Отговори на тема  [ 136 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
проект 2020 плк с мощен процесор и други екстри :) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: проект 2020 плк с мощен процесор и други екстри :)
хайде да говорим сериозно, за всяки контролер има достаъъчно специалисти в БГ, да не кажа че има няколко фирми които до толкова са специализирали, че обслужват клиенти в цяла EMEA и клиентите ги предпочитат. Няма конторлер за който да имаш въпрос и да не ти отговоря тна Български. А колко им струват услугите, всичко зависи от гледната точка. Никой сериозен бизнес не може да си позволи престой защото твоят контролер се е повредил и трябва да произведеш друг или си отишъл на почивка и те няма две седмици ... в една фабрика час престой може да струва стотици хиляди, затова и никой не иска да рискува, а ако някой го направи за да спести 500 или 1000 лв , това си е лично негов проблем.

Пон Ное 25, 2019 1:59 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

не се боря за заводите или за големите фирми където има сключени договори за доста пари и от години са с едни и същи фирми. боря се за дребния клиент, дето нищо не разбира от електроника и програмиране и от плк. за клиента дето иска нещо да си работи на дребно, но да му е сигурно че ако стане нещо ще има някой също като него дребен дето ше отговори на проблема.

големите фирми те са ясни. с толкова много финансиране и аз мога да стана голям цех/завод. ама няма кинти. е за това сме дребни и се равняваме по дребните в другите бизнеси.

Пон Ное 25, 2019 2:13 am
Профил WWW
Аватар

Ти остави час престой, ами съм виждал как в наша машина само едно зареждане със суровина струва по-скъпо от самата машина. А става въпрос за машина струваща 5 цифрена сума... и то в горния край на 5 цифрените суми. А по въпроса с ардуино плц-то (или PIC базирано) - ако тръгна да слагам такъв тип управление просто ще си го направя конкретно за дадената задача - какъв е смисъла да минавам през 2-3 нива на програмира и през някакъв универсален хардуер - какво спестявам - проектиране на една елементарна платка и чакане три дена китайците да ми я направят за 5 лева?

Пон Ное 25, 2019 10:27 am
Профил ICQ
Аватар

ем то хубу че можеш/можем да си направим всичко, ама клиентите всички могат ли като нас? нали това е целта. да правим това което те не могат, че да върви работата. пък те да работят и произвеждат техните стоки. всеки да си гледа работата и да върви бизнеса. колко е малък и/или голям или пък кой колко разбира/неразбира не чак толкова важно. кат не знаеш нещо ше питаш, ше пробваш ше произведеш да се свърши работа на клиента да е всичко наред.

цитат : какъв е смисъла да минавам през 2-3 нива на програмиране и през някакъв универсален хардуер - първо нивото в само едно. ПОДЧЕРТАВАМ в този вариант има само един процесор, така че програмирането е само едно ниво. мплаба и хц8 ги знаеш добре. като си направил основата на входовете, изходите и процесорната част остава само за конкретното приложение различните менюта и параметри от датчиците. СЪЩОТО КАТО ТЪПОТО АРДУИНО !!!

цитат : проектиране на една елементарна платка и чакане три дена китайците да ми я направят за 5 лева? - в този проект платките са 4 като това е пълният вариант на употреба. при дадено задание може да се използват различни комбинации на монтаж. за това съм сложил двоен 8 пинов конектор да може да се наслагват една над друга. вече екстрите са отделно

в китай не поръчвам ако няма поне 1000 броя. държа на бг бизнеса и програмирането

Пон Ное 25, 2019 11:23 am
Профил WWW
Аватар

Относно българския, те клиентите ти (допускаме позитивно че ще имаш такива) ще имат сериозни проблеми и с твоя, та съвсем добронамерено ти препъръчвам да поработиш над него.
А относно платките, както казват колегите, на теория продуктова ниша е възможно да се намери, но точно тия дето си постнал, как да кажа... искат още (доста) докато могат да минат изобщо за продукт, дори и в най-непретенциозен клас.

