Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коли
Не се съмнявам в това, че технологиите са еволюирали.
Но аз не мога да си позволя кола отпреди по-малко от 6 - 7 години.

Така че, не мe упреквайте заради това, моля :)

Съб Ное 23, 2019 8:52 pm
Профил

lcr написа:
Не се съмнявам в това, че технологиите са еволюирали.
Но аз не мога да си позволя кола отпреди по-малко от 6 - 7 години.

Така че, не мe упреквайте заради това, моля :)

По-скоро тези, дето можеш да си позволиш, не ти харесват ;-)

Съб Ное 23, 2019 9:02 pm
Профил

Точно така.

Да съм казал някъде че Бугати Вейрон, пък било то и автомат, не ми харесва? :D

Съб Ное 23, 2019 9:04 pm
Профил

Някой да има преки впечатления от ксенон системите на RayTech?

Визирам конкретно тази:

https://www.xenon.bg/product/1205/rayte ... ntsia.html

Съб Ное 23, 2019 9:25 pm
Профил

Въпрос на вкус казало кучето, и аз не харесвам автоматици, пробвах един път и не ми хареса. С ръчка мога да мина целия град без спирачка, е на светофар няма как без нея, освен това мога и на 4-та с 1200 оброта и си върви и не харчи като на 3000. При заводско 9,6 Л/Км с ръчни скорости и моето каране го смъквам на 7-7.5

Съб Ное 23, 2019 9:55 pm
Профил

Това е вярно за по- дъртите автомати, това хилядолетие ги правят почти всички и с ръчен режим.

Съб Ное 23, 2019 10:59 pm
Профил
Аватар

pipilica написа:
Въпрос на вкус казало кучето, и аз не харесвам автоматици, пробвах един път и не ми хареса. С ръчка мога да мина целия град без спирачка, е на светофар няма как без нея, освен това мога и на 4-та с 1200 оброта и си върви и не харчи като на 3000. При заводско 9,6 Л/Км с ръчни скорости и моето каране го смъквам на 7-7.5

Ще се изненадаш какви неща могат съвременните "автомати". По-точно, роботизираните механични скоростни кутии с два съединителя. При еднакви други условия, традиционно разходът на гориво с тях е по-малък от тоя на същия автомобил с ръчни скорости.
Разбира се, това зависи и от стила на шофиране. Но е валидно за масовия случай...

А останалото описано от теб го могат повечето не безобразно антични автоматични скоростни кутии. Включително може да се използва съвсем прилична "моторна спирачка".

Съб Ное 23, 2019 11:21 pm
Профил

А сигурно е така, нямам представа за съвременните. Но основния проблем при новите коли че са тъпкани с електроника, което хич не ме кефи, и не ми харесват на визия, някакси все еднакви като ги погледнеш от страни.

Съб Ное 23, 2019 11:47 pm
Профил
Аватар

И гроздето е кисело... Какво като имат електроника. Те от над 40 години почти всички имат електроника. А това за визията вече никак не мога да го приема. Ми като искаш кола дето мяза на Жигули - и такава може да намериш ако се опиташ.

Нед Ное 24, 2019 9:40 am
Профил ICQ
Аватар

Има нещо вярно за дизайна. От време на време, и ако метеорологичните условия позволяват, през уикенда с удоволствие бих експлоатирал някой Форд, модел "Т", въпреки че е ширпотреба... :D

Нед Ное 24, 2019 1:29 pm
Профил

Аз да попитам нещо в сферата на хипотетичното.

Годината е 2050 - та. Технологиите са напреднали сериозно. Вие се качвате във вашия автомобил, произнасяте дестинацията и той потегля. Отпивате от горещото кафе, занимавате се с бизнес делата си или просто се любувате на 3D мултимедията.....

Няма педали, няма волан, и др. досадни неща, да не говорим за ръчни скорости.....

Как бихте се чувствали?

Нед Ное 24, 2019 2:34 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Перфектно.
Напоследък все повче обмислям пътувания чрез влак/автобус.
Вече не ми е кеф 1-5 часа само геврек, а съм с автомат.

Нед Ное 24, 2019 2:44 pm
Профил
Аватар

lcr написа:

Годината е 2050 - та. Технологиите са напреднали сериозно. Вие се качвате във вашия автомобил, произнасяте дестинацията и той потегля. Отпивате от горещото кафе, занимавате се с бизнес делата си или просто се любувате на 3D мултимедията.....

Няма педали, няма волан, и др. досадни неща, да не говорим за ръчни скорости.....

Как бихте се чувствали?

Изобретателят на телепорта същевременно ще бъде и убиеца на превозните средства в тоя им вид.
Да натискаш некви педали (не джендъри), да въртиш некви овални усложнения, да гледаш некви натюрморти по пътната настилка, пък некви коледни лампи по кръстовищата, пък некви тенекета забодени на колци ограничаващи личната ти свобода, да си общуваш с некви киселяци по пътищата... :lol:
Кому е нужно? :lol:

Нед Ное 24, 2019 2:57 pm
Профил

Между влак и самоуправляваща се кола има голяма разлика, едното върви от точка А до В и не мойш го мръдна, другото ще отиде където му кажеш. А на въпроса... спорен е, ако свикне човек... не знам. За определени случаи е удобно, една година бях със шофьор, не за друго ами женското тяло каза че не може да продължавам да карам без книжка и те да продължават да ми пишат актове... та как да е. Ами досадно е някой да те вози, айде в града има плюс, не се занимаваш с паркиране. На извънградско обаче голяма скука...

Нед Ное 24, 2019 6:09 pm
Профил

Cekins написа:
И гроздето е кисело... Какво като имат електроника. Те от над 40 години почти всички имат електроника. А това за визията вече никак не мога да го приема. Ми като искаш кола дето мяза на Жигули - и такава може да намериш ако се опиташ.

Ми да ти кажа честно не е свързано с пари мога да си купя и кола от магазина, даже преди 4-5 години почти се бях навил на нов Mitsubishi Lancer, не тоя тунингования чак толкова пари нямам обикновения де, но нямаха баш това яко червено в магазина а едно смотано, и така и не взех лансера, взех си Citroen XM втора фаза. Не обичам електроника в колата щото дава проблеми макар и рядко, не обичам излишно сложните неща при положение че има много прости работещи варианти. Почти всичко което купувам като уреди
първо гледам дизайна и ако ми хареса го купувам, като много от функцийте му не ме интересуват. Просто съм ретро маниак, кво да правя.
itso.t написа:
Има нещо вярно за дизайна. От време на време, и ако метеорологичните условия позволяват, през уикенда с удоволствие бих експлоатирал някой Форд, модел "Т", въпреки че е ширпотреба... :D

Чак тоя дизайн не ме кефи, но примерно Volvo 760, Mercedes-Benz W126, Audi ранните модели и други подобни да не ги редя тука.
lcr написа:

Как бихте се чувствали?

Ужассс ще подивея докато стигна, айде един два пъти може да пробвам от чисто любопитство, но редовно в никой случай.

Пон Ное 25, 2019 3:05 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 197  Следваща