Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
lcr написа:
Въпрос на вкус. Просто не ми харесва усещането. Не ми харесват и автоматични скорости.

А квадратни гуми харесваш ли?

Съб Ное 23, 2019 1:55 pm
Профил
Аватар

Когато някой ми каже че не харесва автоматични скорости, веднага ми става ясно че не е карал кола с такива или поне не е карал кола с модерни такива. Почти всички спортни коли вече са с автоматици, ние обаче сме най-големите състезатели и затова караме само с ръчки :D .

Съб Ное 23, 2019 3:50 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Когато някой ми каже че не харесва автоматични скорости, веднага ми става ясно че не е карал кола с такива или поне не е карал кола с модерни такива. Почти всички спортни коли вече са с автоматици, ние обаче сме най-големите състезатели и затова караме само с ръчки :D .

Ама ти не знаеш какъв кеф е да караш ръгачка в задръстване бре... :lol:
Натискаш съединителя. Включваш на първа. Отпускаш съединителя. Даваш н'еква газ.
Натискаш съединителя. Включваш на втора. Отпускаш съединителя. Започва да ти се схваща левия крак. Даваш н'еква газ.
Натискаш съединителя. Включваш на трета. Запоява да ти се схваща и дясната ръка. Отпускаш съединителя. Даваш н'еква газ...

Съб Ное 23, 2019 4:14 pm
Профил

Димитре, кои са тези "ние"?
Ако намекваш нещо, то аз не съм "състезател". Просто до момента не съм карал автомат, който да не ме изнервя.

Квадратни гуми не знам, дали ще ми харесат, защото не съм ползвал такива, но ако някой има опит по въпроса, може да го сподели.

Съб Ное 23, 2019 4:16 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Автоматите имат и ръчно превключване.
Когато обясня на феновете на ръчки и покажа в движение, веднага смегчават 'омразата' си към 'скапаните' автомати.

Съб Ное 23, 2019 5:23 pm
Профил
Аватар

Няма такова удоволствие като автомата - сега съм със CVT и карането е изключително приятно. И ръчното само съм го пробвал да видя работи ли. Напълно ненужна опция. Тука някой хора все си мислят за ония 3 степенните от преди 40 години.

Съб Ное 23, 2019 6:02 pm
Профил ICQ

Последните 2 автомата, които съм пробвал - BMW E61 530D и Alfa Romeo 159 2,4 JTDm. И двата не ги харесвам, особено този на немския варел. Говоря за напълно изправни автомати и коли. Няма ритане и блъскане, просто оборотите при които се сменят предавките намирам за прекалено високи.

Последна промяна lcr на Съб Ное 23, 2019 6:24 pm, променена общо 1 път

Съб Ное 23, 2019 6:21 pm
Профил

Амммммм точно CVT ... а иначе от автомат до автомат има огромна разлика. Примерно Ауди/порш изпозлват типтроник, не мога да кажа че съм много очарован, но е за спокойно каране не е зле, ако се кара по-агресивно не можеш да разчиташ сама да сменя, но то затова може и да сменяш ръчно. На по-нормалните да ги наречем коли, нямаш ръчна смяна, а дори и да имаш отнема векове докато се сети да смени. BMW изпозлват много сходна на тази на Ауди. Мерцедес имаха някакъв 7_tronic или както се казваше там, имахme едно малко C-350 AMG, и може би от тоя клас коли неговите скорости най-ми допадаха. Алфа преди години имаха seelspeed, което не е автоматична а роботизирана, не е лошо стига да не трябва да ремонтираш.
Относно безстепенните хич не ме кефят, досега не съм случил на кола която да не ми скъса нервите. Като цяло на хонда кутиите са малко изнервящи, акурата е с 5 степенна това е стар модел, горе долу става но е бавна, новите им 9 и 10 степенни хич не съм очарован, по-старите одисеи беха по-добре от към скорости, новите не само че са бъгави, ами и много моткави, може и двигателя нещо да са барали.

Съб Ное 23, 2019 6:23 pm
Профил

Тони, единственото, което бих приел е действително salespeed. Но това, както каза, няма много общо с автоматите за които говоря.

Съб Ное 23, 2019 6:27 pm
Профил

Ами не знам какво очакваш и какъв ти е стилът на каране, аз също харесвам ръчните, но ако си с кола с достатъчно мощен двигател и добра автоматична няма да имаш никакъв проблем, дори и с агресивно каране, просто ще превключваш ръчно. Примрно на Q-то, хич не съм убеден че ако беше с ръчни щеше да се кара по-добре или да се превключва по-бързо, въпреки че не е от най-бързите, в смисъл ако сравниш с нещо на спортна кола, визирам малко порше, ферари, мазерати ... но си е достатъчно динамично. Проблема в повечето случаи според мен е малкият мотор.

Съб Ное 23, 2019 6:41 pm
Профил
Аватар

Тая тема ръчни vs автомати е някъде от около 50 години насам. В момента (края на 2019) някой да почне да разправя как няма по-добро от ръчното, веднага си представям побелял инженер дето се кълне че от ламБата по-добро няма :)

Съб Ное 23, 2019 7:20 pm
Профил

Що пък реши, че е нещо VS друго нещо?

Това, че съм споделил някакво свое предпочитание, колкото и неразбираемо да е то за някои, не означава, че плюя по това, което не харесвам.

Съб Ное 23, 2019 7:27 pm
Профил
Аватар

На мен CVT-то ми пасна перфектно. По принцип карам спокойно с редки изблици на бяс. Ама 150к.с. са малко за летене. При нормално каране е супер. Че даже извън града е почти постоянно на cruise.

Съб Ное 23, 2019 7:34 pm
Профил ICQ
Аватар

lcr написа:
Това, че съм споделил някакво свое предпочитание...

Всеки с предпочитанията си. И аз ги разправях същите преди да ми се наложи да използвам автоматик за по-дълъг период.
Ще ме попиташ ли сега на какво мнение съм? :D

Съб Ное 23, 2019 7:36 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
Последните 2 автомата, които съм пробвал - BMW E61 530D

Ти последно си карал кола с класически автомат от пред 10-15 год и сега ще имаш мнение за цял живот. Иди се качи на ново БМВ с последните автомати от ZF и после ела пак да си говорим кое как е. Пак ти повтарям - почти всички перформънс коли минаха само на автомати и изоставиха ръчките. Как мислиш - дали е щото автоматите не струват?

Съб Ное 23, 2019 7:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 197  Следваща