Пон Ное 25, 2019 1:06 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
karadev написа:
марки плк има всякакви. виждал съм и АББ, делта плц, с митсубиши докараха тука един китайски машини горещи преси за гумени подложки от ситно нарязана гума пресоват в един цех тука, кви ли не марки и модели.

ама клиента иска оператора на машината да му е ясно че кат натисне бутон 1 да прави 1 операция или да изпълни първа програма, както го настройш да работи. лесно бързо и удобно и разбираемо за всички да бъде. работниците са сменят идват други трябва и тях да ги учи. персонала са сменя постоянно, случват са какви ли не неща по време на работа.

иска с поддръжката да си говори на български. да дойде някой дето спокойно ше намисли как реши проблема или да донаправи нещо допълнително в вече готовата система дето е работила 3-4 години. такива неща

karadev,
ако наистина маркетинговият ти сегмент е фирми(чки) където не им дреме например пресата за гуми дали няма да настъпи някой работник по ръката, или да му шприцне стопен каучук п олицето, само защото в даден момент твоито ПЛК решило да забие или от някакво електромагните смущение някое реле да остане отворено вместо затворено....и най-често тези фирмми нен са чували за застраховка на персонала и охрана по труда... -> имаш си клиенти прави си продукция, продавай....

ама ако се целиш във фирми дето не искат такива неща да се случват, или пък са в държави където ако се случи се пащат големи неустойки и се ходи в затвор, там няма да прокопсаш. Там искаш/неискаш търсят се производители и доставчици със сертификат(тапията дето ако стане беля казва ама ние не сме виновни ко е правено спед нашите документи и с нашите контролери/сензори т.н.т.н.)

Пон Ное 25, 2019 1:11 pm
Профил
Аватар

:) направо пяна ви избива на устите кат ва чета тука какви ги говорите насреща ми :)
ко са опитвате да ми кажете или да ме убедите не моа да ви разбера :)

нямам намерение да ви слушам съветите кое как да правя или да програмирам или каквото и да било от ваще фалшивите съвети ЩОТО ЗНАМ ЧЕ ГО ПРАВИТЕ НАРОЧНО И после се присмивате на хората дето ви следват глупостите :)

MYXATA - бъди спокоен няма да забие няма да стане нищо лошо което си мислиш/мислите :). преди да влезе в употреба изобщо винаги правя проба поне 72 часа в работната среда къде ще се монтира на цялата партида. знам много добре кое как се прави, не си мисли/мислете че сте единствените :) е това е най-голямата ви грешка в тоз еб.ния живот от 20 години насам в тоя форум :)

Н'бабане Гт'муан'га - я ми отговори според ваще великите стандарти кои платки са добри и качествени. покажи ми два линка от интернета щото знам че няма да покажеш нещо свое :) БЪЛГАРСКИЯ МИ Е ТОЛКОВА ДОБЪР ЧЕ ДАЖЕ И НА ДИАЛЕКТНИТЕ ФОРМИ НА ЖИВО МЕ ПРИЕМАТ ОТ ТЯХНАТА СРЕДА ;) ама ко да ти обяснявам като знам че пак ще злобиш до като дишаш :)

и да ви кажа само не чакам ваща велика оценка дали правя нещата добре, зле, лошо отлично или каквато и да е друга прилагателна. пускам ги тука защото форума има потребители дето разглеждат и дори може да научат нещо, пък било то и как не се прави от мен. :) тъй че ваще позитивни пред клавиатурата писания слабо ма зассягат и даже открито се забавлявам на злобата ви.

пак ще ви повторя шото знам че забравихте началото. не сте нито най-великите в електрониката и програмирането нито с ващо мнение трябва да се съобразява който и да било.

колкото по скоро разберете това И СПРЕТЕ ОТ 15 години насам да го правите тоя гадния хумор, злоба подигравки, присмех, опити за манипулации / мога да изреждам още доста/ във този форум толкова по добре. не са ли уморихте направо не знам.

ТОВА ЛИ ВИ Е ВЕЛИКИЯ ПРИМЕР НА НАЧИНАЕЩИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ДЕТО ВИ ВЗЕМАТ ЗА ПРИМЕР И ПОДРАЖАНИЕ !!!!

