|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:13 am
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Ное 06, 2019 2:58 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
В комет има налична развойна платка.
|
| Чет Ное 07, 2019 12:06 am |
|
 |
|
3aek
|
верно ли си се набутал в тези ла...а още ли искат $20 000 да ти билднат Linux-а
|
| Чет Ное 07, 2019 5:36 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
като споменахте за газене в гадории някой газил ли е тези едно или двубандови https://www.redpinesignals.com/Products ... odules.php
|
| Чет Ное 07, 2019 6:04 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Гледам появили са се сампли на P2 и на хартия звучи страшен https://propeller.parallax.com
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Ное 24, 2019 10:41 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
още по-авангардно е... искат 25К АФРО за да ти дадат драйвера за нета на сорс. публични са 2 само кърнълски модула в бинария, тежко хакнати (или нахакани), така че да работят с една конкретна тяхна платка. не се съобразяват с dts-а, всичко надхакват го в кода директно. и това на всички нива, като се почне от uboot-а. в началото си мислех, че е нормална некомпетентност, но като видях, че са хеширали дори стринговете, постепенно осъзнах, че хората са взели мерки да те вкарат в кошарата. с билдване не се ангажират, но рецептата почва с 'вземете си 100 докера в амазон'... удоволствието си е изцяло за твоя сметка. събрах им развойните платки в едно кашонче и смятам да им ги връча при следващото желание от тяхна страна да ме облъчват. много отдавна не бях влизал в детайл по съвременния лайнукс. дори на гола поляна да кача чиста бинария ми създаде културен шок. от systemd концепцията още не мога да си затворя устата. тоя болен мозък е трябвало да го удуши майка му при раждането. а за билдването пък така и не разбрах 'кое къде влиза', ама въобще. всякакви шаманчета са се взели за богове, а не за връзката с Бога. в същност са дълбоко некомпетентни шмекерчета. някъде много далеч в миналото е останало да влезеш в една директория, да напишеш make и то да се билдне, па ако ще за ден-два, но да стане. отделно установих и че новия gnu-make не рупа файлове от предишната версия, съответно ауто-туловете умиргат също. обяснението е, че стария не бил камплаяънс с новите С стандарти... какво общо има варианта на езика на който е написан gmake със самия език на мейка явно не е нещо, което не искат/могат да обяснят. вирват носове 'оправете си мейк файловете, вие сте хейтъри' и до там. ей са! може и да съм станал хейтър. може в някои очи да е нормално целия ти работен ден да минава в пиене на кафе, докато чакаш текат трите билда за деня. ако някой друг ти плаща заплатата. да си създаваш проблем на гола поляна и после геройски да се бориш с него с години не е нещо ново в световната история, но в в тази конкретна специфична ниша нещата са изтървани сериозно.
|
| Пон Ное 25, 2019 8:44 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
аз съм си харесал ls1012 (или някой от серията), заради периферията. видя ми се, че е възможно да се подкара голо желязо с CW SE (едва догодина ще ми остане време за проби) !? P.S - не ползвам ОС
|
| Пон Ное 25, 2019 10:06 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако ще ползваш етернет - няма и един бит информация и на мен ми се привидяха някои неща, но явно песимизма не ми е бил достатъчен, че да ме спре в началото. (песимиста е добре информиран оптимист)
|
| Пон Ное 25, 2019 12:39 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
Грешката е моя, бил съм пробвал да конф. LPC55S69 (с Експресо - добре че проекта стои, че вече забравям  ) и съм се заглеждал в LS1012 заради USB3.0 - но не съм го пробвал 
|
| Пон Ное 25, 2019 2:52 pm |
|
 |
|
HCL
|
"в същност са дълбоко некомпетентни шмекерчета."
Че това е масово в големите корпорации. В Инфинеон и Интел за 10 години се нагледах на такива неща, че ако срещнеш някой титулиращ се Senior или Principal от там направо го нареди, че е некдърен малоумник и в 80% от случаите ще си напълно прав. Останалите ще си проличат бързо. Аз стигнах до там, че съм напълно убеден, че продктите на една фирма в нашия бранш с над 10 хил. персонал са абсолютни недомислия и изключенията като ябълката единствено потвърждават правилото.
|
| Пон Ное 25, 2019 4:30 pm |
|
 |
|
ilkor
|
|
| Пон Ное 25, 2019 5:54 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
4е то това новина ли е? от доста години радиата за венните са сфтуерно дефинирани в един или друг смисъл или е новина, че пак ще има модернизация на тоз кокошарник 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Ное 25, 2019 8:56 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Какво значи "софтуерно дефинирано"? Антена, усилвател и АЦП, от там нататък само софт?
|
| Вто Ное 26, 2019 10:32 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
По скоро ЦАП-усилавател-антена и ЦАПа управляван от софтуер.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Вто Ное 26, 2019 11:28 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
и смесители, и контрол на постояннотоковата компонента, и канали з аконтрол и прочие например чип дето върши всичко това: https://www.analog.com/media/en/news-ma ... ceiver.pdfнай-отдолу ги има описани различни видове по честотни ленти
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Ное 26, 2019 1:58 pm |
|
|