ги прайм кат за наса. насаджийте и те навремето са пратили аполо 11 със компютър от феро памети да не мислиш че не е работил. процесора бил кат на атари портативние едно време :)

Сря Ное 27, 2019 3:00 am
Профил WWW

ти май не разбираш, не е въпроса какъв е процесора а как е направено, май не си гледал филмчета за аполо. Не знам за какви 50 Mhz говориш, тоя таймер има райс и фейл тайм от по 100 nS, очевидно не обичаш да четеш документация, чудно тия процесори как пишеш кода за тях.
п.с. ето нещо почти като това твоето за светодиодните ленти, само че това има 2 канала за цифрова, два канала за аналогова, и два канала за монохромна, и малко комуникация и вграден конвертор за 5V/30A.
п.с.2 не че това претендира да е кой зане какво, има една сериозна механична грешка, бира за позналия

Прикачени файлове:
ULC.jpg
ULC.jpg [ 390.54 KiB | Прегледано 4146 пъти ]
Сря Ное 27, 2019 3:20 am
Профил

А ето и още нещо което сигурно никога не си поглеждал, това е конкретно за любимите ти светодиодни ленти, адресируемите де, това ходи по кабелите, и това което се получава след като някой се събуди и забележе че е сложил резистор 0 Ом в схемата, т.е. без какъвто е твоят случай, редът на снимките е обратен како предполагам се досещаш.

Прикачени файлове:
DSC_0327.JPG
DSC_0327.JPG [ 1.72 MiB | Прегледано 4145 пъти ]
DSC_0326.JPG
DSC_0326.JPG [ 2.02 MiB | Прегледано 4145 пъти ]
Сря Ное 27, 2019 5:34 am
Профил

Цитат:
има една сериозна механична грешка, бира за позналия

Конекторите отляво "висят", не се виждат болтчета вляво от тях?

Сря Ное 27, 2019 8:17 am
Профил
Аватар

до единия съединител няма достъп (с отверка) :)

Сря Ное 27, 2019 8:39 am
Профил

Тц.. малко по шибано :D, подсказва отдолу има два термални интерфейса, единия под дросела другият под 6-те мосфета.

Сря Ное 27, 2019 10:06 am
Профил
Аватар

ЦИТАТ : А ето и още нещо което сигурно никога не си поглеждал - е тая гнусна гадна тъпа убеденост във това кой какво НЕ ПОГЛЕЖДАЛ,, знае и не знае е най-голямата ви грешка във живота ви и във отношенията ви със хората. аз със осцилоскопи съм бачкал още на 10 кат бях пич. ама дай на снимката да видим марката на тоя вмирисния усцилускоп ве брат ми :)

а пък изречението _ това дето ходи- сме го изкарали на осцилоскопи и на сигнал генератори още преди да разбереш че има пикселна лента в българия, велики специалисте.

не знам от къде си го намерил това архаичното за контрол на лентите, ама на мойта ше има 485 комуникация между платкте. ЩОТ НЯМА НУЖДА ОТ ЛАНОВЕ МЛАНОВЕ 100 кабела и 500 хиляди мегабайта трансфер и на обекта само с една двупроводна жица връзваш цялата система между 20 пикселни платки и си готов.

ама ко ли съм седнал да ти обяснявам. то такива кат вас най великите никой и нищо не може да ви убеди че има и други 100 пъти по добри и работещи И ЕЛЕГАНТНИ в хардуера и софтуера решения. МАХНИ СИ КАПАЦИТЕ ОТ ОЧИТЕ ДА ВИДИШ КОЛКО Е РАЗЛИЧЕН СВЕТА ПИЧ !!!! :)

Сря Ное 27, 2019 10:59 am
Профил WWW

Не съм го копал дялкал съм го :) а за сигнала и скопа не се обяснявай, а кажи тогава къде и какво си гледал и какво си видял. Ще ми говориш за 50 мхц от 555, и после че си гледал нещо със скоп, чак сам не си вярваш. И между другото, не знам защо мислиш че има лан, това си е чист 485 дори два, но естествено за теб всичко на така нареченото RJ45 е лан, не знам и защо си мислиш че 485 е нещо много велико, или така си чувал, най-обикновен сериен интерфейс. Много, мнооого си далеч, няма смисъл да ти се обеснява и казва каквото и да е, ти си знаеш и можеш всичко.
В твоите решения няма нищо елегантно, това е доста аматьорско ТНТМ както вече се спомена, но ти и нямаш желание да отидеш някъде по-напред.

Сря Ное 27, 2019 11:23 am
Профил
Аватар

тони, нямаш ли си работа?

Сря Ное 27, 2019 11:26 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 136 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща