Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
Н'бабане Гт'муан'га написа:
Тая тема ръчни vs автомати е някъде от около 50 години насам. В момента (края на 2019) някой да почне да разправя как няма по-добро от ръчното, веднага си представям побелял инженер дето се кълне че от ламБата по-добро няма :)

Всичко е въпрос на вкус. :) Аз ръчка за ежедневна кола вече никога няма да си купя, еле пък за малоумните софийски задръствания. И обратното за уикенд автомобил. ;)

Пон Ное 25, 2019 10:10 am
Профил

Абе аз отдавна спрях да мисля какво карам, каквото има, ръчни, автоматични, малко/голямо ...като дойде време за пазаруване може и да поогледам, ама не за друго, ами като оставя на другите после само се нервя, като с рейнджа, да му го и на боклука неземен, ама пък удобен беше, не мога да си изкривя душата.
Сега това ЗИЛ че което карам си ми е екстра :D, нали важното е да стигнеш където си тръгнал.

Пон Ное 25, 2019 10:18 am
Профил
Аватар

pipilica написа:
...Ужассс ще подивея докато стигна, айде един два пъти може да пробвам от чисто любопитство, но редовно в никой случай.

Да, ако трябва да стоиш като наказан и да се взираш в пътя, вероятно всеки би подивял от скука.
Вместо това можеш да "разцъкаш нета", да почетеш книжка, да метнеш една табла, карти, шах, и още куп други по-интересни дейности от това да се взираш в пътя и да въртиш някакви овални джаджи...

Пон Ное 25, 2019 1:49 pm
Профил
Аватар

Сигурен признак, че си минал 40-те - искаш колата ти да е с автоматични скорости.
Не ми липсва натискането на съединителя, нито мърдането на ръчката. Даже обратно. Няма да ми липсва и въртенето на геврека. По командировки тактично отстъпвам карането на друг желаещ. На последната колегата ме мина с номера, че вече съм ходил и знам пътя. Изпилиха ми се нервичките със служебната каруца. Като се возя ми е супер - дремя, цъкам на телефона, пак дремя, пак цъкам...

Пон Ное 25, 2019 2:28 pm
Профил ICQ
Аватар

Детройт

Пон Ное 25, 2019 2:55 pm
Профил
Аватар

pipilica написа:
...Mercedes-Benz W126...
Това бих го карал постоянно - градско, селско... всичко, стига да има някой дето да му "сипва"! Не че аз не мога, ама не искам! 8O

Пон Ное 25, 2019 3:32 pm
Профил ICQ

Реконструктор написа:

Много добро и много поучително!

Пон Ное 25, 2019 5:57 pm
Профил

Всяко нещо с времето си.

Египет някога е бил каймака на цивилизацията. Какво е той днес?

Пон Ное 25, 2019 10:17 pm
Профил

ръчна , автоматична , десен волан ,ляв волан- няма значение,
важно е къде и защо.
Служебна, в събота,по пътя към морето....
Ако не е служебна ,поне да е събота и на отдих..

Пон Ное 25, 2019 10:25 pm
Профил
Аватар

https://www.byton.com/m-byte

Доста интересно возило. Чудно ми е колко ще му искат като излезе в магазина... :-k

Вто Ное 26, 2019 11:41 pm
Профил

Това има ли гърбът на накой голям или е друг ентусиаст като Мъск, ама той поне имаше пари достатъчно. За мен това е загубена кауза, дори Тесла са бита карта, на масовият пазар ще ги смажат, на луксозният ще останат назад имайки в предвид Порше, Ауди, BMW а и не само те. Мъск се бори с проблеми които конкуренцията му е преборила преди 30-40 години, да не кажа преди 50. Там най-големият шанс за оцеляване ще имат ако някой купи бранда.

Сря Ное 27, 2019 12:54 am
Профил
Аватар

ТоНи нямат интерес. Тук наистина се тревожат на къде ще се развият нещата в близко бъдеще. И не защото е трудно да се правят EV-a, a точно обратното защото е лесно и се свежда до едната батерия, останалото всеки го може.

Като прибавиш, че на геранците софтуерът и иновациите винаги са им е били слаба страна (AV) и рботата става зле.

До сега беше ясно - Баварците правят мотори с по 350 коня и разход 5л на 100км. В Щутгард правят окачвания дето офроад да караш и вътре не се усеща. VW гледат да вкарата максимално екстри от високия в средния сегмент, като междувременно запълват и ниските със Сеат и Шкода. А сега какво - една батерия и малко електроника и вече си номер едно. Имайки в предив каква част от БВП-то се подхранва от тази индустрия си е ебало майката с извинение.

Сря Ное 27, 2019 1:34 am
Профил WWW

Ами не знам, онзи ден чета изявления от Порше, друго звучаха. Иначе ясно е, тия дето правят мотори, скоростни кутии и всякаква друга съпътстваща железария остават на сухо. Айде тия със скоростните ще специализират в диференциали за EV, и ще се борят с други .. най-добре са си тия със седалките и спирачките, без тях не може :)

Сря Ное 27, 2019 2:07 am
Профил
Аватар

Забравяте елетропреносната мрежа, а тя май ще е най-големия проблем. Тук в момента ел колите са около 1% и сметките показват, че около 5% мрежата ще колабира. Само за щатите говорим за инвестиции от порядъка на трилиони долари и няма от къде да дойдат освен от данъкоплатеца. Не искам да съм на тези политици на мястото, които ще обясняват на елетората че трябва да вдигнат данъците за да може едни хора да си купуват коли за по сто хилки. Та не правете сметките прибързано :). Иначе наистина прогнозите за германската икономика не са розови - говори се за загуба на около 120к работни места само от сглобяването на двигатели.

Сря Ное 27, 2019 2:13 am
Профил

Фриц няма да остане гладен, ще започне да строи и да копае, ще му вдигнат данъка за да може бай мангал който е напуснал за да направи място на фриц да може да си живее без да работи, за 60 млн 120к не са чак толкова много. Иначе за другото си прав, и ако го съчетаят с великата калифорнийска концепция да няма газови аплаенси в къщите, която гледам се разраства като идея или ще трбява да минат на дърва и въглища или да платят едни безумни пари за ъпгрейд на електропреносната система и строежа на нови електроцентрали, със сигурност не вятърничеви и слънчогледови.
Но нещата вървят по нормалният си път, трябва да се натрупа критична маса идиотизми докато се мине прага на ресет контролера.

Сря Ное 27, 2019 2:42 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 197  Следваща