Пон Ное 25, 2019 2:38 pm
Профил WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
karadev написа:
:) ....
MYXATA - бъди спокоен няма да забие няма да стане нищо лошо което си мислиш/мислите :). преди да влезе в употреба изобщо винаги правя проба поне 72 часа в работната среда къде ще се монтира на цялата партида. знам много добре кое как се прави, не си мисли/мислете че сте единствените :) е това е най-голямата ви грешка в тоз еб.ния живот от 20 години насам в тоя форум :)
....
ТОВА ЛИ ВИ Е ВЕЛИКИЯ ПРИМЕР НА НАЧИНАЕЩИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ДЕТО ВИ ВЗЕМАТ ЗА ПРИМЕР И ПОДРАЖАНИЕ !!!!

както много добре може да си видял(за поне съм го видял много пъти) когато някой пита за помощ или идея, ако му е нормално и културно написан въпроса - винаги получава полезни отговори.
Ако някой се изпъне и каже вижте ми великото творение и почне да подскача и хвърля плюнки като получи критики, че не му е толкова велико творението.... естествено ще стане за мезе и подигравки.
Малък пример - за този 7805 - за чий ти е?
Сметни си колко вата разсейваш като топлина като имаш 12 волта(BAT или там както ти се казваше входното напрежение) от батерия и правиш 5 волта на три платки по отделно, незнам калорифер ли искаш да правиш в крайна сметка или контролер :?:
може на една платка да го смъкнеш на 5 волта с DC/DC конвертор и да си го разнасяш по другите платки. И ако имаш прецизно мерене с АЦП само там да филтрираш допълнително напрежението или да си слоциш някое по-модерно(от 7805) LDO там. и да разкараш повечето електролитни кондензатори.

В онази другата тема ти бях писал, че платките и идеите и изпълнението ти е застиналао по технологии отпреди 20-30 години.

Ама ти и там и тук пишеш за мегадобрите ти познания и изпълнния и как другите не разбират - може и да си прав :)

Пон Ное 25, 2019 3:13 pm
Профил
Аватар

karadev написа:
:)
Н'бабане Гт'муан'га - я ми отговори според ваще великите стандарти кои платки са добри и качествени. покажи ми два линка от интернета щото знам че няма да покажеш нещо свое :) БЪЛГАРСКИЯ МИ Е ТОЛКОВА ДОБЪР ЧЕ ДАЖЕ И НА ДИАЛЕКТНИТЕ ФОРМИ НА ЖИВО МЕ ПРИЕМАТ ОТ ТЯХНАТА СРЕДА ;) ама ко да ти обяснявам като знам че пак ще злобиш до като дишаш :)

Аз съвсем добронамерено (както вече писах!) ти споделих мнение. Ти си тоя който се злоби. Ако не ти харесва, просто не го взимай предвид. А иначе за примери, просто пиши в Гугъл "PLC" и ще ти излезнат достатъчно примери. Сравни ги с твоите и сам си направи изводите.

Относно примерите за начинаещи, никой те задължава да взимаш предвид какво ти се пише тук. В края на краищата, ти постваш нищо и искаш мнения от другите, а после се зъбиш когато мненията не ти харесват. Форумите по принцип са среда за обмен на мнения без задължението непременно мненията да са според вкуса на определен юзър.

Пон Ное 25, 2019 3:14 pm
Профил
Аватар

отивам да пия кафе, че ми писна. и защо да са застинали отпреди 30 години? за да се хареса трябва всичко да е смд ли? КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ СА ЛЕСНИ ЗА СМЯНА И ПОДДРЪЖКА !!!! ДИРЕКТНО НА ОБЕКТА !!! от някой който знае как да държи поялника !!!!!

зъбя се като ми се зъбите и вие. пуснах ги тука за да >кажете - ПИТАТЕ - догледате< дали нещо не съм пропуснал или нещо допълнително да се подобри. такава конфигурация съм намислил, така го иска клиента, щото и той също ги разбира и то доста /допусни че имам и други освен този/ и за други проекти

плц-та съм разглобявал доста. както казах по преден пост всичко е поотделно, клиента не иска това, АМА НЕ ЧЕТЕТЕ НАЧАЛОТО САМО от средата към двата края - тороидално като трансформаторите :)

МУХАТА цитат : Ама ти и там и тук пишеш за мегадобрите ти познания и изпълнния и как другите не разбират - може и да си прав - ВЪПРОС ИМАМ : допускаш ли изобщо ти /слушай ма внимателно ко ща питам !!!!/ допускаш ли ти/вие изобщо ти че на тоя свят има други освен вас великите в електрониката и програмирането, други хора/специалисти които да са наясно какво се иска как да бъде направено, да работи стабилно, ремонти подобрения ИЗОБЩО НЯКОЙ КОЙТО СЪЩЕСТВУВА ОСВЕН ТЕБ да намисли целия сценарии ?!?!?!?! е тва искам да ми отговори !!!!!

Пон Ное 25, 2019 3:25 pm
Профил WWW
Аватар

Карадев, встрани от тона с който си бъбрите - повечето съвети в темата са добронамерени и смислени. Опитай се да вникнеш в казаното (написаното)...

Пон Ное 25, 2019 3:31 pm
Профил
Аватар

ице, съгласен съм ама нещо начина по който се представят ма избива на агресия :) не чак ама са ядосвам :x
ши пия едно кафенце малко да са успокоя

малко редакция - е тоя хубавец съм го запоил на тая платка дето аз съм я проектирал преди 5 години. програмирам си го с мплаб и хц8 през пикит 3 без никакви проблеми !!!!! смятам че имам доста добри знания умения мисъл виждания мнения предложения и РЕШЕНИЯ И РЕАЛИЗАЦИИ !!!! нарочно не съм сложил запетайките !!! щот не знам български и граматика !!!!

пък ко нещо не ми е ясно ше ва питам вас !!! ай че стана пак кат сапунен сериал. проца е 18ф66к22 малко е фанал прахоляка щот скоро не съм го разцъквал. имам 10 такива след нова година ше направя нещо с тях ДА БЪДЕ СМД да видим ко ше кажете тогава !

Прикачени файлове:
IMG_20191125_143804.jpg
IMG_20191125_143804.jpg [ 242.83 KiB | Прегледано 3960 пъти ]

Пон Ное 25, 2019 3:36 pm
Профил WWW

itso.t написа:
Карадев, встрани от тона с който си бъбрите - повечето съвети в темата са добронамерени и смислени. Опитай се да вникнеш в казаното (написаното)...

абе имаше и обиди, като например циганското тнтм, сега не знам забележката на Тони за тру хол компонентите дали беше иронична но аз съм правил корабна електроника и там хората са много консервативни и държат на тру хол компонентите, най-малкото повредените платки не се изхвърлят а се държат на склад като източник на резервни части. Можеше да има градивна критика без обиди.

Пон Ное 25, 2019 3:50 pm
Профил
Аватар

ами тука всички форумни богове първо това правят, тряааа та наплюят, подигравки, ти си такъв ти си онакъв, ти нищо не разбираш не са занимавай с това, ходи сади картофи само тва слушам стана 15 години. да наплюе там, пък след него потоп.
това за тнтм реших да не му обръщам внимание, щот тоя не може да начертае таймер 555
камо ли нещо на половината на мойте ВЕЛИКИ проекти. както и да е.
да си мисли кот си иска, ама са ядосах доста на това за тнтм де. :x

повечето клиенти държат на обикновените елементи. щото по фабриките има хора дето са наясно с поддръжката могат да сменят елемента и като има подробна документация - схеми описание графики на платки 3D изглед ше са оправят без много забавяне

Пон Ное 25, 2019 3:58 pm
Профил WWW

грешката ти е че се впрягаш, то това, плюенето си е признание по български, виж какво е отношението към спортистите, творците, всичко що е българин и има някакви успехи трябва да бъде напсувано и оплюто. Лафа за българският казан в ада го знаеш предполагам.

Пон Ное 25, 2019 4:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 136 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща